Salut, în primul şi primul rând trebuie să înţelegi faptul că niciunul dintre cei doi nu s-a născut un "bully". Au existat o serie întreagă de evenimente şi de persoane în viaţa lor care au contribuit la formarea acelui comportament.
Ce cred eu este că prima persoană a început să-şi asume mai multă responsabilitate pentru viaţa ei, şi-a schimbat convingerile pe care le-a avut, a înţeles între timp că acela este un comportament total distructiv şi şi-a schimbat mentalitatea. Cea dea doua persoană în schimb a persistat şi evident că situaţia s-a înrăutiţ.
Ca să-ţi răspund la întrebare: părerea mea sinceră este că NU, nu este vorba de teribilism sau de probleme psihice. Ci mai degrabă de mediul în care au crescut, persoanele cu care au relaţionat, educaţia pe care au primit-o etc.
Ca şi fun fact: când am citit prima dată descrierea celor două persoane mi-am amintit de cei doi tâlhari de pe Calvar: unul dintre ei şi-a cerut scuze şi a putut fi salvat (prima persoană), pe când celălalt s-a făcut că nu aude şi a continuat în schimb să fie aşa cum a fost înainte, chiar dacă se afla în clipa morţii (a doua persoană). Crezi că el a putut fi salvat?
Care e diferenta dintre gunoaie, sau ce intrebi tu aici?
Al doilea e mai prost decat primul, nu e nimic de studiat aici.
Eu nu cred că dacă ești bullya școală îți va afecta neapărat viitorul. E o chestie de adolescenți sa epatezi
Putem, adică poți tu, că eu nu pot și nu vreau să fac afirmații cu tine împreună. Să îți ascunzi lipsa de competență în a judeca oamenii, de care dai dovadă mai sus sub utilizarea unor epitete și interpretări la plezneală, spune ceva despre tine și nu spune nimic bun. Dar parcă am promis că nu mai răspund la asemenea întrebări provenite de la tine. Să-mi fie rușine, că nu m-am ținut de cuvânt.
Prima persoană poate fi rezultatul imaturității, lipsei de înțelegere a consecințelor propriilor acțiuni sau chiar a presiunii grupului social în care era implicat. De-a lungul timpului, acest individ poate să-și dezvolte empatia și înțelegerea pentru impactul negativ pe care l-a avut asupra altor persoane. Alegerea sa de a se schimba și de a munci cinstit poate sugera că a înțeles greșelile sale trecute și că a căutat să se îmbunătățească.
A doua persoană este cazul care pare a implica o escaladare gravă a comportamentului. Faptul că individul s-a implicat cu interlopi și a comis o crimă violentă sugerează că ar putea exista probleme mai profunde în ceea ce privește controlul impulsurilor, lipsa empatiei și potențialul de a recurge la violență extremă. Acest lucru poate fi asociat cu probleme psihice sau chiar cu factori de mediu și traume care au contribuit la evoluția sa într-un criminal.
Este important să reții că etichetarea unei persoane drept "teribilist" sau "cu probleme psihice" este o simplificare și nu reflectă întotdeauna complexitatea umană. Fiecare individ are o poveste și o serie de circumstanțe care pot influența comportamentul său.
Primul este un bully mai abil, el hartuieste si astazi, dar o face in mod sustenabil, folosind pozitia la locul de munca, in familie si orice ocazie. Al doilea sigur are si probleme psihice, dar acestea s-au dezvoltat in timp, odata cu dezvoltarea personalitatii; intai a fost comportamentul deviant, apoi problemele psihice.
Diferența este la fel ca la toți oamenii, adică oamenii sunt diferiți, evoluțiile lor sunt diferite.
Nu e unul mai imatur decat celelalt neparat, dar gandeste-te asa, 2 persoane ambele vad viata in acelasi mod, acum pune in nou environment, sa vezi cum se schimba treaba, unul poate e lovit de viata, ca nu merge cu bully, poate invata un alt mod de a vedea viata de la altii sau altele, celelalt poate nu aude, sau chiar daca are de unde, nu primeste la fel de bine informatia, pana si la primul, nu poti spune ca a primit bine informatia, multi bully renunta dupa ani buni, daca chiar renunta, chiar si cand incerci sa i tot convingi, cam nimeni nu renunta din prima,
deci na, diferenta? diferenta e tot ce traieste unul si nu traoeste celelalt, primul poate l-a vazut pe al doilea ca a facut puscarie, si a decis sa renunte. Desigur ca sunt si alti factori, pe langa factorii spusi de ceilalti useri, dar si mai multi, nu poti sa fii sigura ca unul e mai cu capul pe umeri, posibil, dar nu neaparat.
Primul avea probleme acasa, in familie, dar a reusit sa se aduca cat de cat pe linia de plutire.Al doilea a ramas cu problemele, care in mod evident au escaladat.