| DanielHabax a întrebat:

Care credeți că este scopul vieții? Eu cred că scopul vieții este să cauți scopul vieții tale, să-ți oferi o definiție proprie la termenul,, viață " sau să suferim cât mai puțin.
Dar totuși, voi cum definiți viața, credeți că că există o sursă divină, avem vreun scop, sau suntem la voia întâmplării? Avem vreun rol, sau rolul nostru e doar o iluzie temporara în care toata acțiunea se petrece doar in preajma noastră iar când murim e "adevăratul sfârșit"
Credeți că într-o zi vom învăța să renunțăm la metafore și să punem în practică ceea ce ne-am propus cu adevărat, viața practică e ghidată după un sistem, care pare plictisitor, un sistem care ne face să nu apreciem cu adevărat capacitatea de care dăm dovadă, dar totuși, in teorie, viața, primește o baie de figuri de stil, o rezumăm ca pe ceva uluitor, ne consideram stăpânii firului narativ a unui autor divin sau științific, suntem vii din praf de stele moarte, ceea ce ne face si mai speciali decât credem că suntem.
De ce existăm fraților?

6 răspunsuri:
| wildthing a răspuns:

De ce existam? Ca sa suferim: sa ne fie foame, sa ne fie frig, sa ne fie cald, sa ne doara, sa fim dezamagiti, deceptionati, sa trebuiasca sa muncim (desi uram asta din toti ficatii), sa nu avem cu ce plati facturile, etc. Eu sunt ateu, mi se pare ridicola existenta unei entitati atotputernice numita Dumnezeu sau mai stiu eu cum, dar am analizat si am analizat, iar singura concluzie logica cu care am ramas este ca trebuie sa fim subiectii unui experiment efectuat de o specie superioara. Poate fi un experiment, adica Terra sa fie asa ca un fel de laborator/gradina zoologica sau poate suntem parte a unui joc de strategie al alora, stii, asa cum jucam noi Starcraft (sau mai stiu eu ce).winking
Trebuie sa fie asta, pentru ca altfel nu gasesc nici o noima existentei, absolut niciuna!
Dar daca noi suntem un experiment/joc de strategie, intru intr-o alta dilema: care-i rostul existentei alora care ne controleaza. Draci! Mai ies vreodata din bucla asta?! happy

| DanielHabax explică (pentru wildthing):

Dacă suntem niste microorganisme pe un corp a unei surse divine iar noi îl numim Univers? Și eu-s tot un fel de ateu, agnostic, adică toți suntem atei față de celelalte religii dacă e s-o luăm după logica celor care cred că e blasfemie să vorbești despre religia x sau y ca fiind cea falsă.
Sau daca viața noastră e pusă pe repeat? Nu ti se pare ciudat că din ființe conștiente de propria existență, cândva nu vom mai simți nimic, vom fi una cu intunericul, dacă de fapt noi trăim aceiași viață la infinit? Poate de aia există deja vu, sau poate de fapt, suntem niste desene animate sau niste cifre ale universului întâmplătoare, fara rost, fără vreo orientare.
O iau razna.
Merg sa beau o cafea

| wildthing a răspuns (pentru DanielHabax):

Sa ai pofta!
Apropo, dar care sa fie rostul existentei acelei structuri pe care o numim Univers? ...asta asa ca sa ai la ce reflecta la cafea. happy

| 1997onur a răspuns:

Nu știu de ce exist dar exist și nu am niciun scop sau altceva pur și simplu trăiesc pentru ca trăiesc asta e tot.

| DanielHabax explică (pentru 1997onur):

Îmi place că ești un om simplu.

| 1997onur a răspuns (pentru DanielHabax):

Pai așa am venit pe lumea asta și așa am sa mor nu pot fi altfel nu am cum și nici nu vreau sa fiu altfel niciodată prefer sa rămână cine sunt eu asa cum sunt eu cu bune și rele.