Valoarea prieteniei se bazeaza pe respect dar foarte mult pe sinceritate. O prietenie pe minciuna nu va dura mult si e doar o minciuna.
Prietenia inseamna ca tu te intelegi cu cel din jur ii intelegi disperarea cat si respectul fata de cine nu merita dar mai ales la rau si la bine.Nu te poti numi prieten cu un om la care tu cand ii este bine esti tot pe langa el parca ai cersi iar la rau tu pleci zicandu-i ca el si-a batut joc de tine si te-a mintit de fapt tu vrei doar bani lui.
Asta ati zic din propia experienta crede-ma nu fii prieten cu cineva cand prietenia se leag ade minciuna
Are o importanta FOARTE MARE...de ce? Simplu.Eu,spre exemplu, nu prea petrec mult timp cu familia mea(tari straine etc) iar prietenii mei imi sunt alaturi si la bine si la greu.Normal ca mama sau tata ma sustin si la probleme si cand imi e bine dar e prin telefon.Bine ca acum eu am dat un exemplu fiindca altul mai bun nu stiu dar important e ca nu am putea trai fara prieteni, dar sa stim sa ii alegem pentru ca unii au doua fete
Una foarte mare. Cunosc foarte multi oameni care nu au prieteni si asta ii intristeaza foarte tare,din cauza asta ei se simt inferiori. Omul are nevoie de o viata sociala,are nevoie de comunicare, de sfatul cuiva, are nevoia de a simti ca cineva il asculta. Si asta este prietenul.
Valoare prieteniei inseamna comoara ascunsa in inima fiecarui om, un dar ce vine si pe care fiecare il accepta cu zambetul pe buze!
Valoarea este exact cea pe care i-o acorda persoana respectiva. Cine nu pretuieste un prieten, nu o sa aiba asa ceva. E mare pacat, dar e realitatea. Conceptul de prietenie e atat de adanc, de intim si de pretios incat nu merge discutat la o sueta sau pe un chat. Omul simte sau nu simte, asta-i tot.
Prietenia este un lucru sfant a carui valoare nu se poate exprima in cuvinte...
Trebuie sa stii sa-ti alegi prietenii pentru ca depinde de ei ce parere iti vei face despre prietenie...
Una foarte mare, atunci cand prietenia este adevarata si te poti baza pe acel prieten oricand.Pacat ca exista foarte putini oameni care iti pot fi prieteni adevarati...
Eu una cred ca ar trebui sa pui foarte mare accent pe prietenie si in special pe priteteni! E foarte inportan sa cunosti oamne noi dar mai ales sa ii intelegi, si la randul lor ei sa te inteleaga si sa iti fie alaturi! Eu sunt mai timida cand cunosc persoane noi si nu prea vreau sa aflu foarte multe lucruri despre ei dar apoi ma acomodez cu fiecare si ma simt in largul meu! Prietenia este un lucru de valoare in viatra!>
Depinde pentru cat se vinde... daca nu mai esti prieten cu cineva ca nu ti-a luat o bere, atunci prietenia valoreaza 4 lei.
Unna` f0aRtee` mare`;;]`
Deoarecce` ->`pRietenii` nu s`cumpaRa`
Darr` nicii` nu se vanD`;;]`
Sii` inTotDeaunna` :-x` : 0 Prietenie trEcce s`prin foc` :-x`
Din cele mai vechi timpuri omul tinde sa-si alunge singuratatea. Atunci era vorba despre supravietuire, acum de socializare. La fel ca si familia, prietenii au un rol in viata noastra; ne sustin, ne indeamna sa ne urmam visele sau sa ne trezim la realitate, pot da un sfat sau pot doar asculta. Cel mai important lucru este ca prietenia se leaga in timp, si nu este doar o apropiere timpurie. Pentru mine, adevarata valoarea a prieteniei se masoara in amintiri.
Prietenia este unul din cele mai importante lucruri din viata unui om. Din pacate atunci cand un prieten pe care il consideri adevarat te tradeaza este cel mai dureros lucru din lume(pentru mine). Atunci cand ai un prieten adevarat alaturi totul pare de 10 ori mai simplu, el te poate sustine, incuraja, iti poate da sfaturi si te poate asculta fara sa te judece.
Eu am o prietena de la gradinita ne stim de aproximativ 10 anii, si suntem cele mai bune prietene. Nu as putea sa vad viata fara ea, este mereu langa mine cand am nevoie si eu sunt mereu alaturi de ea.
Adevarata prietenie, cea de care ai nevoie, se capata in timp. Nu toti oamenii care apar in viata ta si par "de treaba" iti vor fi alaturi in momentele grele.
Mai bine 1 prieten adevarat decat 100 de prietenii falsi.
Siceritatea! iar proeteni sa-ti fie alaturi la bine si la rau! crede-ma alegeti bine proeteni am patit-o!
Viata unui am e si asa scurta.ce ar fi daca nu am avea prieteni in ea? ar fi si mai scurta >parerea mea< prietenia e un lucru sfant sai ai pe cineva aproape de tine si sa-i spun abosolut totul indiferent de cauza sau cum.Stii ca e acolo si te sprijina in tot ceea ce faci! Prietenia nu se gasestepe oirce drum sau la oricine in inima si sulfet, ea SE TRAIESTE cu adevarat. BIne inteles ca prietenia se leaga de la varste foarte fragede de la 5-6 ani inca de la gradinita si dureaza zeci de ani. Dupa prietenie vine iubirea. Parerea mea ca fara dragoste prietenie iubire familie nu am putea sa ne numim oameni! Succes
P.S. Parerea mea?!
Prietenia e un lucru necesar pentru fiecare om si te face fericit, poate fi inteleasa ca o profunda apropiere sufleteasca. Oricine doreste sa aiba un prieten bun, caruia sa i sa poata destainuii. Dar cati dintre noi il poate asculta cu tot sufletul si poate chiar ajuta pe acel "timid". Este dificil in viata sa fii singur, sa nu ai un prieten caruia sa-i vorbesti, sa nu ai cu cine sa-ti imparti bucuriile, sa nu ai un umar pe care sa plangi(la nevoie).
Este un dezastru sa n-ai cu cine sa razi, sa gandesti, sa meditezi.
Se spune ca generatia noastra este o generatie fara limite, asta inseamna ca nu ii lipseste nimic si totusi ii lipseste ceva, esentialul: prietenia.
Grubyi_Alex_1934 întreabă:
sematorka întreabă: