Pentru ca oamenii sunt judecati cu privire la asta. Uite iti dau un exemplu:
Cand eram mai mic si jucam cs1.6, intram pe teamspeack sa vorbesc cu baietii. La 14 ani deja aveam vocea groasa si oamenii cand ma intrebau cati ani am le spuneam 23, si credeau. Nu avea rost sa le spun ca sunt copil, asa toti credeau ca am wall sau aim sau ca nu sunt matur.
Omul te minte față în față, unii au capacitatea de a-și da seama de asta, alții nu.În mediul virtual nimeni și nimic nu îi poate opri din a fi, din a se da ceea ce nu sunt în realitate.Indiferent că este adult sau copil, mediul online le dă curaj și sub anonimat au îndrăzneala de a face orice.Nu oricine realizează că cei care aici în online nu sunt capabili să își expună părerile într-un mod politicos,civilizat,căci cine nu este de acord cu ei este imediat făcut analfabet,înapoiat,îți raportează contul și ceea ce ai scris și i-ai contrazis,de fapt aceste persoane au asemenea comportament fiindcă nu se pot adapta la viața reală.Nu sunt în stare față în față să poarte o discuție,le este teamă că cei din jur vor râde de ei când își vor expune gândurile, trăiesc cât mai izolați de oameni, au suferit diferite traume, mulți sunt ignorați de propriile familii, se feresc de ei rudele și atunci aici și-au creat propria lor lume.
Dacă ai pune o întrebare pe site, despre un lucru de care n-ai habar, n-ar fi important să știi dacă un răspuns l-ai primit de la un copil sau de la un matur?
N-as pune o intrebare pe site despre un lucru de care habar n-am.
Si daca totusi as pune si as vedea ca in profilul respectivei persoane care mi-a raspuns scrie "28 iun 1989", cum as putea fi sigura ca persoana aia are intr-adevar 32 de ani?
Corect.
La fel de sigură ca pentru multe altele din spațiul virtual...
Întradevăr ar putea nota orice. Însă sunt exemple aici pe site de "specialiști" în toate domeniile care dau răspunsuri și sfaturi,dar când vine vorba de propria lor viață nu sunt capabili să își aleagă școala pe care să o urmeze, nu știu cu ce haine să se îmbrace, se întreabă ce să mănânce. Uite așa îți dai seama nu neapărat de vârsta, de sexul lor ci de faptul că nu au capacitatea să își trăiască viața fără a fi influențați de unul și de altul, nu au capacitatea de a decide singuri destinul lor.
Sexul nu știu.
Vârsta nu mi-o declar pentru că e ceva personal, plus nu prea văd rostul.
Nu prea merge metoda asta. Sunt mulți care gândesc foarte matur sau foarte imatur pentru vârsta lor.
Eu, de exemplu. Ce vârsta crezi că am?
Nu am verificat niciodată profilul cuiva care mi-a răspuns, ca să văd ce vârstă are. Nu e relevant pentru mine. Și nici genul nu mă interesează.
Pe persoana mea, cel puțin, nu o deranjează faptul că TPUimea ar ști ce vârstă are, pur și simplu o deranjează că apare data nașterii în loc de asta Am mai pus-o și pe cea adevărată. Eu chiar am momente când le spun oamenilor, care nu-mi sunt apropiați și nu au cum să verifice, o altă dată de naștere decât cea în care sunt născută, decalând-o cu câteva zile. Iar asta nu se întâmplă în mediul online, ci în viața mea de zi cu zi
Ăsta fenomen ciudat, nu dubioșenia de a nu-ți declara amănunte ale identității pe TPU. Serios. Nu înțeleg nici eu de ce simt nevoia să fac asta
Pentru că mulți vor doar să vorbească aiurea fara să-si asume nicio responsabilitate. Nu vor să-și creeze o imagine sau o reputație, they just wanna talk sh¹t. Există și excepții bineînțeles dar cred că mulți pur și simplu vor sa o ardă aiurea.
Iar alții sunt pur și simplu paranoici. Cred că dacă și-au dezvăluit vârsta deja Zuck și Bezos deja isi freacă malefic palmele pentru că au dobândit controlul total asupra inca unui consumator sau că rușii le vor sparge conturile și le vor dezvălui tuturor identitățile lor secrete de supereroi.
Paranoia asta vine din acordarea de prea multă importanță propriei persoane. În realitate no one gives a sh¹t.
Fix. Nici nu prima mai nimerit-o, sunt mai tânăr de-atât.
Dar de unde ai venit cu cifrele astea atât de "iegzagte"?
Nu știu de alți dar îți spun de ce eu am ales asta pentru o perioadă
Nu am vrut sa fiu predispusa la unele prejudecăți de aia mi-am ascuns genul și vârsta
Nu stiu, dar nu imi pot explica nici resortul psihologic prin care imi dau seama de sexul lor prin mici interactiuni, anumite detalii ii dau de gol cel putin in fata mea.
Te-am făcut matur, apreciază. Of copilașii din ziua de azi nu apreciază deloc.
Ca și cum nu te-ar cunoaște nimeni de aici și nu ar știi ce ești din întrebări.of ibiria mia ești amatoare în a ține secrete
Multor oameni le place anonimatul total și se simt confortabil atunci când nu știi nimic despre ei. Fă o plângere la admină și spune-i că vrei să introducă un protocol de verificare și creare a conturilor prin intermediul datelor de pe buletin dacă tot te roade atât de tare treaba cu anonimatul pe internet.
Pfaa asta pentru că eu am vrut, cu ceva timp in urma lumea era destul de confuz in legătură cu genul meu...
Vaco
A da? Toți pe care i-am văzut știau ca ești muiere neprihănita
Ce mare atenție ar atrage în plus dacă le știm sexul și vârsta.
Doar nu suntem pe un site "găsește-ți sufletul pereche".
Tu vaca bolândă... când mai cunoscute tu deja lumea știa ce gen sunt
Mai ai de mâncat până ajungi ca mine pe TPU