| bleakk a întrebat:

Care credeti ca sunt posibilele scopuri pentru care se fac tatuaje? Am vazut ca este un curent mai noi cu unii plini de tatuaje,barbi mari si frizura hipster. Eu consider ca s-a trecut peste perioada cand se faceau din superstitie, deci ce mai ramane?

2 răspunsuri:
| AlexanderAdrian a răspuns:

Am inteles ca e un nou trend. Barbati mai masivi asa, care-si lasa barba si parul mai mare intr-un stil relativ hipster, si multe tatuaje. Cica se numesc lumbersexuali. De la lumber care inseamna un lemn deja prelucrat in stinghii groase. Adica nu e tocmai un produs finit dar nu e nici brut.

https://dounplxsvevsn.cloudfront.net/......i-Hall.png

Ceva in genul ala. Deci e o diferenta intre doar tatuaje si motivul strict al purtarii de tatuaje si intregul pachet.

Si eu mi-as face tatuaje daca le-as putea schimba la o perioada dupa bunul plac si nu s-ar face cu acul. Tatuajele pot fi facute si pentru a ascunde cicatrici sau alte defecte asemanatoare insa de obicei rolul lor in modernitate e decorativ adaptat preferintelor culturale sau de stil ale fiecaruia.

La maori spre exemplu semnificau insasi apartenenta lor la grup si se faceau intr-un anumit fel, acele paternuri din ce inteleg nefiind desenate chiar la intamplare.

| Syndre a răspuns:

Unii o fac pentru ca să fie în trend, alții o fac din teribilism, alții au o fire artistică și încearcă să exprime evenimente importante pentru ei, iar altora pur și simplu le place cum arată și n-au nevoie de un motiv mai "bun".