Conducta educativa care nu o primesc in proportii corecte ajungand o rusine pentru societate, sant minori care singuri stiu sa se maturizeze dar un numar mic
In primul rand,imposibilitatea sa discute sincer si deschis si sa se faca ascultati.
Cu parintii,cu profesorii,cu oricine care ar putea avea o influenta benefica asupra framantarilor lor si i-ar putea lamuri si indruma astfel incat sa evite marile greseli. Cele mici nu conteaza, toti le-am facut.
Ei sunt in situatia ingrata de a nu fi nici copii, nici adulti si e foarte greu sa-si gaseasca locul si rostul in societate si lipsa de comunicare ii indeamna sa discute si sa se lase influentati de oricine este dispus sa le acorde atentie.
Adaugam si acneea rebela, examenul de capacitate, primii fiori ai atractiei pentru sexul opus si descoperim ca persoanele de 14-15 ani sunt intr-o situatie deloc privilegiata!
Un lucru este sigur,insa,fluturele inainte sa zboare colorat uimitor in fata ochilor nostri, trece prin atatea faze inestetice, lebada pana sa ne incante ochii plutind gratios pe ape, e un mic puf pocit, sa nu ne grabim sa tragem concluzii!
Persoanele de 14-15 ani au nevoie de cateva lucruri esentiale,educatie,afectiune multa,intelegere, comunicare si rabdare.
Si ii vom admira curand, fluturi si lebede, reale minuni ale vietii!
Le-o doresc mult, tuturor!
Prostia crasa,telenovele, mall-uri, Facebook, lipsa de respect fata de parinti si oameni in varsta si cireasa de pe tort :muzica de la radio Zu, Pro sau Kiss.
Pai dereglari hormonale care presupun cosuri, acnee, certuri cu parinti si capacitatea
La general vorbind, atunci când se confruntă cu o problemă, indiferent cât de mică, nesemnificativă şi irelevantă ar fi, ei fac din asta un chin şi lasă problema să-i copleşească. Vicii, neînţelegeri cu colegii de generaţie, neînţelegeri cu părinţii şi bunicii şi totodată lipsa de respect faţă de aceştia şi câte şi mai câte...
Şi să nu-i uit pe acei câţiva, speciali închipuiţi, care propăvăduiesc din înţelepciunea lor nemăsurabilă pe diverse site-uri cum că ei deţin deja adevărul absolut, iar cei care nu sunt de aceeaşi părere cu ei, clar sunt nişte fraieri şi nişte oameni buni de nimic, neevoluaţi şi demni de milă. Asta e o problemă cu care mă cam confrunt eu, ai naibii ei de filistini.
Ar trebui sa se confrunte cu pubertatea, cosurile si problemele cu scoala in special cele cu gramatica.
In schimb se confrunta cu alte probleme : cand sa faca sex, cu cine sa faca sex, ce sa fure, pe cine sa bata, pe cine sa paruie, cum sa chiuleasca, cum sa le cumpere parintii pantofi, farduri, tablete, mobile mai scumpe decat un televizor, cum sa insele, cum sa minta, cum sa faca caterinca in ore si pe net, daca se masturbeaza sau daca sa se masturbeze samd.
Probleme serioase nu gluma.
In general putem spune ca pentru adolescenti insasi viata este o problema.
Cele mai dese probleme sunt cele legate de dragoste, intelegerea cu parintii, scoala.
Doamne cred ca as scrie un roman nici nu stiu de unde sa incep. Una din marile probleme cred eu in ziua de azi e agresivitatea. Am un amic are 14 ani pustiu' si toata ziua il aud ba hai sa ne intanlim acolo, ca trebuie sa-l bat pe ala, azi s-a luat la scoala de mine unul, l-am busit calumea. Numai de bataie aud, din pacate. Il intreb intr-o zi, ba da nu mai umbli cu aia? nu!, ca-s prosti, isi schimba repede prietenii. In fine ideea e ca eu am niste amici pe care ii cunosc de vreo 10-15 ani si de cand ne stim ne-am batut foarte rar, dar tinerii din ziua de azi nu mai au respect, nici macar nu pot avea o prietenie adevarata, de durata, pai ce pe vremea mea adica acum 10 ani cred, avea lumea calculator? smartpfone? sa nu mai zic de tableta, bai tata cand avea unu' telefon era smecheru' cartierului, pai noi cei din ziua de azi stateam afara cu orele si jucam tot felul' de jocuri, si nu eram asa frustrati. O alta problema a lor este ca au prea mult timp liber, sincer eu daca as avea acum varsta lor as face 2 lucruri: sa citesc mult si sa fac sport, dar na timpul trece, si e pacat sa-l irosesti aiurea. Intr-un fel nu e numai vina lor, pai ce? desenele de altadata gen copii de la 402, viata cu louie etc erau adevarate delicii! acum numa' rahaturi, daca ma uit pe disney incep sa borasc, numai seriale americane, de tot rasu. Si nici la filme bune nu se uita cand au timp liber, sa ii intreb cati dintre ei au vazut lista lui schindler sau godfather sau american history x etc, pai habarnau, ei se uita la pariu cu viata, o adevarata splendoare, si culmea dupa ce ca e varza serialu' au facut si continuare.O alta problema e sexul, se gandesc cum sa si-o traga mai repede cu cat mai multe tipe, ca deh asa au invatat in filmele americane, viata inseamna sa te imbeti ca un bou, sa ti-o tragi pana te trezesti la maternitate cu un mic bastard, sau te droghezi, ca deh e frumoasa viata in 4 scanduri. Chiar i-as intreba, bun, ai fost cu 4 tipe dar macar ai reusit sa ai o relatie de cel mult un an? sa te cunosti cu adevarat cu ea, sa ii stii dorintele, supararile s.a.m.d. Ma enerveaza atitudinea lor, is prea ignoranti, daca incerci sa le dai un sfat te iau un ras, se cred ai mai inteligenti, nimeni nu-i ca ei. Chiar as vrea sa se loveasca tare de viata, sa vada ca nu e asa roz precum o vad ei. Se mai mira lumea de ce cad la bacalaureat pe capete, pai uitati-va la tinerii din ziua de azi si plangeti, intrebarea este CE PUTEM NOI FACE PENTRU EI? Imi cer scuze pentru greselile de gramatica si de exprimare
Se confrunta, cu boala numita prostie acuta, in faza terminala. In loc sa-si vada de copilarie, isi taie venele pentru iubita/iubitu, care la/a parasit/o.
- respect foarte scazut pentru ei si pentru cei din jurul lor;
- lipsa increderii in fortele proprii;
- lipsa principiilor si valorilor-ceea ce au vazut si invatat acasa nu se potriveste cu ceea ce vad la colegii lor din scoala;
-goana dupa popularitate
-marginalizarea si ridicularizarea celor care invata bine
În ziua de azi, puţini din adolescenţii de această vârstă se mai preocupă cu şcola, cre după părerea me e cea mai importntă!
Cele mai mari probleme pentru ei sunt:
- dragostea (în primul rând)
- coşurile
- (fetele) hainele, cosmeticele.
Incep sa iasa cosurile, conflicturile cu parintii, lipsa timpului, Internetul, incepi sa te simti mare. Fii atenta caci nu tot ce ti-se pare cool e asa intr-adevar...O primavara placuta. sper sa ma pui ca cel mai bun raspuns)
Sunt prea preocupati ca fac lucruri prea avansate pentru varsta lor, dar si ca la varsta asta ei nu pot sa fie stapani pe ei insasi si ca vor tot timpul popularitate, dar ei nu o pot avea