Voi crestini ati pus vreodata baza pe credinta? in evul mediu? crestinismul e nr1 si tu vorbesti de puterea banului dar crestini se iubesc unul pe altul, ei nu iubesc banul ca e ochiul dracului, crestini sunt saraci, smeriti, egali
Pentru ignorante, da: banii și sexul.
Da, mă, că ignorantele au inventat banii .
Geneza banilor este o discuție complexă pe care sigur tu nu o poți înțelege.
După mintea ta, oamenii ar trebui să rămână la troc: mâncare în schimbul sexului.
Îmi faci greață.
Ai dreptate, ele fac sex tu nu, cu ce drept, nu le-ai dat dreptul
Fix asta am zis .
Pentru noi toti conteaza sa fim seriosi
Daca societatea moderna e asta:
https://www.tpu.ro/go-to-answer/16652686/
...atunci vad o simbioza intre ban, si spiritualitate/cultura.
Pentru cine poate.
Acum sorry, dar nu suntem toti tampiti...pentru ca avem bani, :) si paradoxal poate, dar nu banul omoara spiritualitatea, ci tehnologia care a impus o rapiditate si o prescurtare a trairilor...
Cine mai are nevoie de scrisori de dragoste de zece pagini, cand ai un bemweu din 1900 si trebuie sa tastezi repede pe un telefon: "Cf iub? Ne vdm azi?"
Cand multele reprezentante ale neamului muieresc nu vor mai pica in coor la asa ceva, probabil ca maimutoii or sa fie nevoiti sa invete Discursul, dar relax, intotdeauna va exista o patura de indivizi suficient de culti incat sa nu lase societatea sa mearga spre un nou Ev Mediu.
"Patura" aia se cheama "Elita", fie ca vorbim despre un pustnic dintr-o grota, pe care il asculti 20 de ore, fie ca e vorba de un academician in cabinetul sau.
P.S. Referitor la mesajul tau:
Democratii sunt putin liberali, putin progresisti, contaminati de vreo 20 de ani de un puternic filon political correctness care i-a transformat in autisti.
Din nefericire, observ si pe TPU un import rapid de prostie de acest fel...
Nu ai voie sa nu-ti placa lgbt, nu ai voie sa nu plangi si sa nu empatizezi cu mee too, its a must sa folosesti "Common Era' ca sa nu lezezi vreun ateu sau hindus, nu mai avem miss si mister, ci 189 de "genders", si alte sute de cretinisme de felul acesta.
Cu placere. :)
Wikipedia spune ca miscarea "me too" este impotriva agresiunii sexuale si a hartuirii.
De ce nu ai empatiza cu ea?
Empatizez cu oricine e agresat, nu insa cu cei/cele "hartuite" sexual*,(care pe langa procesele intentate, se si plang in media de chestia asta).
Nu stiu cum este in Romania sau pe Wikipedia "hartuirea sexuala", insa in Los Angeles este despre PUTERE.
Hartuiesti sexual pe cineva, de pe o pozitie de forta sociala, financiara, etc, de pe un raport sef-subaltern, ori tutele de la mee too intr-un numar imens se puneau singure in situatii de subordonare, pentru un job, pentru un rol, pentru a fi fie si doar vazute, cu cei pe care mai apoi, ii acuzau de "hartuire sexuala". Repet, hartuirea sexuala se face de pe pozitii de forta, ori aici, cele de la mee too se considerau "hartuite sexual" si daca erau fluierate sau abordate pe tema asta, doar "abordatorul" sa fie actor si/sau milionar. Nu o sa vezi aici individe hartuite de ...instalatorul venit sa le repare dissperserul de gunoi.
Si daca doresti doua lamuriri intr-una singura, spune germanului ca nu stie ce este acela crestin.
In doua randuri: este cel care Crede ca Iisus, Fiul lui Dumnezeu a murit pe cruce pentru pacatele oamenilor si in a treia zi, a Inviat.
Acesta este un crestin, si daca crede asta, merge in Rai, egal sau inegal, smerit sau mai putin, sarac sau nu.
Este Esenta Crestinismului, golita de "bagajele" puse de Biserica de-a lungul epocilor.
Episodul lui Dismas ar fi trebuit sa deschida ochii multora pe tema asta...dar se pare ca e trecut cu vederea prea lesne de catre tot felul de "exegeti" de pe TPU, care cred ca stiu ei cu capatanile lor, ce si cum trebuie sa fie un crestin.
Nu am auzit In Romania despre asemenea scandaluri.
E incredibil cat de multe se pot ascunde in spatele unui slogan, aparent demn de incredere.
Cred ca am scris si eu despre asta aici si am fost injurat)
In Romania hartuirea sexuala e despre a fi fluierata pe strada ))