| IzvorulDeIntelepciune a întrebat:

Care defect vi se pare mai mare? Lenea sau rautatea? Argumentati.

33 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Infidelitatea

| IzvorulDeIntelepciune explică (pentru mgtow):

O fi rea infidelitatea dar nu e printre variantele de raspuns.

| mgtow a răspuns (pentru IzvorulDeIntelepciune):

Lenea si rautatea pentru mine nu e cine stie ce pentru ca nu bag in seama

| Klepto a răspuns:

Lenea mi se pare un defect mai mare, macar la mine.
De ce? Cap am, ma duce mintea cateodata, dar sunt lenes de prea multe ori, cu un pic de ambitie mult mai multe as realiza.
Asta doare mai tare, sa stii ca poti, dar esti prost si nu vrei.
De ce lenea este peste rautate. In sinea mea nu sunt o persoana prea buna, dar sunt crud si rau doar cu cei care merita.

Nea Lancelot, eu iti stiu cel mai mare defect, nu ai putut sa ti-o ti in teaca in prezenta lui Guinevere.

| AlexanderAdrian a răspuns:

Rautarea ii afecteaza pe ceilalti, lenea ne afecteaza aproape numai pe noi. Deci ghici ghicitoarea mea.

| IzvorulDeIntelepciune explică (pentru AlexanderAdrian):

Nu tuturor le pasa de ceilalti sa stii.

| KodrutZ a răspuns:

Rautatea pentru cei din jur, lenea pentru propria persoana. Povestile cu "lenesi sintem toti" sint pentru asistati social.

| Wehrmacht a răspuns:

Lenea.Daca suferi de asta oricum nu mai conteaza daca esti rau sa bun ca esti prea preocupat cu facutul de nimic pentru a-ti mai arata si bunatatea/rautatea sau orice alta calitate.
De obicei e confundata cu dezinteresul sau indiferenta...chestii total diferite.

| AdrianaBacescu a răspuns:

Rautatea.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu stiu de ce dar aleg rautatea. Cand iti e lene sa duci gunoiu e una, dar gandeste-te asa, vine cineva si iti zice, vino si ajuta-ma sa car ceva ca ma doare spatele dar tu nu te duci de lene (in asta e si o rautate, ca nu ajuti acea persoana, zic eu).

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Răutatea.
Mai bine să stai degeaba toată ziua, decât să-i răneşti pe alţii.

| IzvorulDeIntelepciune explică (pentru anonim_4396):

Pai in primul rand ranesti portofelu celui pe banii caruia o arzi.

| Happyjump a răspuns:

Mi se par la fel de mari

| ZambetulNebuniei a răspuns:

Ei bine, eu sunt un om lenes, sunt mult mai lenes decat sunt rau intentionat.
La mine lenea domina. big grin

| Vlach a răspuns:

De fapt amandoua

| ShadoWCrist a răspuns:

Lenea. happy

| Georgemy2 a răspuns:

Rautatea, hai ca pe ala lenes il motiveti sa faca cave, dar ala rau, n-ai ce-i face

| LSMM a răspuns:

Răutatea. Poate să afecteze oamenii din jurul unei persoane care posedă defectul ăsta, psihic vorbind, și iată că unii ajung și la sinucidere din cauză că au fost batjocoriți, de exemplu. De asemenea, afectează și persoana respectivă care simte răutate. Cu cât e mai dușmănoasă, cu atât mai puțină înțelegere primește și începe să vadă totul în negru, să se întrebe de ce oamenii nu mai stau pe lângă ea sau de ce nu mai are cui să vorbească (totul se poate întâmpla de la o singură vorbă aruncată din impuls, impuls care are la bază defectul despre care vorbesc). Și se produce un oarecare conflict în interior.

Lenea nu aduce nimic bun numai persoanei în cauză, nu neapărat și celor din jur. Vezi un om leneș, te enervezi și cam atât. Nimic deosebit pentru anturaj, pentru societate. E doar defectul unor oameni și atât. În plus, oamenii își dau mai ușor seama că sunt leneși și-ar trebui să facă ceva. Te poți ridica mai des din pat să faci ceva pentru viața ta, dar mai greu îți schimbi personalitatea (plus că majoritatea văd răutatea unui om ca o întreagă personalitate și nu mai caută să-l descopere pe de-a întregul. Sau poate nu majoritatea.).

| IzvorulDeIntelepciune explică (pentru LSMM):

Daca romanii ar fi ceva mai harnici atunci tu ai trai mai bine. Din cauza ca marea majoritate sunt puturosi tu nu poti trai ca-n Spania, Portugalia sau Grecia. Si din cauza saraciei se sinucid multi, sa stii. Si si mai multi mor de foame.

| LSMM a răspuns (pentru IzvorulDeIntelepciune):

Nu e vorba neapărat de hărnicie la români. Sunt mulți oameni care muncesc pe brânci și alții care au renunțat să facă asta din cauza salariilor. Când primești unul de mizerie, nu-ți mai vine să muncești cu spor deloc.
Există oameni care refuză să privească înainte și se poticnesc în ce e mai greu, ajungând să recurgă la gesturi extreme, nu zic nu. Nu tine neapărat de lene. Ei sunt presați de ideea că "în țara asta nu găsești nimic de muncă" și nu se gândesc că un post de vânzător la alimentară tot mai există undeva. Nu se gândesc sau nu vor să creadă din cauza acelei idei rostite peste tot. De altfel, dacă li s-ar spune oamenilor că ori acceptă acel post de vânzător (pe care poate nu-l vor primi azi sau mâine, dar îl vor primi), ori acceptă varianta morții, mi-e greu să cred că oamenii tind către a doua variantă.

| IzvorulDeIntelepciune explică (pentru LSMM):

Tot din cauza saraciei apar si jafurile, unele din ele complicate cu crima. Multe se trag de la lene.
Sa ne gandim altfel :
Daca toti am fi rautaciosi, ne-am manca intre noi.
Daca toti am fi lenes, am muri toti de foame.

| LSMM a răspuns (pentru IzvorulDeIntelepciune):

Da, din cauza sărăciei apar jafurile, dar depinde foarte mult de caracterul omului. Dacă nu, atunci ar fi trebuit ca absolut toți oamenii săraci să fure. Și chiar dacă e sărac, badea Gheorghe nu se încumetă să comită vreun jaf. Îi e frică de lege ori poate nu și-ar ierta asta. Deși poate îl bate gândul uneori.
"Daca toti am fi lenes, am muri toti de foame". Adevărat la prima vedere. Dar când vezi că mori de foame. nu faci ceva? Când știi că omul nu rezistă mult fără mâncare, fără apă, te gândești ce faci. Așa cum am spus, unii nu vor să fure.
Când vezi că ești răutăcios, nu faci nimic, pentru că te gândești că "lasă, doar nu pățește nimeni nimic dacă îmi bat joc puțin de bătrâna de la colțul străzii". În unele țări primești închisoare și pentru așa ceva, dar aici nu. Din păcate.

| L0v3isTheWaY a răspuns:

Lenea nu e un defect, e un talent. tongue

| IzvorulDeIntelepciune explică (pentru L0v3isTheWaY):

Talentu de a muri de foame, a?

| AndrrreaDeea a răspuns:

Nu o sa mai ai antivirus si computerul tau va putea fii atacat mai repede.Si sunt sanse sa ti se viruseze anumite lucruri importante pe care le poti pierde.

| IzvorulDeIntelepciune explică (pentru AndrrreaDeea):

Dafaq? Ce treaba are aberatia ta cu intrebarea mea?

| HaHaHaProductionRO a răspuns:

Eu as spune ca lenea. Daca stau sa ma gandesc(cu mintea mea luminata laughing ) si daca as face referire la tara noastra draga, as spune ca rautatea se trage din lene.Pana si la banalul "daca trebuie sa duci gunoiul si ti-e lene" va interveni rautatea.Caci la un moment dat, va veni cineva si te va certa ca nu ai facut acel lucru, iar tu te vei enerva ca pers respectiva te cearta s.a.m.d.Ei bine, asa ar fi si in cazul romanilor, daca stam sa generalizam putin.Deci,defectul al' mai mare e lenea, parerea mea.

| elena99c a răspuns:

Lenea, pentru ca rautatea se poate tranforma, in anumite circumstante, intr-o calitate, pe cand lenea duce, din punctul meu de vedere, la o degradare treptata si sigura, mai intai a fizicului si dupa si a pishicului. Cu rautatea te mai poti lupta, cu lenea nu happy

| laurentzu a răspuns:

Rautatea

| RocxyYyY a răspuns:

Rautatea, sincer lenesi suntem toti

| IzvorulDeIntelepciune explică (pentru RocxyYyY):

'' sincer lenesi suntem toti''
am o rugaminte, vorbeste in numele tau.

| Matei_Adelina_1926 a răspuns:

Lenea

| IzvorulDeIntelepciune explică (pentru Matei_Adelina_1926):

Acum mi-am dat seama ca intrebarea e prea simpla, asa ca am introuds si o cerinta de argumentare.
Asadar, de ce Lenea?