Spray-ul cu piper ar fi de ajuns, dar daca vrei sa te simti si mai in siguranta da pentru permis, acel permis pentru arme neletale. Bila de cauciuc nu ajunge departe, nu e buna pentru impuscatul la distanta mare, dar presupun ca daca se ia cineva de tine vine aproape. Trece prin haine, o bila din aceea va fi resimtita din plin de un agresor. Poate fi si letala daca sa zicem ii pui pistolul la tampla si tragi. Bafta
Ai voie la arma letala doar daca esti procuror, judecator, sau ai o alta functie de genul. Anual se reface testul si platesti taxa de port!
Arma neletala cu bila este si ea letala daca-i tragi o bila "direct in bot". Cele rusesti sunt cele mai bune cum ar fi grand power. Bila trasa de la 15-20m trece usor prin parbriz, sau pui congelat...deci nu-i doar marketing, dar depinde si de marca! (nu se trage "in bot" doar la picioare, aici intra si organele genitale )
Legea privind regimul armelor chiar si neletale, este cam aspra in Romania, daca ai facut uz in public, trebuie sa ajungi primul la politie si s-o predai inainte sa depuna cineva vreo plangere! Altfel risti dosar penal, chiar si puscarie! Daca o ai, cel mai bine sa n-o folosesti decat in poligon!
Un tazer ar fi solutia cea mai buna, n-ai cum sa ratezi.iar daca ai ratat o poti folosi ca electrosoc. Dar si aici, daca persoana are probleme cardiace, ii poti opri inima. Electrosocul incordeaza puternic musculatura (asemenea unui cârcel) doar ca-i pe tot corpu. Practic il imobilizezi si cade ca o scandura.
De ce nu folosesti un spray normal? http://www.beauty4pros.com/......150-ml.jpg
http://www.99perfume.com/image/AD29M_M.jpg
Spray-ul cu piper este suficient pentru autoaparare zic eu, fiindca nici nu da consecinte legale folosirea lui. Daca e asa cum spui si ai doar altercatii ocazionale cu cate o singura persoana, nu ai nevoie de arma de foc sau baston telescopic. Eu in Romania am tot timpul spray asupra mea, fiindca il pot folosi si contra cainilor vagabonzi.
Sincer cel mai bine e sa iei niste cursuri de auto-aparare. E cel mai bine. Daca te-ai simti mai protejat cu o arma asta e altceva.