Lipsa educatiei, prostia acumulata in creierul care il au si multi din ei si ele se cred smecheri/e din simpla prostie de a se da mari.
Lipsa unei independente totale pe care nu-i asa, toti adolescentii o doresc (desi se afla mai tarziu ca independenta inseamna multa responsabilitate, job stabil etc). O alta mare problema e graba, graba de a incerca de toate intr-un timp cat mai scurt, graba ce duce la multe erori, tipic adolescentine dar care servesc mai apoi drept greseli din care sa inveti. Ar mai fi si lipsa rabdarii, dorinta ca totul sa se intample acum, lipsa chibzuintei si a planurilor pe termen mediu sau lung, dar e tipic varstei. Oricum, o perioada minunata din viata fiecarui om.
Faptul ca unii dintre noi avem vieti prea linistite si vrem sa ni le complicam, iar la sfarsit parem niste copii retarzi care n-au ce face. Am folosit pluralul ca sa nu mi se zica ipocrita.
Vorbește în numele tău. Deci vrei să devii, adică să rămâi o analfabetă care nu știe decât să se rupă pe clubăreli? Okei!
Faptul ca nu se rezuma la adolescenta cand e vorba de a studia, a ascuta de parinti, a se distra cand, cum, cat si cu cine e bine-faptul ca sunt o generatie, mai bine zis o "etapa" a vietii volatila, imprevizibila si periculoasa chiar. mai rau e ca adolescentii nu vor sa "accepte" sfatul sau convingerea ca de aceasta perioada a vietii depinde viitorul fiecaruia dintre ei. eu cel putin imi regret si imi plang adolescenta pentru ca nu am incercat sa o respect, sa'i "ascult" indemnurile si sa fac ceea ce era necesar si frumos sa fac atunci. adolescenta e... dificila si complicata-si culmea adilescentei e ca doar ei o pot controla. bafta