Diferența principală dintre pepenele verde și pepenoaică se referă la speciile lor. Pepenele verde, cunoscut și sub numele de Citrullus lanatus, este un fruct mare, rotund sau oval, cu o coajă verde închisă și o pulpă suculentă și dulce. Acesta este cel mai comun tip de pepene întâlnit în majoritatea regiunilor.
Pe de altă parte, pepenoaica, cunoscută și sub numele de Cucumis melo, este o plantă care include mai multe varietăți, cum ar fi pepenoaica galbenă, pepenoaica verde sau pepenoaica casaba. Diferitele varietăți de pepenoaică au forme și culori variate, iar pulpă poate varia și ea în termeni de textură și gust. În general, pepenoaica este mai mică decât pepenele verde și poate avea o aromă mai intensă.
Este important să menționăm că termenii "pepene verde" și "pepenoaică" pot fi utilizați diferit în diverse regiuni și țări, iar aspectul și gustul pot varia în funcție de varietatea cultivată și de maturitatea fructului.
Buna.Pepenele verde e de obicei rotund, in timp ce pepenoaica are forma lunguiata.Nu e greu sa dai un search. Si imaginile vorbesc de la sine.
Nu exista ce spui tu cei aia pepenoiaca, este pepene femela sau ce anume?
Pepenele verde este cel care are coja verzuie cu diferite nuante de alb si galbui cu diferite forme si miezul rosul.
Bine ca unia au mers cu obtinerea de noi soiuri si au facut si pepeni verzi cu miezul galben,. dar este putin agreat de lume.
Cam despre asta este vorba.In cartile de horticultura nu exista pepenoaica banui ca este un termen folosit popular de uni oameni.
Iti arat carti de horticultura, din RO din alte tari si cam asa stau treburile, pepene verde si pepene galben, spun romanii, straini la pepenele galben spun altfel- cantaloupe, sau Honeydew melon, Sweet melon.
Corect este cum, spun straini nu cum spun romanii, i se spune pepene galben nu stiu exact din ce motiv, ma refer la romani, banui pentru ca erau si aia tot rotunzi, sau cine stie cum de sa ajuns la denumirea asta.
Ai dat raspuns cistigator aiurea respectivu crede ca pepenele galben cum ii zic romanii ar fi pepene verde
Pepenoaica vorba lui dulcat este asa o denumire pe ici colo, spun uni oameni, dar se refera tot la pepenele verde, la cei alungiti si f mari.
Cam despre asta este vorba.Cei care au facut pepenii astia ii numesc doara pepene verde si atit, indiferent ce forma ar avea.
Ai adus vorba de pepene, am luat un ditai monstru de pepene, vorba ta pepenoaica urias, f bun, zahar curat, faci ciroza de la asta, vorba unui doctor roman, zaharul in stomac se face tuica, am mincat deja jumate din el.
O alta informatie, ce nici eu nu am stiuto, legata tot de pepenele asta verde, cine is cei care au facut acest pepene verde cel vedem astazi? Eu gindeam, ca mai toti oamenii, ca pepenele asta asa aparu el natrural, ca l-au facut mai mare prin selectii bla bla, dar nu-i deloc asa.
Americanii is cei care au facut posibil ca pepenele verde sa arate si sa fie la gust cum il vedem noi astazi.Chestia asta nu-i veche deloc, este chiar recenta, prin anii 50 cred, nu mai stiu pe unde, dar undeva prin Carolina si Kansas, aia au facut posibil ca pepenele asta verde sa arate si sa aiba acest gust si arome.
Asa ca planta s-au gasit seminte de pepene verde de acu 5 mii de ani, dar in vechime aceste fructe erau folosite doar pe post de bidon cu apa, pentru asta erau cultivati si folositi ca sursa de apa.
Ca si gust erau oribili Ok cam asa stau lucrurile, iar americanii astia unde te uiti numa de ei dai
anonimul0724 întreabă:
LisaJulie întreabă: