| Confuzul9din10 a întrebat:

Care e mai tare? Coniacul sau rachiul?

Răspuns Câştigător
| gabicoo a răspuns:

Coniacul - e o bautură spirtoasă făcută prin distilarea vinului în regiunile viticole Cognac și Armagnac din Franța.
Rachiul e făcut de români din orice: de la porumb și sfeclă ( rachiul de pufoaicăwinking ) până la fructe (mere). Din prune se face țuica și pălinca. Pălinca e distilată de două ori. Rachiul o singură dată!

În concluzie coniacul original franțuzesc bate oricare rachiu! În schimb pălinca dublu distilată e mai tare decât coniacul!

Dacă amicul tău nu e mulțumit de explicatia mea - concluzia e clară = e consumator profesionist de "Lichior dă Viorele" - Mona!
laughing

15 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Coniacul original este facut din DESTILAREA vinului, iar rachiul din DESTILAREA fructelor sau legumelor.
Fiecare poate avea tarie variabila, in functie de tehnica de DESTILARE.

In comert, "Coniacul" si "Rachiul" vandut este facut din AMESTEC de apa, alcool etilic, aromanti si coloranti, fiecare "marca" avand alta compozitie (scrisa pe eticheta). Acele "bauturi" NU sunt destilate (sunt "bautura saracului" de la oras).

| gabicoo a răspuns:

Absintul!

Referitor la cele doua zise de tine coniacul ( ăla original franțuzesc - nu poșircile vândute în Românica )

| gabicoo a răspuns (pentru gabicoo):

Și nu confunda rachiul cu pălinca!

| Confuzul9din10 explică (pentru gabicoo):

Sunt nocive in băuturi dar vreau să știu că sa nu fiu luat de prost. Ai putea sa îmi explici la fiecare dintre care știi tu diferențele? Daca vrei

| gabicoo a răspuns (pentru gabicoo):

Unirea, Romulus, Drobeta sau Vorona nu pot fi considerate Coniac - sunt băuturi spirtoase cu aromă de brandy = Ultimul drum = Șoricioaică!

| gabicoo a răspuns (pentru Confuzul9din10):

Coniacul - e o bautură spirtoasă făcută prin distilarea vinului în regiunile viticole Cognac și Armagnac din Franța.
Rachiul e făcut de români din orice: de la porumb și sfeclă ( rachiul de pufoaicăwinking ) până la fructe (mere). Din prune se face țuica și pălinca. Pălinca e distilată de două ori. Rachiul o singură dată!

În concluzie coniacul original franțuzesc bate oricare rachiu! În schimb pălinca dublu distilată e mai tare decât coniacul!

Dacă amicul tău nu e mulțumit de explicatia mea - concluzia e clară = e consumator profesionist de "Lichior dă Viorele" - Mona!
laughing

supadeceapa
| supadeceapa a răspuns:

Eu.

| Dismally a răspuns:

Depinde, cand sunt de la magazin ambele au 40%; daca rachiul e de casa poate avea 30%, poate avea 50%, depinde cine il face...

| Lukasssz a răspuns:

Vodkawinking

| Confuzul9din10 explică (pentru Lukasssz):

Mă certam cu cineva despre tăria acestor două. Eu spun că e mai tare coniacul, prietenul meu că rachiul. Acum nu știu

| NLS a răspuns (pentru Confuzul9din10):

Coniacul (la fel si votca) nu trece de 50 de grade, altfel nu mai e coniac,
in vreme ce rachiul (palinca, sau tuica - daca e facut din prune) poate sa ajunga la 70 de grade si mai mult, in functie de cat se doreste.
Ce face taica-meu, depaseste usor 70.

| Zuzu1991 a răspuns:

Https://www.emag.ro/search/rachiu?ref=effective_search
https://www.emag.ro/search/coniac?ref=effective_search
in general sunt EXACT la fel - 40%
in practica, dat fiind faptul ca in Romania nu prea se face coniac de casa, in schimb se face rachiul, rachiul facut de casa poate fi mai tare sau mai slab decat coniacul

| GraniniCuPiersica a răspuns:

Jb cu zahar pudră încercă nu-ti va părea rău

| JustPaly a răspuns (pentru GraniniCuPiersica):

DC strici alcool ul

| JustPaly a răspuns:

Rachiul pe care l face bunicu la tara

| Confuzul9din10 explică:

Mulțumesc tuturor pentru răspunsurile voastre. Chiar apreciez