Este din cauza ca cei care au viziuni de stanga si mau ales de extrema stanga, vad un " inamic" in tot ce este contrar opiniilor lor. Daca esti femeie traditionala gen ai grija de casa si de copil si o faci voluntar din alegerea ta, automat esti o sluga a patriarhatului. Daca sustii ca banii si ajutoarele ar trebui alocate batranilor sau oameniilor care sufera de un handicap in loc sa fie alocati lgbt si ca preferintele sexuale nu te fac special, atunci esti homofob. Daca susti ca ar trebui cautata pacea dintre rusia si ucraina ca sa nu mai moara milioane de barbati nevinovati si ca mai bine nato si rusia ar trebui sa se aseze la negocieri, atunci esti putinist si rusofil. Daca esti crestin practicant si te duci la biserica atunci esti crestinopat habotnic.
Cumva cred ca da. Ieri m-am simtit pe bune atacata. Adica tot ce am zis e ca am un iubit mai in varsta. Dar nici macar nu sunt vreo intretinuta. Am un loc de munca si avem amandoi grija de casa. Gatim in functie de cine are timp in ziua respectiva, dar de fel eu pun la spalat, uscat, eu adun hainele, iar el face treburile mai masculine. Tunde iarba, repara tevile. Si tipul cu barba a zis ca a sti sa tunzi iarba nu e masculin, ci life skill. Da, stiu sa tund iarba. O mai tund si eu uneori, dar ne-am impartit sarcinile in functie de gen. Daca am locui in apartament ar fi diferit probabil. Nu ar fi multa munca "pe afara."
Dar dupa discutia de ieri am inceput sa ma gandesc constient la barbatii care au la poza de profil steagul ucrainei sau ceva legat de vaccin sau USR. toti seamana intre ei. Doamne fereste de femeia care ramane cu unul ca asta. Bine, probabil femeile alea sunt ca ei. Ca nici nu cred ca vor una feminina
Da cu bărbații votanți aur care consideră că femeia trebuie sa stea la cratiță ce e? Fiecare direcție politica are uscaturile ei.
Asta e whataboutism. 2 wrongs don't make a right. Am spus ca votez eu insami USR pentru ca sunt raul mai mic. E de la sine inteles ca ideile lor imi displac mai tare decat cele din USR. Nu inteleg, prin urmare, scopul comentariului
Daca o femie isi doreste sa devina militar, ceo, doctor, pilot de raliuri, luptatoare mma este ok si sunt perfect de acord ca astea sunt femei care merita admirate si respectate. Daca o femeie isi doreste un barbat capabil din orice punct de vedere si ea isi doreste sa fie house keeper ( femeie traditionala) sunt de acord ca aceste femei merita tot respectul din lume si toata admiratia. Daca un cuplu alege sa isi imparta sarcinile in mod egal, din nou, sunt total de acord. Ca si barbat nu mi-se pare rusinos sa spal si sa fac curat si daca as avea un copil sa schimb scutece. Fiecare sa faca ce isi doreste cu viata lui. Dar astia care sustin o agenda nu pot accepta ca alti oameni au idei si opinii si stiluri diferite fata de agenda. Si culmea ca ei sunt cei care sustin toleranta si egalitatea intre sexe.
Era așa greu de înțeles scopul comentariului? Mă îndoiesc. Intenția era să subliniez faptul că nu afinitatea politica scoate in evidență calitățile sau defectele unui grup. Cum sunt sigur că există auristi care respata femeile și useristi care nu respecta femeile. Eu mai de graba nu înțeleg scopul întrebări, pentru că în final concluzia ta este baza pe o întâmplare izolata și raportată la un procent nesemnificativ a ceea ce tu numești bărbați useristi
Intr-adevar intrebarea mea a fost limitata la un singur episod, sa ii zic asa. Dar e ceva ce am vazut mereu in online. Adica asa am si inceput ieri sa imi pun intrebari. Sunt obsedati cu masculinitatea toxica de exemplu
Nu am observat asta la USRisti, pentru ca nu am intrat in contact cu nimeni.
Insa am observat propaganda si de partea partidelor normale/vechi, si nu o inteleg nici eu. Parca nimic nu mai e ok.
E o tensiune aiurea in societate, oamenii parca adopta o parte politica pentru a avea motiv sa arunce hate spre anumite categorii, nu pentru ca s-ar identifica in vreun fel cu acele partide/candidati.
Adica... Am un amic (prost, ce-i drept), care desi este total impotriva credintei/bisericii, acum face parte din grupuri care il sustin pe CG si hartuiesc persoanele care voteaza cu Lasconi. Arunca jigniri aiurea, doar din setea de a hartui. Il cunosc si sigur nu intelege ce reprezinta acesti doi candidati, nu are nici o notiune despre politica. Are o problema si cu ungurii, desi in zona lui este plin de alte minoritati.
Eu consider ca viata a devenit prea simpla, iar cei care in mod normal trebuia sa fie victimele selectiei naturale, acum sunt bine merci si tulbura atmosfera tuturor.
DaciaRomania întreabă: