anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Care este cel mai bun la off road?
Nissan Patrol, Toyota 4runner,Jeep Cherokee sau Land Rover Discovery.
Ma refer la modelele vechi, care e cel mai tare pe teren?
Chiar daca multi zic ca Patrol-ul dati-va si voi o parere despre celelalte deoarece vreau sa-mi cumpar una.

Răspuns Câştigător
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Cam toate au nevoie de kit inaltare si anvelope simex, deci e greu sa vorbim despre "care e mai buna", cand toate sunt modificate.
Sunt multe comparatii intre offroad-ere cu prestigiu si Fiat Panda 4x4 sau Lada Niva, din care reiese ca Niva sau Panda ar fi mai bune, pentru ca sunt usoare.
Eu m-am dat mult cu Grand Cherokee si parea ok, Cherokee/Liberty mi s-a parut slab, dar avea niste anvelope slabe, M+S. Grand Cherokee avea kit de inaltare si anvelope mai serioase, dar nu Simex.
Din ce am vazut la baietii seriosi, Toyota Land Cruiser sau Hilux sunt foarte apreciate, pentru fiabilitate si performante.
Patrol insa mi s-a parut de-a dreptul agresiv in off-road, nu doar ca nu ramane impotmolit, dar le vad foarte des sarind efectiv peste obstacole.
La Jeep Cherokee 2.5 diesel fiabilitatea e ok, dar acele Grand Cherokee 2.9 sau 3.0 (chiar nu stiu cilindreea exacta), sunt probleme foarte mari si dese la chiulasa, umplu antigelul de ulei, fierb samd. Mecanicii le cam ocolesc.
Eu vreau sa cumpar un Vitara pe benzina, generatia 1 sau 2. Sunt foarte bune pe teren, iar taxele sunt mici.
O varianta ieftina si decenta, dar nu wow, este Opel Frontera. Tractiunea e decenta, fiabila, motoare mi se pare ca sunt 2.0 si 2.2, atat diesel cat si benzina. Nu au probleme grave, decat daca o iei de la un cioban care nu a ingrijit-o.
Nu sunt wow, dar nici proaste.

0 răspunsuri: