Fiecare constructie are solutiile ei optime de climatizare.
Un calorifer electric spre exemplu este un produs foarte simplu si eficient, insa facturile la electricitate vor creste mult, iar unele cladiri nu au instalatia suficient de buna incat sa reziste prea mult cu astfel de aparate.
Eu am ajuns la concluzia ca lemnul inca este un combustibil perfect. Il obtin 80% gratuit, toaletand copacii si demoland constructii vechi de pe teren (garduri in principal), iar sobele clasice din teracota, degaja caldura undeva la 10 ore dupa stingerea focului (daca se inchid la timp).
Mergand la scara mai larga, pentru apa calda si incalzire centrala, centralele cu lemn sau peleti sunt o solutie foarte ieftina pe termen lung.
Insa lemnul si peletii sunt sustenabili doar pentru cei care locuiesc la curte, si au suficient spatiu de depozitare si manevrare a acestor combustibili.
Pe locul 2 in materie de combustibili, eu zic ca ar fi GPL-ul sau gazul metan. Pot asigura functionarea unor centrale automate, de mici dimensiuni, cu puteri calorice mai ridicate decat ale centralelor cu gazeificare (lemn/peleti).
Mai exista si centrale pe combustibil lichid (pacura/motorina), alea sunt foarte poluante, instalatiile sunt complicate si murdare... Nu prea merita, sunt greu de suportat intr-o zona civila.
Solutiile "verzi" sunt eficiente, insa costisitoare, merita aplicate doar pentru cei ce obtin subventii pentru instalarea lor: pompe de caldura, panouri fotovoltaice, panouri solare (apa calda).
Da, e ok pentru o camera, dar factura poate fi destul de mare.
E suficient si ala de 9 elementi si 2000W.
Știi ce mi frica? Că îl uit aprins și ia foc casa că am adhd la mine e normal sau se supraîncălzește deși pentru mine 15 grade e ok
Are termostat, nu se supraincalzeste. Daca instalatia electrica e ok, la fel si amplasarea lui, nu va lua foc nici daca il uiti o saptamana in priza.
Ia cel mai slab model, de 1500W, si conecteaza-l direct in priza, fara prelungitoare, si fara sa aiba in jur obiecte inflamabile.