Muzeul National de Istorie. Mi-a placut la nebunie, nu mai imi venea sa ies de acolo. Un singur de lucru as avea de obiectat:nu ar strica sa existe personal calificat care sa preia anumite grupuri si le explice istoria exponatelor
De departe Madame Tussauds...si putin Luvru, dar acolo am fost doar in trecere cand eram cu un proiect in Paris, n-am avut timp sa ma holbez si in concluzie nici sa-mi fac o parere clara).
Nu am vizitat multe muzee, pentru ca nu imi plac, dar muzeul din cetate de la Sighisoara imi place mult.
Muzeul figurilor de ceara din Sankt Petersburg. Mi s-a parut fascinant, unele figuri erau atat de realiste incat te uitai la ele si ti se parea ca respira, ca imediat o sa clipeasca, o sa vorbeasca sau o sa te apuce de mana, te lua si frica la un moment dat. Si am mai fost la un muzeu cu mumii in orasul Ialta (pen-la Crimeea) unde era un ghid care ne povestea despre fiecare mumie unde a fost gasita, cand, cum era ingropata, impreuna cu ce obiecte si presupuneri sau informatii veridice depsre statutul persoanei cand era in viata. Si acolo a fost foarte interesant, doar ca era un muzeu din acela ambulant, nu stiu sigur de unde venea.
Dar toate muzeele sunt interesante, mereu vezi si afli lucruri noi intr-un muzeu, de exemplu saptamana viitoare intentionez sa merg la muzeul de farmacie, cred ca o sa aflu multe lucruri interesante.