1 - Albert Einstein:
Nascut german, Albert Einstein este unul dintre numele cele mai cunoscute în domeniul științei. Una dintre cele mai faimoase ecuații din toate timpurile, care este cunoscuta sub numele de echivalența de masei și energiei altfel pur și simplu cunoscuta sub numele de E = mc2. El este adesea cunoscut ca părintele fizicii moderne. Descoperirile si teoriile sale au fost mult înaintea timpului său și a luat lumii un număr bun de ani pentru a le înțelege. Chiar și astăzi ne afundam in posibilitățile minunate pe care teoriile lui Einstein le ofera lumii.
2 - Isaac Newton a fost un om de stiinta englez care este considerat ca fiind unul dintre cei mai mari oameni de știință ai tuturor timpurilor. Contribuțiile sale la mai multe ramuri ale științei, au fost luate ca atare neavand nevoie de nici o mentiune. Activitatea sa in fizica pune bazele mecanicii clasice și a formulat o teorie care părea să explice cum functioneaza de fapt universul. El a fost, de asemenea, printre primii care au demonstrat ca gravitatia a fost o forță semnificativă în universul nostru și că pământul nu era centrul universului.
3 - Max Planck a fost un fizician german, care este cunoscut ca părintele teoriei cuantice, care a inițiat o revoluție în fizică așa cum a existat. El a fost primit Premiul Nobel pentru contribuțiile sale la fizica cuantică, în 1918. El a fost un foarte respectat și urmarit fizician în timpul vieții sale și unula dintre cele mai mari onoruri în fizica teoretică cunoscută sub numele de medalia Max Planck, este numit dupa contributiile sale excelente. Una dintre contribuțiile sale cele mai importante a fost constanta lui Planck, care este una dintre constantele ecuației cele mai importante din fizica teoretică.
4 - Michael Faraday a fost un om de știință britanic născut savant, chimist și fizician a trăit din 22 septembrie 1791 - 25 august 1867. El a descoperit câmpul magnetic și inducția electromagnetică. Unele dintre experimentele sale în fizică și chimie sunt considerate ca fiind cele mai inovatoare experimente făcute vreodată într-un laborator de oriunde și oricând. Deși el nu avea studii superioare, el a fost extrem de intuitiv și avea o perspicacitate supraumana.
5 - James Clerk Maxwell a fost un fizician scoțian, care este cel mai bine cunoscut pentru munca sa în domeniul teoriei electromagnetice clasice. Activitatea sa a ajutat la uniunea energiei electrice, magnetică și optică într-o singură teorie printr-un set de ecuații care sunt cunoscute ca ecuațiile lui Maxwell. Această lucrare este una dintre cele mai semnificative contributii la fizica așa cum o știm. El este, de asemenea, creditat cu crearea bazelor mecanicii cuantice. El a fost nascut pe 13 iunie 1831 și a murit pe data de 5 noiembrie 1879.
6 - Richard Feynman a fost născut pe 11 mai 1911 și a murit pe data de 15 februarie 1988 în Statele Unite ale Americii. El a fost unul dintre cei mai buni oameni de știință ai timpului său și este, de asemenea, evaluat ca fiind unul dintre primii zece fizicieni din toate timpurile, cu un larg consens.Cea mai semnificativă
contribuție a sa este în domeniul fizicii particulelor, electrodinamicii cuantice și el a stabilit, de asemenea, pietrele de temelie pentru calcul cuantic și nanotehnologie. El a împărtit Premiul Nobel pentru fizica cu 2 alti oameni de stiinta pentru contributiile sale la dezvoltarea electrodinamicii cuantice.
7 - Erwin Schrodinger a fost un fizician austriac și este considerat unul dintre părinții fondatori ai mecanicii cuantice. Lucrarea sa cea mai cunoscuta este ecuația lui Schrödinger care descrie modul în care starea unui sistem fizic se comportă în funcție de timp. El a fost primit Premiul Nobel pentru fizica in 1933. El a propus, de asemenea, celebrul experiment de gândire pisica, care este unul dintre cele mai elaborate și precis gândite experimente care exista în domeniul științei. El a fost distins, de asemenea, cu Medalia Max Planck în 1937, care se acordă pentru contribuții deosebite în fizica teoretică.
8 - Paul Dirac a fost un fizician teoretic englez, care a pus bazele pentru mai multe studii in fizicia. În timpul vieții sale, care a durat de la 8 aug 1902-20.10.1984 a deținut mai multe funcții în întreaga la multe universități de prestigiu din întreaga lume. El a fost acordat, de asemenea Premiul Nobel in fizica, împreună cu Erwin Schrodinger pentru activitatea lor în formularea uneia dintre cele mai vechi versiuni a teoriei atomice. A formulat, de asemenea, o ecuație celebra cunoscut sub numele de ecuația Dirac, de asemenea, a contribuit în mod semnificativ la descoperirea antimateriei.
9 - Ernst Rutherford: este cunoscut în lume ca tatal fizicii nucleare. El a fost nascut pe 30 august 1871 și a murit pe 19 octombrie 1937 în Noua Zeelandă. Contribuția sa la chimie este, de asemenea, semnificativa și a primit Premiul Nobel pentru chimie în 1908. Experimentul lui "foita de aur" a fost prima incercare de despicare în practică a unui atom și a descoperit, de asemenea, una dintre particulele atomice de bază sub anume protoni.
10 - Werner Heisenberg: a fost un fizician german care a adus contribuții semnificative la multe domenii ale fizicii. Lucrarea sa teoretică constituie baza pentru unul dintre cele mai importante curbe ale teoriei cuantice, principiul de incertitudine. El a fost născut la 5 decembrie 1901 și a murit pe data de 5 februarie 1976. Pentru contribuțiile sale la fizica a fost decernat Premiul Nobel în 1932. În afară de pionierat munca din spatele teoriei "Principiul incertitudinii" a făcut, de asemenea, contributii semnificative in domeniile fizicii nucleare, fizica particulelor și teoria câmpului cuantic.
Misterios82737383 întreabă: