E interesant cum un raspuns prostesc, dar care exprima totusi o parere legitima, primeste atat de multa atentie, in schimb, un alt raspuns, care ar trebui sa indigneze pe oricine care pretinde ca are un elementar sentiment de bun-simt si omenie, este pur si simplu ignorant.
Hai sa-ti spun un banc pentru ca una dintre concluzii ne intereseaza ca raport cauza-efect.
"Un preot vrea sa arate enoriasilor exemple ilustrate ale pacatelor.
Duminica pune 4 limbrici in patru vase.
1. primul limbric in alcool
2. al doilea limbric in fum tigara
3. al treilea limbric in lichid seminal
4. al patrulea in apa curata
Tine slujba despre pacate, povesteste despre consecintele
lor si preotul arata limbricii din vase.
Limbricul din alcool era mort.
Limbricul din fum era mort.
Limbricul din lichidul seminal era mort.
In schimb limbricul din vasul cu apa curata era viu.
Preotul, multumit de lectia sa, intreaba:
- Ce invatatura putem scoate din ceea ce ati vazut?
Cineva ridica mana si spune:
- Cat timp bei, fumezi si faci sex, nu faci limbrici!"
Eu nu pun la punct raspunsuri care indigneaza, naiba stie ce reactii adverse putem intampina? Gen, il inconjuram pe inamic si el, in loc sa se predea, poate sa traga in toate partile.
Poti sa stii...
Va multumesc tuturor.
Din ce am citit pana acum, se pare ca preferam:
1) cuvinte care reprezinta stari sufletesti, sentimente :fericire, libertate, atractie, placere, pace, prietenie, loialitate, iubire, dragoste, distractie, entuziasm etc.
2)cuvinte care reprezinta nume: Romania, Magda, Gioconda, Sinaia, Dali, Lori, Robiii, Satana, Tara Oasului, Wolverine, Ema, Hitler, Frida
3)cuvinte care reprezinta mancare: pretzel, sarmale, scortisoara, shaorma, fasole, bezea.
Sunt 84% cuvinte care au origine latina, 12% cuvinte slave, 2% cuvinte din limba turca, 1, 5% cuvinte grecesti.
Asa vorbim noi
Cuvantul care apare cel mai des intre preferintele noastre este "mama"( din lat mamma). Este acelasi cuvant pe care l-au ales si englezii drept cel mai iubit, intr-un top oficial intocmit de ei.
Macar aici ne putem asemana cu englezoii... Nemtii au si ei un cuvant pe care l-au ales drept preferat, este vorba despre HABSELIGKEITEN ( adica flecuștețe, boarfe, micile obiecte personale pe care le caram cu noi prin genti, buzunare, de colo-colo). L-au ales pentru muzicalitatea lui, nu pentru semnificatie.
Asa, pentru amuzament,"funda" vine din neogreaca, am gasit ca la ei se zice 'fúnda" desi n-au tepeu
Interesante statistici şi deducţii. : ))
Văd că ai făcut cercetări adânci.
Mi-ar plăcea şi o întrebare ca aceasta, numai de data asta cu precizare "strict pentru muzicalitate" (chiar mă întrebam, în timp ce îţi răspundeam, care cuvânt mi se pare cel mai milodios şi mi-a fost greu să mă decid; aş fi curioasă cum simt muzicalitatea şi ceilalţi, ce le sună frumos, dar nu pentru semnificaţie, ci strict pentru combinaţia literelor în sine, pentru armonia dintre ele).
Te bagi la un al doilea set de înjurături? : ))
Mereu m-a înduioşat "ceau" al tău şi mereu am uitat să-ţi spun...sau nu am vrut, ca să nu-l sperii. Îl spui aşa de adorabil, cu o muzicalitate leocerbiană.;))
Mi-a plăcut atât de mult ideea ta cu "purtătorul de cuvânt", încât de data asta aş vrea să fiu al tău, dacă nu te superi. Numai cu o condiţie: eu încasez criticile, tu vii la sfârşit să răspunzi, să faci statistici şi să tragi concluzii poetice şi jucăuşe.
http://www.tpu.ro/......itatea-sa/
http://www.tpu.ro/......itatea-sa/
Să facem două topuri de "cele mai milodioase cuvinte, în opinia tpuistică". Dacă ai sugestii şi pentru un al treilea... purtătoarea ta de cuvânt îţi stă la dispoziţie. :))
|D|-dulce
|R|-reala
|A|-adevarata
|G|-galanta
|O|-originala
|S|-superba
|T|-tare
|E|-ELEGANTA
Nici nu trebuie.
Nu trebuie sa le dai la nimereala.
Poate, daca alegeai doar 1 cuvant, nu ti-ai fi epuizat asa cheful.
( nu citi cu mordacitate ce-am scris, citeste ca si cand te-as ruga sa revii nu cu un sfeștoc de cuvinte ci cu unul singur dar sa fie întâiul tau ca preferinta )
Ce mordaci...cu vivacitate am citit, e bun?
Aristocrat.
Daca imi dai funda, e meritul pisicii ca m-a influentat cand ramasesem fara cuvinte.Nu stiu cum o sa dormi noaptea stiind ca ai dat funda unui pisoi, treaba ta.Bye!
Poate alegi sa vezi documentarul The Aristocrats in vacanta de vara. Eu intre o ciulama de pui si documentarul The Aristocrats as alege oricand documentarul, pentru ca nu-mi place deloc ciulamaua de pui. Nici gustul nici numele in sine. Auzi cum suna: ciulama.
Ciulama Eu cand mananc tiramisu sunt tot timpul speriat.Ma gandesc fara sa vreau la tsunami sau vreo avalansa de pietre.Are un nume asa freacky, mai ales cand iti spune ospatarul "Sa vina tiramisu?"
Wow, what, in ce vacanta?
Nu, hai sa-i zicem timp liber sau permisie la putina decenta.
Mie Joe Bastianich mi-a risipit orice teama in legatura cu tiramisu. Da, e vorba de un adevarat tsunami de arome-n gura, in sensul bun.
Ciulamaua ramane ceva intre ciuciu si cacialma.
Sugestive-s cuvintele, nu?
Eva1997 întreabă: