Conştiinţa sau conştientul
Aceasta este fără îndoială partea din voi cu care sunteţi cel mai obişnuiţi, deoarece ea este partea vizibilă a ice-berg-ului.
Conştientul ia asupra sa tot ce este raţional, analitic şi logic. Vă folosiţi conştientul pentru toate activităţile zilnice care cer raţiune, memorie şi acţiune. Conştiinţa este memoria activă a spiritului vostru. O folosiţi de fiecare dată când mâncaţi, când vă gândiţi la ceva, atunci când lucraţi, când analizaţi o situaţie, când citiţi, când socotiţi, când vorbiţi, ascultaţi sau luaţi decizii.
Felul în care gândiţi depinde de partea conştientă a creierului vostru şi este direct responsabil de performanţele sau de eşecurile voastre în diferitele domenii de activitate din viaţa de zi cu zi, de fericirea sau de nefericirea voastră.
Informaţia ajunge prin conştient şi tot el este cel care tratează şi filtrează această informaţie. Conştientul este pus la muncă de fiecare dată când trebuie să produceţi un raţionament şi el reprezintă voinţa în om.
Spiritul conştient poate să ne impună limite psihice şi mentale adesea inutile deoarece el este excesiv de critic şi de neîncrezător. Atunci când spiritul conştient suferă de blocaje psihologice sau de limitări, poate fi avantajos să-l ocoliţi ca să vă programaţi în mod direct subconştientul.
Subconstientul reprezintă partea ascunsă a creierului nostru şi, în acelaşi timp, partea care ne influenţează în mod decisiv, pe tot parcursul vieţii. Programarea lui pozitivă poate să facă adevărate minuni.
Există mai mult de zece miliarde de celule în creierul omului, dintre care majoritatea se găsesc în zona inconştientă. Fiecare celulă are posibilitatea de a înregistra în jur de 100 000 de coduri, care corespund unor bucăţi de informaţie.
Subconştientul nostru capteză în permanenţă informaţiile din jurul nostru, emoţiile, senzaţiile, imaginile, sunetele şi gusturile, pentru ca apoi să le claseze şi să le organizeze.
anonim_4396 întreabă: