Monologul, fie ca e o scena dintr-o piesa de teatru si se desfasoara in prezenta unei sali pline de spectatori, fie ca se petrece in siguratatea camerei tale e o discutie cu tine insuti. o exprimare prin viu grai a unor ganduri care te pot preocupa intens la un moment dat.Intr-un monolog poti trece uso de la o idee la alta, iti poti pune intrebari retorice fiindca nu astepti vreun raspuns din partea altcuiva, nici preocuparea pentru coerenta ideilor nu este lege; monologul are, insa, calitatea de a cuprinde si exprima cele mai intime ganduri ale celui ce vorbeste; e foarte sincer. Discursul este o forma elaborata de comunicare avand o anume tema ce trebuie dezbatuta, si exprimand punctul de vedere al celui care-l sustine. Discursul trebuie sa respecte anumite norme atat de corectitudine a exprimarii cat si de coerenta a ideilor.Se practica in parlament, in tribunale, sau oriunde in alta parte dar totdeauna in fata unei adunari care trebuie convinsa de adevarul celor comunicate.
Greu de precizat...monologul este o discutie cu sine insusi, iar discursul este o...(nu stiu ce e) in fata mai multor oameni:d , n-am idee, ceva de genu asta cred
RAY întreabă:
Alexandrududn întreabă: