În România, psihoterapeuții sunt psihologi, medici, psihopedagogi și asistenți sociali cu formare într-o anumită școală sau metodă de psihoterapie.
eu nu vad vreo diferenta, bine ar putea ca un pshiolog nu da tratamente medicamentoase si nu se ocupa de unele bolii mentale si doar de depresi etc
In principiu sunt doua faze ale aceleiasi magarii. consilierea presupune o discutie in prealabil pentru a stabili cu ce te confrunti in timp ce psihoterapia presupune "tratamentul" efectiv sau terapia. ca si la medicul generalist (de familie) la care mergi, ii spui ce ai si apoi urmezi un tratament.
ca sa revenim, psihoterapie faci si cu o prietena buna cu care-ti povestesti niste probleme si ea te ajuta sa le depasesti sau sa le vezi din alt unghi. si parintii tai pot fi la o adica buni psihologi, depinde insa de relatia ta cu ei.
daca insa tu stii ca ai nevoie de un psiholog nu te lasa intimidata de altii si cerele ajutorul. nu se stie niciodata.
Psihoterapia: se ocupă de persoanele cu psihicul afectat de diverse evenimente și traume sau de cei cu probleme somatice (boala exprimându-se prin reacții corporale). Este un tratament care nu implică medicație, spre deosebire de cel psihiatric. Se intervine lucrându-se la restructurarea pacientului.
Consilierea psihologică: se ocupă de problemele minore, deci vorbim aici de persoane fără psihic afectat, și se învață folosirea în mod eficient a resurselor proprii pentru a ameliora acele probleme de comportament și de adaptare. Mai precis, persoanele vizate sunt cele aflate într-un impas în dezvoltare și funcționare.
Evident, nici aici nu se folosesc medicamente.
Neimportant întreabă: