| Emeraude a întrebat:

Care este explicatia personala pentru: "Nu toata lumea e capabila sa stea in mlastina pana la gat si sa surada. Unii nu se pot abtine sa nu dea din maini, incercand sa iasa, chiar daca astfel se scufunda cu totul." (Octavian Paler in „Rugati-va sa nu va creasca aripi")?

Răspuns Câştigător
| imortal a răspuns:

Am revenitbig grin ce inteleg eu este vorba despre modestie si bunul simt, onoare. te afli intr-o situatie grea sa zicem "mlastina" si ca sa poti iesi de acolo sti ca trebuie sa fci ceva care nu iti sta in caracter, de ex. ai ramas fara servici si ca sa nu mori de foame trebuie sa furi, e..., acest om care continua sa surada, nu fura, ci munceste si sta in acea mlastina chiar daca nu ii place. celalalt om care nu se poate abtine face pe dracu-n patru si fura, ucide, etc pentru a nu murii de foame si in consecinta se scufunda cu totul (inchisoare, etc) asta inteleg eu acum fiecare cu a lui interpretare tongue te-ai mai gandit la concediul acela? vezi ca ma superitongue

7 răspunsuri:
| Razvan a răspuns:

Ideea e ca pana in ultima clipa trebuie sa stii sa te lupti.Desi constientizezi faptul ca vei muri asta nu trebuie sa te impiedice sa traiesti.Sa traiesti e o arta sa stii sa mori e o capodopera

| anka a răspuns:

Pai am putea privi mlastina ca fiind chiar situatia actuala. Sunt unii care au copii, poate li s-a redus din salariu sau poate au ramas someri si incearca sa se adapteze situatiei. Strang cureaua, cumpara selectiv sau chiar isi schimba modul de viata renuntand la unele utilitati: mobil, net, etc. Altii insa se agita, se plang la toata lumea cat sunt ei de napastuiti fara sa se gandeasca la faptul ca sunt altii mai necajiti decat ei. Ce sa mai vorbim de cei care se sinucid si isi lasa familia pe drumuri sau copiii orfani. Asta depinde de capacitatea fiecaruia de a rezista, de educatie, de cei din jur etc.

| Emeraude explică:

@imortal: laughing) da, m-am gandit, nu-mi iau concediu.

| Emeraude explică:

@imortal : raporteaza direct.
Cat despre parere, nu e vorba de cat de aproape sau nu ai fost, am intrebat vis-a-vis de opinia personala, fiecare raspunde ce gandeste in astfel de cazuri, nu? tongue Totusi am o vaga intuitie ca vrei fundita, poftim.

| imortal a răspuns:

Acum ma grabesc, dar o sa revin foarte repede cu raspunsul corect tonguewinking

| imortal a răspuns:

Eme iti dau nefolositor la raspunsul cu concediu laughing))tongue. app am fost p-aproape cu parerea mea sau...

| imortal a răspuns:

tongue nu ma dau in vant dupa fundite, vreau doar sa va multumesc cu raspunsurile mele. oricum multam pentru ea :* desi sper sa nu se supere ceilalti sa spuna ca am luat-o pe pile laughing