O zi are tot 24 de ore, dar in ultimul timp am observat ca trece extrem de repede, incat nici nu imi dau seama.
Imi aduc aminte ca mai demult parca timpul nu trecea atat de rapid.
Am observat ca toata lumea resimte tecerea asta atat de rapida a timpului.
Ai dreptate! Eu nici nu m-am dezmeticit bine, dupa revelionul trecuT! Azi ma uitam la pozele acelea, si la cele de Craciun, si nici nu mi-am dat seama cand a trecut atata timp. Jur! Si orele din ziua asta...am deja vreo 4-5 ore de cand stau la pc poate 6 si mie mi se pare ca nu am stat decat cateva minute. Ori innebunesc eu ori timpul trece prea repede.
Ziua are tot 24 de ore, dar perceptia este alta! Cu cat inaintezi in varsta, cu atat ai senzatia ca timpul trece mai repede! Cat esti copil timpul trece greu pentru ca astepti sa iei vacanta, sa te faci mare, sa ai masina, etc, etc.Cat esti matur timpul trece normal, la adevarata lui valoare, cu toate ca multitudinea de treburi cotidiene ne da impresia ca nu avem timp sa le facem pe toate! Catre varsta a treia, faptul ca ne apropiem de sfarsit face timpul sa treaca in goana!
http://www.cariereonline.ro/articol/perceptia-subiectiva-asupra-timpului
@Elliana, nu ne referim la acelasi aspect! Ceea ce ai gasit tu pe net nu are nici o legatura cu problema pe care am pus-o eu. Art. gasit de tine se refera strict la modul de organizare si eficientizare a timpului de lucru, pe diferite tipologii de oameni!
Ceea ce spun eu, este ca timpul nu se mai raporteaza la aceeasi marime unitatii de masura. Iar ziua, efectiv nu mai are 24 h-este un fapt DOVEDIT de oamenii de stiinta. Unii dintre noi realizam aceasta diferenta-ca ziua chiar daca are aceleasi nr de ore, trece mai repede!- prin faptul ca, daca esti foarte ocupat intr-o zi si nu ai timp liber mai deloc, nici nu realizezi ca s-a terminat ziua si tu nu ai terminat ce aveai de facut!
@Nicoleta: daca tu crezi ca ziua are tot 24 h, atunci cum iti explici faptul ca, timpul trece extrem de repede, mai repede decat in anii trecuti- asa cum spui si tu?
anonim_4396 întreabă: