Zodia
BALANTA zodia balantei
Alte nume: LIBRA (in limba latina, preluat si in limba engleza)
Perioada 23 septembrie - 22 octombrie
Simbolul zodiei Ideograma semnului zodiacal sugereaza talerele unei balante, linia de jos simbolizand latura fizica, iar cea de sus - cea metafizica, ce nu se ating niciodata.
Descrierea zodiei
Zodie masculina de aer, predominant intelectuala, mentala, guvernata de planeta VENUS, planeta care sporeste talentele artistice, gustul pentru frumos, senzualitatea, sociabilitatea, bunul gust, atractia fizica, dar si gelozia, superficialitatea, nepasarea, imoralitatea.
Nasterea in zodia Balantei indica o mare nevoie de uniune prin casatorie sau asociere. Personalitatea individului este foarte deschisa spre lume, publicil, societatea, lumea larga fiind cele mai importante spatii de manifestare ale preocuparilor sale. Viata sa este complet dependenta de ceilalti si s-ar putea spune ca nu are o individualitate foarte puternica, asteptand in permanenta sprijinul si aprobarea celorlalti. In casatorie - depinde de partener, in afaceri - depinde de asociati, în familie - de celelate rude etc. Individul are mare nevoie sa fie in compania celorlalti si sa fie de ajutor. Numai societatea si viata sociala il fac sa se simta implinit. Poate deveni o persoana populara in mediul sau social sau poate avea parte de o casatorie (sau o afacere
) aducatoare de stralucire si optimism. Stie sa asculte omul din fata sa, de aceea ar putea avea succes in domenii legate de lucrul/contactul cu publicul. Poate face cariera in lumea publicitatii
sau a comertului. Poate fi un bun arbitru in situatii conflictuale, de aceea ar avea succes in domenii juridice. Artele sunt de asemenea un domeniu favorit, de aceea ar putea avea interese deosebite pentru dans, viata mondena, arte frumoase. Mai are de invatat inca lectia cooperarii cu ceilalti, fiind inca un capitol deficitar., fara a mai incerca sa-si impuna in permanenta parerile. Chiar daca nu ii convine ceva, arata un zambet pe figura de parca totul ar fi perfect. Poate avea succes in domenii precum politica, justitia, relatiile publice, diplomatia, unde isi poate folosi din plin inteligenta, abilitatile analitice si spiritul justitiar. Poate fi de asemenea atras de domenii artistice, de tot ce e legat de lux, placeri, petreceri, mondenitati, culoare, moda, frumusete, muzica, dans. In cuplu, are marele talent de a face compromisuri, de aceea poate fi un partener de viata foarte tolerant. Ii place sa iubeasca si sa fie iubit, astfel incat casatoria este unul din scopurile de baza ale unei Balante. E putin lenes, dar numai din nevoia sa de liniste si armonie. Poate media cu succes conflicte sau neintelegeri, gasind intotdeauna cheia unei reconcileri intre doua parti adverse. Nu este atras de ceea ce ii seamana, ci mai ales de ceea ce i se pare opus sau complementar lui.
Compatibilitate cu alte zodii EXCELENTA (100%) - Balanta, Varsator, Gemeni
BUNA (80%) - Sagetator, Leu
DELICATA, RISCANTA (60%) - Capricorn, Rac
DIFICILA, DAR INTERESANTA (50%) - Berbec
DIFICILA, CU DATORII KARMICE (20%) - Taur, Pesti
NERECOMANDABIL (10%) - Scorpion, Fecioara
Calitatile zodiei Echilibru, justete, dreptate, cinste, adevar, armonie, alegere, sociabilitate, diplomatie, amabilitate, politete, arbitraj, cooperare, conciliere, asociere, uniune, colaborare, echitate, tact, intelegere, ascultare, optimism, dorinta de casatorie, estetism, pace, seductie, frumusete, tandrete, senzualitate, arta, gust, placere, blandete, bunatate, calm, obiectivitate, impartialitate, prietenie, toleranta, romantism, iubire, gratie, altruism, sensibilitate la nevoile altora.
Defectele zodiei Ezitare, nehotarare, snobism, inconstanta, superficialitate, frivolitate, nerabdare, indecizie, superficialitate.
Verbul caracteristic A echilibra. ECHILIBREZ SITUATII.
Motto-ul zodiei "Imi deschid inima, impartasesc experiente agreabile cu altul si tin seama de nevoile lui, fara a deveni dependent de el."
Ziua caracterstica VINERI
Planeta gUvernatoare VENUS
Metalul caracteristic Cuprul
Culorile energizante verde, roz
Numerele norocoase 6
Simtul cel mai dezvoltat: Auzul
Varsta specifica: Copilaria
Perioada din zi caracteristica: Zorii, dimineata
Anotimpul caracteristic: Primavara
Punctul cardinal caracteristic: Estul
ORGANELE SENSIBILE Rinichii, sistemul urinar.
Pietrele caracteristice Acvamarin, Amazonit, Ametrin, Aventurin, Carneol, Citrin, Coral, Crisolit, Crisopraz, Cristal de stanca, Cuart fumuriu, Cuart roz, Diamant, Iolit, Jad, Kianit, Lapis Lazuli, Lepidolit, Malahit, Morganit, Obsidian mahon, Onix, Opal, Opal negru, Peridot, Piatra lunii, Piatra sangelui, Piatra Soarelui, Rubin, Safir, Sardonix, Tanzanit, Topaz, Turmalina bleu. Talisman norocos: Opal, Sardonix, Crisolit. Recomandabil: PIETRE VERZI
Celebritati ale zodiei Luciano Pavarotti, Julie Andrews, Brigitte Bardot, Lech Walesa, Catherine Zeta Jones, Michael Douglas, Pele, John Lennon, Sting, Giuseppe Verdi, Margaret Thatcher, Eminem
Alimente Are nevoie de alimente usoare, zaharuri, dulciuri, carne de pasare, fructe, ceaiuri din frunze si fructe, mancare din organe interne (rinichi), alimente de culoare galben sau verde: porumb, lamaie, banane, mere, mazare, marar, patrunjel, verdeturi, zarzavat, salate, castraveti. crudtitai, mancare fara foc, legume si fructe de toamna.
Cadouri Articole de divertisment, dulciuri, bomboane, ciocolata, carti umoristice, articole de gimnastica, pantaloni, fusta, oglinda, articole de scris, articole de infrumusetare (cosmetice, machiaj), picturi sau articole pentru pictura, obiecte de arta, pantofi, ciorapi, bauturi, rama foto, muzica, flori, trusa medicala, decoratiuni interioare, parfumuri cu esente dulci, invitatie la un restaurant de lux sau la bar-discoteca, cantar, clopotei, muzica disco, dance, vestimentatie in nuante de galben, verde, purpuriu, roz, obiecte din cupru, articole ce reprezinta pasari, insecte, betisoare, parfumuri sau esente de levantica, mir, pin, violeta, flori de toamna, bijuterii sau obiecte din metalul si pietrele semi-pretioase caracteristice.
Vestimentatie Se imbraca elegant, de bun gust, demonstrand un simt estetic deosebit. Vor fi mereu in pas cu moda, dar vor avea si curajul sa-si creeze propria viziune vestimentara si propriul stil, fiind niste creatori prin excelenta. Nu vor purta niciodata haine demodate sau vechi, deci sunt atrasi de nou si ultima moda. Sunt foarte atenti la imaginea lor, vor cauta mereu sa fie aranjati pentru a placea lumii. Vestimentatia lor va fi mereu echilibrata, armonioasa, asortata si simetrica, si vor purta mereu ceva in ton cu mediul in care se afla. Nu se vor duce la serviciu cu haine de gala si nici la distractii in toaleta business. Au un talent aparte de a-si aranja chiar si cele mai banale haine pentru a arata elegant. Isi vor pune in evidenta talia, deci vor cauta haine mulate pe mijloc. Pot adopta chiar vestimentatia cu mijlocul expus vederii, deci pantaloni cu talia joasa sau bluze scurte, deasupra taliei. Pot fi genul de persoane care isi expun buricul, deci pot apela la body pierceing, aplicandu-si un diamant, un cercel sau un tatuaj in aceasta zona a corpului (sau in zona salelor). Culorile recomandate pentru a-si amplifica energiile sunt roz, verde, galben, purpuriu.
Spatii specifice Incaperile preferate in casa sunt sufrageria, salonul, dormitorul, camera de oaspeti. Locuri prielnice: se simte bine in spatii decorate cu bun gust, aerisite, in preajma muzeelor, salilor de spectacol, in apropierea salilor de tribunal, a salilor de spectacol, al zonei centrale a orasului, langa discoteci, scoli, spitale, parcuri de distractii, expozitii. Zone benefice: estul tarii, estul orasului, in camere cu ferestre spre est. E bine sa plaseze patul cu capul spre est. Tari/orase specifice: Austria, Japonia, Tibet, Copenhaga, Viena.
Sunete specifice Muzica moderna, de dans, vals, muzica de dans de societate, sunetul vantului, ciripitul pasarilor, sunetul instrumentelor de suflat, sunetul orgii, clopotei de vant.
Profesii Decorator, pictor, artist, dansator, acrobat, gimnast, stilist, muzician, designer de moda, medic, asistent social, consilier, arbitru, consultant, avocat, judecator, negociator, meserii legate de frumusete, justitie, finante, servicii publice, arta, divertisment, viata mondena, distractii, ceremonii, actiuni umanitare.
Pentru informatii astrologice intra pe www.uran1a.wordpress.ro. sau pe linkurile de mai jos:
http://www.eastrolog.ro/zodiac-european/zodia-balanta.php
http://www.eastrolog.ro/compatibilitati/balanta/
http://www.zodiac-horoscop.com/zodii-zodiac/zodia-balantei.php
Fetelor, frumos e sa specificati si sursa dupa ce faceti copy/paste, altfel lumea va crede ca sunteti autoarele articolelor si n-ati vrea sa va asumati un merit pe care nu-l aveti.
mariasipunct, am o veste pentru tine: nu exista mos craciun. Si nici data nasterii n-are legatura cu caracterul tau sau cu ce ti se va intampla maine. Este realitatea evidenta, logica, asa ca va trebui sa iti descoperi singura calitatile, nu ti le poate spune coana Urania. Crede-ma pe cuvant, nu-ti vreau raul si stiu ce vorbesc.
Sarbatorile de iarna sunt frumoase si pot aduce o caldura si un comfort. Pentru ca facem ce facem atunci. Noi le facem frumoase. Mos Craciun ramane un personaj de poveste, dar in realitate este un om normal, deghizat. Chiar daca obiceiul este frumos, imi pare rau sa te dezamagesc cu vestea cea proasta. Si scuze copiilor carora le-am stricat ziua, mesajul este pentru cei care la maturitate se refugiaza in repere nerealiste, cum ar fi cel al zodiacului/horoscopului. Ele sunt adevarate in masura in care oamenii se comporta si se identifica dupa reperele date. Dar asta nu inseamna ca ar fi la fel de adevarate sau false daca am decala fiecare zodie cu o luna sau sase. Realitatea este evidenta, nu e cazul s-o cautam in ziar la sectiunea horoscop, iar viitorul nu-l cunoaste nimeni decat prin prisma probabilitatilor.
Nu stiu cine a jignit pe cineva aici, mai ales daca vorbesti de placere sau prostie, n-are legatura cu mine.
Sa ma dezamagesti? n-ai cum, dar probabil stii asta pentru ca n-ai avea cum sa imi spulberi o iluzie frumoasa.
N-am auzit pana in prezent de vreo stiinta refuzata de subconstientul meu. Dar poate tu stii mai bine ca mine, ce pot sa zic? Cand ma depaseste o afirmatie, recunosc cu modestie.
Nu e bine sa apelezi la horoscop pentru ca ajungi sa pierzi distanta intre fantezie si realitate, uneori pare hilar sa vezi astfel de manifestari, dar e o neintelegere unde nu-i nimic amuzant. Creierul omului poate fi usor derutat, iar glumele astea cu horoscopul sunt uzate de prea multa vreme, e pacat sa mai incurajezi copiii in astfel de farse nefericite. Avem nevoie de repere reale atunci cand ne referim la fapte reale. Dar daca tii neaparat sa imi demonstrezi ca vorbim aici despre stiinta, iti pot da datele mele si tu imi povestesti din horoscop ce am facut ieri si ce am facut azi. Cu diferentele si punctele comune aferente fiecarei zile, asa cum scrie in stele. Ce parere ai? Merge? Daca ghicesti iti jur ca imi voi dedica restul vietii studiilor ezoterice. Chiar daca subconstientul meu refuza adevarul.
Cristina, stiu ca te-a deranjat replica referitoare la copy/paste, dar nu se referea la raspunsul tau ci la cel al lui carmen1429. Uita-te un pic, si daca tu ramai convinsa ca ea a scris acolo din minte si litera cu litera aici, pe TPU, o sa ma ambitionez sa caut sursa. Dar sa nu pierdem timp aiurea, ca e evident.
Si, ca sa rectific si greseala in ce am scris mai sus, spuneam ca trasaturile zodiacale si horoscoapele ar fi la fel de adevarate sau false daca am decala fiecare zodie cu o luna sau sase luni.
@cristina Nu m-am adresat tie in primul raspuns. Si n-ar trebui sa te superi pe mine pentru ca e simplu de demonstrat ca asa cum nu exista mos gerila, nu exista nici previziune astrologica. Daca e vreun dram de adevar in toata chestia asta, nu e in nici un caz ceva la indemana mintii omenesti.
Si nu cred o iota din textele de la horoscop sau zodiac. Ele pot fi adevarate doar in masura in care te autosugestionezi ca esti ca in descriere si devii asa conformandu-te. Iar aluzia ca faci parte dintr-un grup mic de initiati ce are acces la informatii secrete are nevoie de un suport credibil. Nici nu ma mai obosesc sa repet ca n-are legatura ziua nasterii cu temperamentul si soarta individului din perspectiva astrologica, de obicei cand am in viata reala un dialog sunt in genul... ok, cum zici tu, dar nu crede chiar tot ce citesti.
Repet, am o minte deschisa si daca imi poti spune ce am facut ieri si alaltaieri dupa horoscop, sunt gata sa devin un adept. Si apreciez ca ai invatat diferenta intre exoteric si ezoteric
@mariasipunct - In primul rand, trebuie sa tii cont de ascendent. Dupa varsta de 30 de ani, zodia ta nativa (in cazul tau "Balanta") cade in planul secund!
Esti Balanta cu Ascendent in Scorpion (daca ora comunicata este ora 7:48 dimineata).
Scorpionul este o zodie foarte puternica, iar atunci când se afla la orizontul estic (deci in pozitia de Ascendent) este, de regula, semnul dominant al intregii teme. Daca nativul din zodia Scorpionului este hotarât si perseverent, aceste trasaturi sunt si mai puternice la nativul cu Ascendent in Scorpion.
Nativul cu Ascendent in Scorpion este adeptul cunoasterii de sine. Se autoanalizeaza cu obiectivitate si nu ezita sa isi recunoasca defectele, dar de aici poate aparea si o anumita neincredere in fortele proprii.
In plan sentimental, nativul cu Ascendent in Scorpion pune mare pret pe siguranta relatiilor, dar are tendinta de a exagera, ajungând posesiv si gelos.
Nativul cu Ascendent in Scorpion este foarte energic, un excelent organizator si un conducator innascut. Aceasta combinatie de calitati il propulseaza repede in functii de conducere, unde nativul cu Ascendent in Scorpion este tentat sa abuzeze de putere si sa se comporte dictatorial.
Balanta cu ascendent in Scorpion: "mana de fier in manusa de catifea. Minte patrunzatoare, subtila, intuitiva.Pasiune, emotii puternice si complicate. Framantari, incercari si drame.Magnetism.Personalitate ferma, dar diplomata.
Celebritati nascute in zodia "Balantei": Catherine Deneuve, Catherine Zeta-Jones, Brigitte Bardot, Donna Karan, Ralph Lauren, Niels Bohr, Alfred Nobel!
@harciog, astrologia este o stiinta ezoterica. Nu poate fi vorba de generalitati pentru ca toti suntem diferiti. @cristache, de "magia sarbatorilor de iarna" nu ai auzit? Sa stii ca unele dintre noi nu incalca neaparat drepturile de autor, ci expun ceea ce au asimilat de-a lungul anilor! Unei zodii ii corespund alte 12 - ca Ascendent. Asta pentru inceput.
@cristache, si mie imi pare rau sa te dezamagesc, dar exista stiinte ezoterice - extrem de adevarate - pe care subconstientul tau le refuza din teama (ce ar putea afla) si mintea ta din prejudecati! Nu te-ai intrebat niciodata de ce nu e bine sa apelezi la horoscop - lasand pentru o clipa "biblia" la o parte? Pariez ca nu!
Desigur, mai exista o varianta, dar nu o mentionez aici, pentru ca spre deosebire de alte persoane, eu nu jignesc din placere(sau din prostie).
@cristache, pari o persoana inteligenta; recunosc ca raspunsul tau e unul de bun simt si formulat fara jigniri. Eu am recurs mereu la horoscop, dar nu ca "practica demonica", citeam ziarul (sau asta o fi "demonic" in viziunea unora). Imi place sa consider adevarat doar ce scrie "de bine" acolo. Numeste-o "autosugestionare pozitiva", daca vrei! Personal, consider ca e periculos sa-ti cunosti viitorul, asa ca am cam eliminat horoscopul din preocuparile mele.
Bineinteles ca fata nu a scris "din minte"! Banuiesc eu sursa, nu trebuie sa te mai deranjezi sa o cauti!
Evident ca nu am cum sa-ti spulber iluziile - omul cat traieste se agata de ele!
"Ezoteric"= ceva accesibil doar unui grup restrans (initiati)
Horoscopul ti se pare greu de crezut si pentru ca astrologii nu se obosesc sa includa Ascendentul in previziuni si sa includa detaliile aferente. Poate ca tu ai parasit trasaturile zodiei tale native si ai trecut in caracteristicile Ascendentului tau (depinde de varsta). Poate te-ai nascut in prima saptamana a zodiei tale si atunci adevarata ta zodie e cea anterioara acesteia.
Nu trebuie sa respingi ceva doar pentru ca nu intelegi "din prima". Si sa stii ca horoscopul are si el calitatea lui - una e Urania (la care nici nu ma obosesc sa ma uit) - mi-am amintit de ea doar cand ai pomenit tu mai sus - si alta e o carte atent documentata in acest sens. Sigur, sarlatani exista peste tot! Iti inteleg scepticismul. As vrea sa-mi fi permis si eu acest lux! Eu nu tin cont de horoscop in viata reala, altfel ar fi insemnat sa evit orice persoana din viata mea
Horoscopul nu trebuie doar citit, ci si inteles! Si la cate detalii trebuiesc luate in considerare, normal ca te apuca durerea de cap!
P. S. Intr-adevar, m-a deranjat ce ai zis de "copy&paste", dar m-a deranjat si exprimarea legata de Mos Craciun. Felul in care mi te-ai adresat - reciteste, sa vezi!
Sincer nu mai lauti dupa ent fiecare da cautare la google si ia fundita pe degeaba
Fara suparare.
E dragut sa ai soarta scrisa in stele. Ne putem simti importanti. Dar in cazul in care esti crestina vreau sa iti spun ca Creatorul stelelor iti spune ca esti iubita si importanta!
Si iti mai spune si ca practica astologiei e demonica si ca in contact cu ea nu iti va fi bine!
Asta spun nu stelele ci Scriptura!
Inainte de a citi horoscopul citeste un capitol din Evanghelii si iti garantez ca vei intelege mai multe despre tine, valoarea ta, soarta ta, relatiile tale, profesia ta, partenerul tau si ce ai de facut, decat din ceea ce o stiinta oculta iti poate spune!
Sper sa te ajute!
Aici ai o descriere personalizata, o astrograma astfel am folosit toate datele tale fiind valabile informatiile doar pentru tine, Ce vreau sa punctez e ca esti balanta cu ascendent in balanta.
Persoana, voința, relația cu viața, reacția la mediul înconjurător
Casa I în Balanță
Inteligenta este imaginativa si aluneca adesea spre iluzie. Are o tendinta puternica de a tinde catre altul si de a nu putea trai singur in viata, sub nici o forma. Este o fire schimbatoare, se adapteaza usor la toate schimbarile. Cand are dificultati, isi revine destul de repede si se apuca iute sa dreaga pierderile suferite. Nativul este guraliv, dualist, diplomat si un bun negociator. Poate prezenta o problema de pe doua pozitii opuse, cu argumente bine justificate. Are un inalt spirit al justitiei si corectitudinii, respect pentru lege si autoritate.
Nu există nici o planetă în Casa I.
II. Bani, mijloace materiale, câștiguri, cheltuieli, energie
Casa II în Scorpion
Succesul financiar va veni dintr-o munca in legatura cu moartea (maestru de funeralii, autopsier, constructor de monumente funerare etc) ori gratie unei mosteniri.
Venus în Scorpion
Venus in Scorpion este cea mai rea pozitie in care aceasta planeta poate fi plasata; caci si aici raza de iubire a lui Venus se topeste in focul martian al pasiunii in zodia care guverneaza organele genitale, in asa fel incat, daca nu exista alte influente salvatoare sau restrictive in tema de nativitate, iubirea se va transforma in dezmat (viciu), in dorinte nestavilite pentru placerile carnii, mai ales daca Luna si Marte sunt si ele in aceasta zodie. Toate acestea tind sa mineze constitutia nativului si, desi efectul poate sa nu fie aparent un timp destul de lung, vitalitatea astfel sapata va produce intr-o zi o prostratie generala care nu reprezinta, in rest, nimic in comparatie cu efectul moral produs de practicile pe care aceasta pasiune le inspira. Trebuie sa adaugam, in interesul celor care au aceasta pozitie in tema lor, ca e putin important daca aceste abuzuri sunt comise in sau in afara casatoriei; natura nu se preocupa de a legaliza legile inventate de oameni: din punctul sau de vedere, aceste practici sunt o violare a legii vietii si vor fi pedepsite, ca vor fi sau nu sanctionate de societate. Aceasta pozitie dezvolta si iubirea pentru lux, pentru orice lucru care trezeste emotiile si gratifica simturile. Dar ceea ce este destul de curios, e ca uneori da nativului un simt de profunda devotiune care serveste astfel de iesire pentru sentimentele exagerate ale nativului. Acest aspect creeaza si griji si gelozie in casatorie iar persoana este predispusa la a fi defaimata. Venus bine plasata in Scorpion este susceptibila de a procura o mostenire.
Venus în Casa II
Venus in Casa a II-a este o indicatie de succes financiar. Oamenii care o au pe Venus in aceasta Casa sunt in general indragiti de prietenii lor, care ii ajuta sa obtina pozitii lucrative. Totusi Venus in Casa a II-a are o tendinta in a face persoana risipitoare, generoasa, ceea ce o face sa cheltuiasca mai mult decat castiga. Banul este in general cheltuit nebuneste pe toalete, pe podoabe, pe bijuterii pentru ea, daca e o femeie, pentru o iubire, daca e un barbat. Adesea aceasta configuratie duce la excese care submineaza sanatatea. Venus in Casa a II-a prevesteste si succesul si norocul in comertul cu lucruri guvernate de Venus, ca stofele, bijuteriile, muzica etc.
Marte în Săgetător
Marte in Sagetator, bine aspectat, da placerea argumentatiei si cea a discutiilor pe subiecte de natura serioasa cum ar fi legea, filosofia, religia. Va face ca persoana sa fie candida si deschisa in toate realatiile sale, plina de entuziasm, de ambitie, doritoare sa iasa in avantaj in mediul sau, desi putin inclinata a se ralia la concepte care nu se acorda cu ideile sale de probitate si de dreptate. Aceste persoane fac pe interesantele, vorbareti ideali, mai ales in ultima parte a vietii lor, caci, placandu-le sa calatoreasca, si fiind observatori fini, au un bagaj de subiecte instructive si atragatoare pe care sunt intotdeauna dispuse sa le impartaseasca auditoriului lor. Le plac de asemenea si sporturile, in care exceleaza de altfel, si exercitiile in aer liber. Marte bine aspectat in Sagetator, este o pozitie ideala pentru un om al legii, caci ascute si anima facultatile mentale si oratorii. Marte afectat in Sagetator, da o limba ascutita si un caracter certaret cu o trasatura de necinste; de aceea gasim ca astfel de persoane sunt in general detestate in mediul lor, dar mai ales in cercurile sociale unde par intotdeauna a fi in opozitie cu ideile si opiniile celorlalti si par a adopta o atitudine de dispret suprem fata de cei care nu sunt de parerea lor. Aceste persoane sunt predispuse la a avea accidente in calatorie si numeroase fracturi.
Marte în Casa II
Marte in Casa a II-a, atunci cand este bine aspectat, indica o natura liberala, generoasa in materie de bani. Este indiciul unei imbogatiri rapide, al unui mare succes financiar in orice intreprindere de natura martiana, adica intelegand folosirea focului, uneltelor sau a masinilor de fier. Este si o indicatie de bani prin casatorie sau mostenire. Totusi, desi bogattia vine cu usurinta si rapid, persoana nu va economisi, caci va fi foarte generoasa, si ii vor placea confortul, placerile. Atunci cand Marte este afectat in Casa a II-a, banii vor veni la fel de repede ca si sub aspectele bune, cand face aspectari rele vor duce persoana la o extravaganta nebuna, la o indrazneata temeritate in materie de bani cu rezultatul inevitabil de mari pierderi si poate al unei saracii complete. Bunastarea poate fi obtinuta si pierduta de mai multe ori. Aceste persoane nu se descurajaza totusi niciodata, iar atunci cand se afla in fata unui dezastru financiar, se ridica imediat pentru a-si reedifica situatia pe ruinele celei vechi, in general reusesc din nou; dar cum nu pot invata niciodata sa fie mai circumspecte, mai putin extravagante, sunt mereu supuse la noi naufragii financiare.
Marte în sextil cu Uranus
În curând...
Marte în conjuncție cu Pluton
În curând...
Pluton în Săgetător
Aici se afla Pluton, din 1996 si pana in 2009. Este o perioada de actiune indrazneata pentru progres, cu tinte foarte clare si cu perspective de explorare spirituala care vor aduce mari transformari in viziunea de ansamblu asupra lumii. Indica o apropiere de spiritualitate, implicare in reforme religioase, inclinatie spre arta, cinematograf, teatru, posibila afirmare prin sport, atractie pentru calatorii.
Pluton în Casa II
Indica venituri obtinute din surse ciudate, capacitati nebanuite. Cel in cauza este supus unor teribile fluctuatii financiare, fiind inclinat spre risipa si spre a obtine bani prin metode incorecte. Trebuie sa invete sa fie econom si sa respecte proprietatea altuia.
III. Gândire, comunicare, procesare și transfer al informației, studii, călătorii scurte
Casa III în Săgetător
Va studia multa vreme, va fi erudit. Foarte inteligent, un spirit deschis si independent, va avea legaturi cu tari straine. Inteligenta fertila.
Nu există nici o planetă în Casa III.
IV. Casa, mediul înconjurător, condiții externe și interne, părinți
Casa IV în Capricorn
Dupa ce va munci toata viata ca sa-si atinga telurile si in final va reusi, va dori sa se retraga in pace si liniste, resorbit intr-o perfecta contemplatie, inchis in propria natura. Va gestiona banii cu mare grija. Va fi pus sa administreze proprietati.
Jupiter în Vărsător
Jupiter a avut o mișcare retrogradă la nașterea ta. Citește mai multe despre acest lucru dând clic aici.
Jupiter in Varsator, atunci cand va fi in buna configuratie, face ca persoana sa sara in ajutorul tuturor, optimista, filosof original, doritoare de compania celorlalti, mai ales de acelor interesati de stiinte, de misticism, de literatura, de muzica. In consecinta, subiectul va atrage spre el persoane de aceasta natura care ii vor fi de mare ajutor in realizarea sperantelor sale, dorintelor si ambitiilor sale. E posibil sa obtina o situatie importanta intr-o societate secreta sau oculta. Este o buna indicatie de succes, in general; dar daca Jupiter este afectat, da o fire nelinistita, nervoasa, excentrica cu idei revolutionare, anarhice si cu oroare de orice munca serioasa. Astfel de persoane inspira aversiunea si neincrederea.
Jupiter în Casa IV
Jupiter in Casa a IV-a, in bune aspecte, este prevestitorul celei mai reusite fericiri familiale, mai ales in ultima parte a vietii. Persoanele care au Jupiter in aceasta pozitie vor reusi mai bine in locul lor de nastere decat in orice alta parte. Vor primi un mare ajutor din partea parintilor si probabil o mostenire venind de la ei. Afacerile lor se vor sprijini pe o baza solida si se vor desfasura fara piedici, in asa fel incat la sfarsitul vietii, ele vor fi adunat o avere considerabila in raport cu situatia lor si oportunitatile oferite de anturajul lor. Zilele lor vor trece in pace si vor sfarsi in mijlocul unui cerc de prieteni in bogatie si prosperitate. Dar cand Jupiter este afectat in aceasta casa, subiectul va trebui sa-si paraseasca orasul sau natal, devreme in viata, caci acolo conditiile ii vor prejudicia succesul. Excese, cheltuieli extravagante, iubirea de fast si alte tendinte costisitoare, ii vor epuiza resursele si-l vor impinge la ruina. Intre altele, un fals orgoliu il va impiedica sa intreprinda reforma radicala genului sau de viata, chiar si atunci cand se va gasi in fata faptului care ar trebui sa-l oblige si cand isi va da seama ca singur mod de a iesi din aceasta ar fi sa-si incerce norocul in alt oras.
Jupiter în conjuncție cu Uranus
În curând...
Uranus în Vărsător
Uranus a avut o mișcare retrogradă la nașterea ta. Citește mai multe despre acest lucru dând clic aici.
Uranus in Varsator, atunci cand este bine aspectat, este una dintre cele mai bune pozitii care exista caci planeta guvernatoare a acestui semn este, din acest fapt, in armonie cu toate vibratiile sale. Aceasta pozitie fortifica deci intuitia si originalitatea si indreapta eforturile umane intr-un sens umanitar de devotiune, de altruism, de dorinta sincera de a-i ajuta pe cei ce sufera. Persoanele care au Uranus in aceasta pozitie isi fac multi prieteni si isi realizeaza in general sperantele, dorintele si ambitiile, pentru ca firea lor este atat de impersonala, incat doresc binele omenirii mai degraba, decat un castig personal. Au de asemenea mari aptitudini pentru mecanica, originalitate si un spirit inventiv. Cu Uranus afectat in Varsator, desi ambitiile sunt puternice, si uneori la fel de bune si la fel de pure ca si cu un Uranus bine aspectat, subiectul va avea un caracter atat de schimbator incat ii va fi imposibil sa le realizeze si nu-i vor aduce decat neplaceri prin prieteni sau asa-zis prieteni, care nu se vor folosi de el decat pentru scopuri egoiste.
Uranus în Casa IV
Persoanele care au aceasta pozitie ar trebui sa-si paraseasca locul de nastere de indata ce lucrul acesta este posibil, caci acolo nu vor avea succes. Parintii lor, vecinatatea si anturajul lor le vor fi ostili. Daca parintii sunt bogati, vor incerca sa dezmosteneasca copilul care va avea Uranus in Casa a IV-a. Chiar si atunci cand Casele a VII-a si a VIII-a ar fi foarte bine fortificate, e indoielnic ca procesul sa fie castigat de copil si sa obtina partea sa de patrimoniu, deoarece opinia publica in locul sau de nastere, unde procedura va fi avand probabil loc, ar fi atat de impotriva lui incat ar sfarsi prin a-si pierde cauza. Ar fi de asemenea dezastruos ca aceasta persoana sa se casatoreasca si sa-si creeze un camin, caci pacea, buna armonie nu pot exista acolo unde se afla nervosul si schimbatorul Uranus, atunci cand este afectat. Daca Uranus este bine aspectat, e putin probabil ca persoana sa se gandeasca vreodata sa se casatoreasca, tendintele sale vor fi prea vaste, ele o vor lansa intr-un camp de activitati mai intinse, pe o scara mai universala. Aceasta pozitie da de asemenea o mare atractie pentru stiintele oculte.
Uranus în conjuncție cu Neptun
În curând...
Uranus în sextil cu Pluton
În curând...
Neptun în Capricorn
Neptun a avut o mișcare retrogradă la nașterea ta. Citește mai multe despre acest lucru dând clic aici.
Neptun in Capricorn, bine aspectat, da o natura serioasa, contemplativa, capabila de a se concentra asupra oricarui subiect: de aceea, astfel de persoane sunt oameni de afaceri fericiti, avizati, clarvazatori, care lucreaza in general pe o scara larga. In cazul in care natura celorlalte aspecte ii poarta spre muncile secrete, spre ocultism, sunt excelenti politisti, capabili de a rezolva problemele cele mai complicate; sunt buni cercetatori in domeniul psihic: pe scurt, acesti oameni exceleaza in orice ocupatie in care gandirea sau concentrarea sunt cheile succesului. Neptun afectat in Capricorn, face ca firea sa fie melancolica, inchisa si adesea inselatoare si da in general niste retrasi care evita societatea (compania) semenilor lor.
Neptun în Casa IV
Neptun in Casa a IV-a, bine aspectat, semnifica o atmosfera spirituala in casa si conditii speciale pentru dezvoltarea spirituala, gratie asociatiilor, relatiilor care se vor forma acolo. Neptun afectat anunta fraude, deceptii, nenorociri, situatii stranii, numeroase schimbari de resedinta; saracie extrema spre sfarsitul vietii, chiar internarea intr-o institutie de caritate.
V. Expresia conștiinței de sine, copii, creativitate, jocuri, dragoste
Casa V în Vărsător
Nu-i place rutina si banalul. Este romantic, plin de fantezie si imaginatie. El este prietenul pe care se poate conta.
Nu există nici o planetă în Casa V.
VI. Sănătate, grijă pentru corp, dietă, haine, muncă de rutină și serviciu
Casa VI în Pești
Va lucra in comert. Punct vulnerabil: rinichii.
Nu există nici o planetă în Casa VI.
VII. Relații cu alți oameni, parteneri
Casa VII în Berbec
Dragoste la prima vedere, casatorie pripita. Nu va dori sa-si schimbe obiceiurile, deci neintelegerile familiale sunt previzibile.
Saturn în Berbec
Saturn a avut o mișcare retrogradă la nașterea ta. Citește mai multe despre acest lucru dând clic aici.
Saturn in Berbec este slab si, in consecinta, incapabil de a-si exprima cele mai bune calitati in intreaga lor intindere, chiar daca este bine dispus. Da, fara indoiala, desi intr-o masura mai mica, ponderatie, incredere in sine, discretie, tact, iubirea de munca, rabdare, perseverenta. dar daca Saturn este afectat in acest semn, persoana se infurie repede; tine ranchiuna, e geloasa, malitioasa si razbunatoare.
Saturn în Casa VII
Saturn in Casa a VII-a, atunci cand e bine amplasat, denota un partener dotat cu virtuti saturniene: castitate, discretie, tact, prudenta, economie, care vor fi de un mare ajutor nativului pentru a-i asigura succesul, atat din punct de vedere social, cat si in materie de finante: este deci o pozitie favorabila bogatiei. Saturn in Casa a VII-a afectat, nu indica obligatoriu si intotdeauna moartea prematura a partenerului. Daca este stresat, mai degraba indica un partener cu o dispozitie sumbra, cu un caracter taciturn, gata intotdeauna la a contraria sau la a contrazice si ale carui Nu fa asta revin pe buze in fiecare clipa. Este si o prevestire de neplaceri si pierderi ca urmare a litigiilor. Persoanele cu acest aspect in tema lor astrologica nu ar trebui sa recurga niciodata la lege, nici sa intre in asociatie, caci vor fi intotdeauna expuse la a fi inselate.
VIII. Finanțe publice, asigurări, taxe
Casa VIII în Taur
Batranete fericita, moarte naturala. Mosteniri.
Nu există nici o planetă în Casa VIII.
IX. Filosofie, religie, educație înaltă, călătorii lungi, străinătate
Casa IX în Gemeni
Ii place studiul, este deschis pentru tot ce este nou, accepta si isi recunoaste erorile, evolueaza totdeauna in sens pozitiv. Ii plac calatoriile, descoperirile, sa intalneasca oameni noi.
Nu există nici o planetă în Casa IX.
X. Statut public, reputație profesională, carieră, ambiție
Casa X în Rac
Ii place contactul cu publicul, cu multimile. Profesie care presupune intalniri cu multa lume. Succesul profesional vine gratie simtului datoriei.
Nu există nici o planetă în Casa X.
XI. Expresie de sine colectivă, prieteni, speranțe
Casa XI în Leu
Prietenii sunt ajutati cu bunavointa, dar si putine avantaje. Capacitate de a participa la viata comunitatii, generozitate, posibile tensiuni din cauza unor interese ascunse.
Nodul Nord în Fecioară
Nativul a suferit mult in vietile anterioare. A vazut foarte multa suferinta in jurul sau si s-a indentificat cu suferintele celorlalti patimind alaturi de cei pe care nu a stiut sa-i ajute. In aceasta viata va retrai unele spaime din trecut si ii va fi greu sa scape de ideea ca este intr-un permanent pericol. Este posibil sa-si petreaca o parte din viata acordand ajutor unei persoane aflate intr-o situatie dificila.
Nodul Nord în Casa XI
In viata anterioara nativul a trait numeroase istorii de dragoste doar pentru a-si satisface egoul. A fost orgolios si tiranic cu altul. In aceasta viata trebuie sa invete valorile prieteniei. Sa renunte la mandria egoista si sa accepte viata asa cum este.
XII. Reacții emoționale inconștiente, singurătate
Casa XII în Fecioară
Lucreaza intr-un laborator de cercetari.
Soarele în Balanță
Balanta este guvernata de Venus; este a saptea zodie, ceea ce face ca ea sa combine influenta lui Venus, cea a Soarelui si cea a celei de a saptea Casa. Rezulta ca subiectului isi iubeste perechea excluzand orice alta persoana si putem spune despre el (despre subiect) ca Soarele rasare si apune in celalalt (in perechea sa). Balanta este si zodia exaltarii lui Saturn si in aceasta zodie aceasta planeta isi atinge maximul sau, adaugand artei lui Venus o dispozitie naturala pentru constructie. Aceasta se manifesta in aptitudine pentru arhitectura sau decoratia in ramurile lor cele mai delicate. Aceasta pozitie da si o voce frumoasa sonora si un talent de cantaret.
Soarele în Casa XII
Este semnul sufletului solitar care, ca un retras, se inchide departe de lume. Aduce un pericol de conflict cu autoritatile sau incapacitatea de a se adapta conditiilor vietii de familie; in orice caz, datorita dificultatilor ce vin una dupa alta, persoana isi petrece restul vietii intr-un exil voluntar sau impus, ca o straina printre straini. Cand nu e vorba de un caz atat de extrem, prima treime a vietii este de obicei risipita in eforturi zadarnice pentru a gasi echilibrul si a alege o cariera sau o profesie. Ca si pozitia Soarelui in Casa a VI-a, aceasta indica succesul intr-o functie avand legaturi cu spitalele, cu inchisorile; in orice munca in raport cu un laborator ca si chimist; da interesul fata de ocultism si gustul pentru cercetarile ciudate.
Soarele în conjuncție cu Luna
În curând...
Soarele în trigon cu Jupiter
În curând...
Soarele în trigon cu Uranus
În curând...
Luna în Balanță
Luna in Balanta procura un mare numar de prieteni si favoarea publica caci face ca persoana sa fie amabila, simpatica, serviabila, optimista si iubitoare de placere si de societate. Aceasta pozitie procura un bun rationament si o capacitate de a judeca sanatos lucrurile. Persoanei ii vor placea artele, muzica, va avea uneori un mare talent ca artist si aspecte bune il vor ajuta.
Luna în Casa XII
Luna in Casa a XII-a, in bune aspecte, va asigura succesul oricarei munci indeplinite in locuri retrase, departe de ochii lumii, in inchisori, spitale sau institutii de caritate. Ea indica de asemenea posibilitatea de a avea o legatura amoroasa clandestina care va ramane secreta, daca Luna este bine aspectata. Luna stresata indica pericol din partea dusmanilor secreti care vor suscita suferinte si persecutii.
Luna în conjuncție cu Mercur
În curând...
Luna în sextil cu Marte
În curând...
Luna în trigon cu Uranus
În curând...
Luna în trigon cu Neptun
În curând...
Luna în sextil cu Pluton
În curând...
Mercur în Fecioară
Mercur in Fecioara este la zenitul puterii sale, caci acolo este exaltat. In consecinta, daca este bine plasat, da persoanei o inteligenta clara, logica; un spirit stiintific, elocventa si usurinta de a se exprima in mai multe limbi; o perspectiva vasta si judicioasa asupra vietii; concluziile sale sunt in general practice si la obiect, deoarece Mercurul Fecioarei, ca cel al Taurului, este prudent inainte de a sari. In rest, aceasta caracteristica a lui Mercur este aplicabila, la un anumit grad, tuturor zodiilor de pamant. Mercur afectat in Fecioara face nativul iritabil, violent, egoist, avand intotdeauna ceva de comentat. Persoanele cu Mercur in Fecioara sunt dieteticieni si chimisti excelenti; sunt de asemenea dotate cu o dexteritate putin obisnuita.
Mercur în Casa XII
Mercur in Casa a XII-a, bine plasat, da un intelect inclinat spre cercetari secrete, misterioase sau oculte. Acesta va fi mai ales cazul in care Mercur este situat intre Soare si M.C. (Mijlocul Cerului), adica daca Mercur se afla inaintea Soarelui (rasare inaintea acestui luminator), caci, in acest sens, lumina spiritului straluceste puternic si da persoanei o inteligenta clara si alerta. Este o buna pozitie si pentru investigatii politiste, cercetari stiintifice sau oculte. Chimisti de o mare abilitate au acest aspect in nativitatea lor, caci propriu acestor persoane este sa analizeze in cele mai mici detalii lucruri care ar parea nesemnificative altora. Daca Mercur este stresat in Casa a XII-a, mai ales de Saturn sau de Marte, sau daca este in combustie - inainte si dupa - Soare, exista pericolul ca intelectul sa se intunece si sa rezulte nebunia. Trebuie sa remarcam de asemenea ca factorul stresant variaza in functie de natura planetei in aspect cu Mercur; daca este Marte sau Uranus, subiectul va putea fi extrem de violent; daca este Saturn, va deveni melancolic; dar oricare caz ar fi, daca Mercur este stresat in Casa a XII-a, orice forma de limitare va restrange inteligenta, caci Casa a XII-a indica restrictia, constrangerea. Surzenia este de asemenea rezultatul acestei pozitii a lui Mercur atunci cand e grav afectat de Saturn.
Mercur în sextil cu Marte
În curând...
Mercur în trigon cu Uranus
În curând...
Mercur în trigon cu Neptun
În curând...
Lilith în Fecioară
Exista o teama fata de iubire, atat de a da cat si de a primi. Instinctul erotic este infranat si manifestat in mod cerebral.
Lilith în Casa XII
Nativul are o viata erotica duplicitara, ascunsa. Exista tendinta de izolare, datorita educatiei rigide primite.
neanicu întreabă:
AlexandraAle121 întreabă: