| Lorenyk a întrebat:

Care va pricepeti la mate? am de scris 50 de functii de gradul 1 si 50 de gradul 2, cu tot ce trebuie, sa le egalez cu 0, tabel de semne, momotonie, etc, nici nu stiu exact, ca nu ma pricep, nu am inteles nimic din ele. aveti careva probleme deja rezolvate in stilul asta? Va rog mult, ajutor!

5 răspunsuri:
| aysun a răspuns:

Ce clasa esti?

| Lorenyk explică:

Am trecut in a 10-a

ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns:

Dar 3 luni de zile, n-ai avut timp?

| Razvy197 a răspuns:

nu stiu acest ex dar fa-ti cont pe www.tememate.ro.

iti faci cont pe www.tememate.ro
dupa ce ti-ai facut cont logheaza-te
apoi pune problema ta sau exercitiul la mate acolo
iar un expert matematician iti fa da rezultatul si cum sa faci acel exercitiu

pa pa

kittyalexandra
| kittyalexandra a răspuns:

La funcţiile de gradul I e simplu. Trebuie doar să afli necunoscuta din ecuaţie.
Funcţiile de gradul II se calculează cu delta. Egalezi ecuaţia cu zero după care calculezi delta=b^2 - 4*a*c unde a este coeficientul lui x2 (x pătrat), b este coeficientul lui x şi c este coeficientul lui x la puterea zero - care este practic termenul liber (cel care nu îl conţine pe x). b^2 înseamnă b pătrat. După asta calculezi rădăcinile lui x care le vei afla cu formula x=(-b +/- radical(delta))/2a. Calculezi una adunând radical din delta şi cealaltă scăzând. După asta faci un tabel de semne unde vei avea pe primul rând puse limitele 0 şi infinit iar pe al doilea rând funcţia. Îţi vei marca pe axă valorile lui x şi vei scrie zero în dreptul lor pe rândul unde ai scrisă funcţia - între rădăcini va fi semn contrar lui a iar în afară va fi semnul lui a. La tabelul de semne pentru funţiile de gradul I înainte de soluţie (valoare lui x - care e zero pe rândul cu funcţia) este semn contrar a lui a, iar după e semnul lui a. De data asta a este coeficientul lui x.