Eu unul gasesc Kendo a fi cea mai interesanta arta martiala, aceasta fiind originara in Japonia, si are ca baza stilul japonez de lupta cu sabia.
Cele mai interesante sau cele mai eficiente. E o întrebare oricum foarte subiectivă și vei primi răspunsuri diferite care s-ar putea să te încurce. După mine arte martiale interesante sunt :Tae Kwon Do, Karate, Jiu Jitsu Japonez, Hapkido, Judo dar acum depinde de tine ce și cum depinde de tine ce îți place și te atrage. Ca eficientă ar fi Sambo, Kung Fu (care e și eficient și grațios in același timp), Karate care este și eficient si grațios in același timp, Muay Thai care deși nu e foarte grațios este brutal și eficient. Prin eficient mă refer la cât de bune sunt in caz de ești atacat pe stradă de exemplu boxul e inutil pe stradă și nici grațios nu prea e. Acum repet e strict părerea personală. Însă înainte să alegi sau să îți faci o opinie trebuie să ai in vedere câteva informații obiective și utile:
1)Lupta la sol este pentru o persoană (1vs1) lupta in picioare este pentru mai mulți adversari (1vs3),acum cu judo nu poți bate 2 oameni dar cu Muay Thay bați unu, doi, trei dar dacă ajunge la pământ e "mort" un juodoka la lupta in picioare e mort, oricum dacă ai de a face cu mai mulți oameni atunci ține minte că e vital să rămâi in picioare, de asemenea dacă adversarul este înarmat cu un cuțit atunci un judoka va fi mai avantajat in orice caz in România artele martiale precum Karate, Muay Thai, KickBox, Tae Kwon Do e mai util zic eu
2)Dacă alegi să lovești lovește și cu mâinile si cu picioarele vei fi mai avantajat
3)Joacă cartea defensivei și mai puțin cartea ofensivei
4)Viteza și mobilitatea sunt mai importante ca forța și masa musculară.
Buna, artele martiale nu numai ca sunt interesante, dar ele ar trebui sa fie nelipsite din viata fiecaruia dintre noi deoarece sunt extraordinar de folositoare. Si daca te referi la stiluri sa stii toate au aceea baza chiar daca vorbim de capoeira sau de kung fu ele au aceeasi baza simpla pe baza care dezvolti stilul respectiv. Ele se bazeaza in primul rand pe disciplina, pe respect si pe ordine. Eu practic krav maga, jiu jitsu brazilian, kempo si karate shotokan si iti potspune un singur lucru pana in prezent: viata mea s-a schimbat in bine din multe puncte de vedere si am mers doar in progres pe toate planurile. Ele nu se rezuma la bataie(dupa cum st cunoscute) sau la un stil anume, sunt mult mai mult. Sper ca te am ajutat sa intelegi din putinul pe care il cunosc si eu. Funda?
MMA (Arte Martiale Mixte)
Puncte forte: inaintea MMA-ului au existat numeroase stiluri de arte martiale care au combinat lupta in picioare si lupta la sol. MMA-ul insa s-a eliberat de constrangerile unui singur stil, lasand libertatea practicantului de a isi alege singur "calea" pe care vrea sa o urmeze. La ora actuala, cea mai eficienta forma de antrenament in MMA combina partea de striking in picioare din Kickboxing/Muay Thai/Box, cu proiectarile din Luptele Libere si lupta la sol din BJJ (Brazilian Jiu Jitsu).