De ce este mai greu, explica putin daca vrei.
Depinde de om, ce ii place mai mult, ca principiile sunt aceleasi, in general doar instructiunile se numesc altfel. Tot programare e, tot functii sunt, tot aia e in mare.
Cam orice ai face in Java ar fi mai usor decat in C++.
Majoritatea aplicatiilor industriale/bancare (de productie/business) utilizeaza Java tocmai pentru ca e mai facil acestui scop. Ar mai fi si aplicatiile de smartphone (Android).
Asa cum si PHP inca e si va mai fi pe Web dev.
Cand ma gandesc la C++ ma gandesc numai la pointeri spre un iad al programarii, nu la OOP, ceea ce Java e default ca platforma. C++ e mult mai generalistic si pana si Bjarne Stroustrup insusi zice ca e un limbaj mai greu. Prin asta normal ca nu ne limitam la algoritmi si probleme de informatica din liceu/facultate
In general, nu e nimeni indragostit de C++. Dar e necesar in aplicatii importante, in general in software-ul de sistem cand e cazul de optimizare a performantei (eficienta utilizarii resurselor), ori in sisteme de operare, drivere, jocuri, etc (se mai foloseste pana si C simplu).
Vezi ca au aparut smart pointers, care stiu sa elibereze singuri memoria. Ia citeste putin despre ei
Da, dar tot nu imi prea (mai) foloseste mie C++ in general.
Am cochetat mai mult cu C#.
Si C# cu.net sunt foarte cautate. Have fun.
anonim_4396 întreabă: