| CosminC86 a întrebat:

Casatoria este legala intre verii de gradul II si III?
Vreau raspunsuri mature, nu de genul "e pacat" sau alte prostii.

Răspuns Câştigător
| alessia5158 a răspuns:

Verii primari sunt rude de gradul IV si NU se pot casatorii intre ei nici civil, nici religios(http://legeaz.net/......-generale)

Verii al doilea sunt rude de gradul VI. Acestia se pot casatori civil dar nu si religios, caci cununia religioasa nu este permisa pana la gradul al saptelea inclusiv ---- vezi :http://www.doxologia.ro/......a-intre-ei

Verii al treilea sunt rude de gradul VIII si se pot casatorii intre ei atat civil cat si religios.

| CosminC86 explică (pentru alessia5158):

Multumesc, casatoria civila ma interesa.

11 răspunsuri:
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Citește Codul Civil, art. 406 și următoarele.
Pa, pa.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Şi ne mai propunem să evoluăm ca rasă, copulându-ne cu cei din familia noastră...

| CosminC86 explică (pentru anonim_4396):

Am precizat ca vreau raspunsuri la obiect, nu bazaconii d'astea.

| anonim_4396 a răspuns (pentru CosminC86):

Nu erau bazaconii. Mie chiar îmi place involuţia. La anul mă însor cu soră-mea.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu stiu de ce se dau astfel de raspunsuri si de unde au luat acele link-uri dar eu am un var care s=a casatorit cu o verisoara de-a lui.Sa dau niste expcatii ce fel sunt ei verisori:
Mama fetei si si ma abaiatuli sunt veri de-al doilea.parintii acestor femei sunt veri buni.Deci nu stiu in ce grad se inscrie dar stiu sigur ca s-au casatoit, pentru ca am baut la nunta lor.

| CosminC86 explică (pentru anonim_4396):

Nu are importanta, intrebarea a fost pusa pentru verii de gradul II si III. Oricum, mersi, e bine de stiut.

| Me01 a răspuns:

Este interzis، parca nu mai sunt băieții/ fete in afara de neamuri

| MauvaisRose a răspuns:

Din cate stiu eu, nu.
esti indragostit, sau vrei sa te casatoresti cu o ruda de gradul 2 sau 3 ca e interzis si implicit, palpitant?
sau e ceva serios, si daca maine iti spune ca de fapt nu sunteti rude, tot te-ar atrage casatoria cu dansa?

| CosminC86 explică (pentru MauvaisRose):

Intrebarea a fost pusa pentru un prieten, este indragostit de vara-sa de gradul II.

| MEduard a răspuns:

(1) Este interzisă încheierea căsătoriei
între rudele în linie dreaptă, precum şi între cele în linie colaterală până la al patrulea grad inclusiv.
(2) Pentru motive temeinice, căsătoria între rudele în linie colaterală de gradul al patrulea poate fi autorizată de instanţa de tutelă în a cărei circumscripţie îşi are domiciliul cel care cere încuviinţarea. Instanţa se va putea pronunţa pe baza unui aviz medical special dat în acest sens.
(3) În cazul adopţiei, dispoziţiile alin. (1) şi (2) sunt aplicabile atât între cei care au devenit rude prin adopţie, cât şi între cei a căror rudenie firească a încetat prin efectul adopţiei.