Clar PRO! Sigur ca iau in calcul cand spun asta doar casatoriile dintre doi oameni care se iubesc din tot sufletul, care se respecta, se inteleg si au practic o relatie frumoasa de un anumit timp, iar casatoria nu vine decat ca un pas firesc, natural al trecerii in etapa viitoare a relatiei lor. Sunt de acord cu cei ce spun ca nu este nevoie de nic un act pentru a iubi si a fi iubit, insa din punctul meu de vedere o iubire adevarata presupune, mai devreme sau mai tarziu si aparitia unor copilasi, ori sa faci acest pas fara a avea o familie inchegata, nu mi se pare deloc fair play fata de ei. Bye.
Pro daca e vorba de iubire, respect, intelegere de ambele parti
Contra daca e facuta doar de dragul de a nu ramane fata batrana
Sunt pro insa casatoria nu e obligatorie. Multi considera ca acest pas e obligatoriu si il fac prea devreme. Inainte de casatorie trebuie sa fie o relatie stabila si implinita.
Pro daca oamenii se iubesc si vor sa isi intemeieze o familie.Contra casatoriilor pe interes.
Pro, cand oamenii se iubesc, si simt ca nu mai pot trai nicio clipa unul fara altul,
Cine vrea sa se nenoroceasca sa se casatoreasca. Indiferent din ce motive se intemeiaza o casatorie sfarseste intr-o mare plictiseala.
Sunt CONTRA...pentru femei casatoria inseamna sclavie.am exemple nu vb din carti. odata ce ti-ai pus fieru' pe deget. faci aia, aia, aia n ai voie acolo, cu aia, etc.esti treaza la ce ora vrea el sa i faci poftele, masaj, sa i tii de urat la baie.glumesc.poti sta si fara acte cu o persoana.eu imi iubesc fff mult prietenul, insa i-am refuzat cererea in casatorie... s-a suparat, insa a cum a inteles
CONTRA.
In special partea in care biserica este implicata.
Se poate trai intr-o casnicie si fara acte.
Oamenii se pot schimba dupa 30 de ani, nu se stie niciodata care cum poate faci schimbari in viata, mai bine fara acte.
Acele acte nu iti aduc decat sansa de a impartii bunurile tale dobandite inaintea casatriei cu o persoana relativ straina.
Consider ca 2 persoane isi pot petrece toata viata impreuna si fara aceste acte.
Dar din pacate inca nu s-a modernizat mentalitatea, in special in Romania, unde intre 18-20 ani deja se casatoresc si au si un copil(nerealizand ca la acea varsta inca esti un copil.Un fel de copil cu copil)
Sint pro casatorie bine inteles. daca 2 persoane se inteleg de la inceput. impart felia de piine; greutatile si raspunderile. se iubesc si se respecta se fac fericiti unul pe altul nu stiu nici un motiv sa nu se casatoreasca. nu sint de acord cu relatile de 10 sau 20 de ani fara acte. este o pierdere de vreme. prin casatorie arati lumii ca este al tau. aveti acelasi nume si este asa frumos. sa fii tot timpul cu el, sa faci prajiturii, sa mergi in parc; la piata; la cofetarie. lumea te respecta cind te casatoresti. nu iti poate faca rau lumea. nu va poate despartii nimeni. atunci poti dormi linistita noaptea. actul acela iti da siguranta. nu inteleg de ce toti fug de casatorie?
este ingrozitor sa fii singur. cind sint cu persoana iubita nu ma imbolnavesc. sint vesela; fac treaba; ma distrez sint fericita. cum pleca in delegatie ma imbolnaveam ba cu ochiul; ba raceam; aveam probleme cu spatele; am luat tot timpul pastile. acum nu mai am nimic cind este linga mine. este omul care il astept de ani se zile pe care l-am visat in adincul sufletului. m-as casatorii chiar si in pijama nu conteaza cu ce ma imbrac nu conteaza petrecera sau cine vine. conteaza sa fim noi acolo si gata. nu inteleg persoanele care dau 150 de milioane pe o nunta. risipa pentu o singura zi. doar sa se laude la tot satul ca sau luat. daca esti fericit poate sa fie doar cununie la primarie. daca nu cunosti atita lume si nu ai banii de o nunta uriasa. nu sint de acord nici cu femeile care stau 10 ani cu un barbat fac un copil dar nu il iau de sot. apoi pling in batista ca el fuge la alta. daca ar avea acte ar sta cu ea.
PRO unei vieti alaturi de persoana iubita. Nu e nevoie de casatorie ca sa poti avea fericirea
Chestia cu ''fiecare casatorie se termina prin divort'' e o tampenie
eu sunt pro.
Contra, desigur.
Nu numai ca, asa cum a spus si ics, casatoria inseamna pentru femei sclavie.
Dar o foaie si un cerc pe deget nu ii vor tine impreuna.
In plus, nu stiu daca a auzit cineva zicala "Daca vrei ca o femeie sa nu se mai epileze, sa se ingrase si daca vrei ca un barbat sa cheleasca, sa se ingrase si sa devina un magar. atunci casatoreste-i."
Se poate sta si fara acte.
De asemenea, daca oamenii chiar vor din tot sufletul sa se casatoreasca, sa astepte sa faca copii doar pe la 30-35 de ani. Ca sa fie siguri ca se potrivesc.
Pentru ca daca ei divorteaza, acel copil sufera.
P. S. Felicitari, NOname pentru statutul de expert. Cam tarziu, dar nah. Dragut chenar portocaliu. :]
Mult succes!
Daca oamenii se iubesc dc nu pot sa isi intemeieze si o familie deci sunt pro
Contra.fiindca cada o sa te casatoresti nu o sa mai ai viata proprie
Chiar daca ai primi 6 miliarde de raspunsuri la intrebare ta, de la 6 miliarde de oameni, Tot nu cred ca te-ar ajuta cu ceva in actuala sau viitoarele tale relatii,, Doar educatia.conceptile, Calitatile inascute si principile iubitului tau ar putea CONTA,,, succes
Contra, nu imi place, plus ca eu sunt ateu, si nu prea imi place in biserica, simt un miros care imi taie respiratia
CONTRA! De ce? Pentru ca casatorirea la primar, asa cum o fac romanii, mi se pare o prostie imensa! In loc sa fim relogiosi...sa ne asatorim la biserica ca toate tarile normale...NU! Ne ducem la primar dupa la biserica! Sa inteleg ca chestia cu biserica nu mai are nici un sens!? Eu nu mas asatori la primar! Mas casatori la biserica daca nu imi da foaie nimic e asta e macar stiu ca am facut-o.
Din punctul meu de vedere daca 2 oameni se iubesc cu adevarat nu au nev de un act sa demonstreze asta
la ce te ajuta daca esti casatorit si o inseli pe nevastata la greu o bati o injuri ...etc mult mai ok mi se pare o iubire sincera bazata pe incredere respect reciproc intelegere etc...actul respectiv in schimb iti ofera anumite avantaje daca vine vb de un credit bancar.sau chestii gen
pentru mine nu valoreaza foarte mult hartia aia
Eu sunt pro daca se iubesc si se plac daca numai din interes sunt contra ce folos mai are sa se duca la biserica daca ei se iau din interes