Cam schiopateaza la capitolul asta cred eu. Daca esti bun esti luat de fraier de multe ori, cui ii dai un deget iti ia toata mana etc. Exista si oameni cu o conduita morala desavarsita dar sunt putini. Suntem egoisti, invidiosi, preocupati cu interesele proprii nepasatori la dorintele si cererile celorlalti. Ne i nsinguram, parca ne e teama unii de altii, ne judecam prea aspru, ne aruncam prea des vorbe grele in mod gratuit...Desigur nu generalizez. Cred ca am uitat intrucatva de adevaratele valori si principii morale.Si parca am uitat sa zambim, sa ne bucuram de compania celorlalti- am devenit un popor cam trist preocupat de chestii materiale_ uitand de spiritual, de Divinitate, de iubirea sincera si dezinteresata fata de semeni, de simplitate!
Moralitatea cam e un concept depășit și profund dăunător. Ea are influențe religioase și sociale puternice. Eu unul cred în etică. Adevărul e adevăr și dacă e doar al meu. Aș prefera astfel să fie mult mai puțini oameni morali în România. Sunt însă destui, ca efect al religiei predominante.
As zice mult prea morali. Toti se ascund in spatele unui sistem daunator ce le da senzatia de egalitate cand ei de fapt vor sa fie superiori. Multi isi impun limite fara sa isi dea seama de ele ( asa trebuie, asa se cere, asa e bine, asa e rau, asa e normal, etc. ). Multi se bazeaza pe etichetele sociale in loc sa isi dezvolte o personalitate bazata pe instinct si pe ei insisi. Pana si cei etichetati ca imorali sunt moralisti convinsi, doar ca nu la fel de limitati de valorile morale. Asta e opinia mea despre moralitatea din Romania.
AlexDorinel întreabă:
anonim_4396 întreabă: