anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cat de mult conteaza ca dintii sa fie "perfecti", adica o persoana cu dintii urati (galbeni / carii / tartru) e privita diferit? Ar putea sa nu o placa oameni pentru asta?

10 răspunsuri:
| Beyou799 a răspuns:

Un studiu realizat de antropologi a demonstrat ca oamenii pot cataloga o persoana dupa dantura, si chiar fac asta, pe ceicu dantura neingrijita ii considera intr-un mod foarte urat.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Eu,cel puţin, nu pot avea o părere foarte bună despre o persoană care are dinţii neîngrijiţi şi ca mine or mai fi şi alţii.Nu toată lumea se naşte cu un zâmbet de Hollywood, dar asta nu înseamnă că poate fi invadat de carii şi tartru sau galben ca lămâia.O dantură ajunge în stadiul ăsta doar dacă nu este îngrijită corespunzător.Nu degeaba suntem sfătuiţi să ne spălăm pe dinţi de MINIM 2 ori pe zi, iar din rutina noastră zilnică, pe lângă pasta de dinţi să nu lipsească apa de gură şi aţa dentară şi să mergem regulat la stomatolog chiar dacă nu simţim că avem vreo problemă.
Un aspect neîngrijit, fie că e vorba de (prea) multe kilograme în plus sau de o igienă precară poate trăda lipsa respectului de sine al celui/celei în cauză.

Răspuns utilizator avertizat
| Beyou799 a răspuns (pentru ThePrinceOfAllSaiyans):

Nu-mi vine sa cred ca nici nu ai inteles ce am zis! Am zis ca acel om e considerat intr-un mod urat, adica neingrijit, caruia nu ii place sa se intretina. Nu ma refer la aspectul fizic, nu are nicio treaba. Ce treaba are frumusetea cu dantura?

Si nici ca moralitate nu are treaba sa stii, nu ai inteles raspunsul. Eu am spus ce s-a constatat, nu am zis eu, si nici ei ca un om cu o dantura neingrijita e urat! A fi considerat intr-un mod foarte urat, inseamna a fi considerat intr-un mod negativ, iar modurile negative difera. Eu daca consider pe cineva rautacios, inseamna ca e un mod urat de a-mi exprima parerea despre el, sau daca e neingrijit, etc. Tu sari repede sa interpretezi aiurea si sa comentezi. Eu chiar detest jignirile, apelativele urate..., eu jignesc doar daca sunt provocata sau cineva m-a jignit sau mi-a facut ceva rau!

Stiu, bineinteles, dar se observa diferenta inre dintii neingrijiti si cei ai unor fumatori!

Eu personal, calific un om dupa comportament, suflet. Altii.ti-am spus, considera un om cu dantura intr-un anumit fel ca nu ii place sa se ingrijeasca si il evita. Oamenii trebuie sa se accepte asa cum sunt, sau macar sa se respecte.

| yoniman a răspuns:

Din pacate asta este stereotipul si urasc oamenii care zic ca cei care nu au dinti sau au dinti galbeni e din cauza ca nu se ingrijesc-adica nu se spala pe dinti,iar asta denota ignoranta si aroganta din partea lor. oamenii pot avea mari deficiente de minerale in organism,oamenii pot avea diverse boli-gen porfirie sau paradontoza,unii lucreaza cu metale grele sau in conditii extreme,altii pot suferi accidente si sa-si piarda dintii, deci sunt multe motive pentru care nu ai dinti normali si o dantura buna, dar in ignoranta lor, acei,, perfecti,, mereu vor judeca si vor dispretui o persoana cu carii sau dinti lipsa, sau galbeni-vezi stepfen hawking nu avea dar compensa cu altceva..deci,cauze sunt multe iar oamenii,, perfecti,, devin foarte rai, ignoranti si aroganti.Sa stii ca in lume sunt si oameni normali care te vor privi normal si te vor accepta cum esti...important este sa te faci apreciat pentru cine esti si sa dai valoare existentei tale si atunci si fraieri ca,,perfectii,, te vor place iar tu nu esti singur,ca tine sunt milioane si milioane de oameni. Eu am avut o prietena,, perfecta,, care devenise foarte agasanta cu cat de perfecta este ea si cat se ingrijeste si ca are dantura perfecta ca se spala foarte mult si ca altii nu o fac si ca are parul perfect ca se spala de nu-s cate ori cu nu-s ce si ca-si ca etc, doar ca intr-o excursie in Delta am surprins-o spalandu-si dantura,, perfecta,, intr-un borcan, asa da perfect.Deci raman la parerea mea-oameni rai si ignoranti.