Foarte foarte foarte foarte foarte foarte mult! nu mai am rabdare pana pe 31! sunt foarte pregatita! hai sa iti spun si ce fac:ma imbrac numai in negru,sculptez un dovleac si pun o lumanare in el(dovlcelul va sta in fata usii),o sa fac serpi si gandaci din hartie si o sa ii pun prin casa,o sa gatesc ceva infricosator, o sa ma uit la un film de groaza, o sa ascult melodii infricosatoare si o sa stau pana la 1-2 dimineata. unii spun ca nu o sarbatoresc pentru ca este o sarbatoare imprumutata de la americani si ca ne ajung sarbatorile noastre.si ce, draga?! o fata a spus pe un site:,, halloweenul este ca un copil.nu conteaza din ce tara provine, il putem adopta!"
sunt total de acord cu ea.Happy Halloween!
Hm...nu cred ca este un motiv anume. Poate bucuria cu care copii pleaca la colindat din usa in usa costumati in diverse chesti, poate bucuria cu care iti bat in usa "Trick-or-Treat", poate zambetul de pe fata unui monstrulet care a primit dulce, poate si concursurile de la petreceri.Halloween s-a schimbat mult si poate ca nu se mai respecta traditia la fel de mult ca inainte insa cand se aproprie data de 31, am acelasi sentiment ce care il aveam cand eram in Romania si colindatori vedeau sa ne colinde de Chraciun. Aveam doar 4-5 ani insa imi amintesc si acum.La fel se intampla si aici in USA mai ales cand vad copii care bat la usa.Si mai e si decorarea casei.TOt felul de figurine inspaimantatoare si acum cu tehnologia e mai amuzant.Acum sunt dovleci de plastic si e mai usor decat sa tai dovleacul. Oricum, familia mea respecta traditia si in fiecare an mergem la o ferma pentru a luat 10-20 dovleci si sa le dam viata. Cel putin ei au mai multe vieti. Dupa o lumanare, vine alta si totasa.Cand aprindem primele lumanari, ma cuprinde un sentiment asemanator cu cel de Chraciun insa cu totul diferit. E frumos sa vezi, mai ales dea lungul unei strazi, dovleci aranjati in capatul aleei. Poate prea frumos insa incet, incet traditia se va pierde si, la fel ca alte sarbatori se va transforma intr-o sarbatoare comerciala.Deci,in concluzie, ador Halloweenul insa niciodata nu am putut merge la colindar deoarece in fiecare an trebuie ca familia sa organizeze propria petrecere pentru angajatii tatei. Poate ca o sa ma bucur de asta atunci cand voi avea copii la randul meu, si nu voi mai fi unul.
Halloween Fericit!~Theodora~