Ceea ce iti pot spune eu este ca pe mine pur si simplu ma sufoca mirosul acelor odorizante, au un miros prea tare, mirosul nu prea ai cum sa ti-l pierzi, dar sint unele odorizante cu miros insuportabil.
Odorizantele de cameră, toxine parfumate
Zilnic, există o sursă de poluare chiar sub ochii noştri: odorizantele parfumate. Există multe tipuri de odorizante: spray, solide, cu timer, cu buton, cu senzor de mişcare, pe curent. Fiecare promite să-ţi parfumeze casa, să alunge mirosurile neplăcute.
Ultimele studii arată că odorizantele sunt pline de substanţe toxice, capabile să polueze mai ceva ca o maşină de teren. Multe dintre ingredientele odorizantelor sunt cunoscute ca fiind cancerigene, altele irită nasul şi plămânii, ducând la probleme serioase, mai ales la copii.
Terpinele sunt substanţe periculoase folosite în compoziţia odorizantelor, ce se găsesc în uleiurile de pin, lămâie şi portocală. Deşi terpinele în sine nu sunt considerate periculoase, problema se complică atunci când intră în contact cu ozonul, reacţie ce duce la producerea unor substanţe toxice. Printre toxinele rezultate se numără şi formaldehida, cunoscută ca iritant al căilor aeriene şi agent cancerigen. Mai expuşi riscului sunt copiii, per-soanele cu afecţiuni respiratorii cronice, dar şi animalele de casă.
[ http://www.cugetliber.ro/......parfumate/ ]
Eu acasa nu folosesc decat uleiuri volatile, dar la servici avem cate 3-4 aparate in priza(intr-o incapere de 30-40 m) si cand intrii te ia durerea de cap. Si chestia cu pierdutul mirosului mi-a spus-o mai multe persoane.
Sunt periculoase, mai ales daca vreunul din casa are probleme respiratorii si nici pentru mediul inconjurator nu sunt prea bune datorita substantelor care propulseaza parfumul. daca vrei iti poti prepara singura din uleiuri esentiale(naturale), dar nu trebuiesc puse in dormitor. ulei esential de ciocolata amestecat cu cateva picaturi de ulei de cocos, sau de menta sau de orhidee...sau de care iti plac tie.
Cele mai bune odorizante de pe piata la ora actuala sunt Columbia Fresh.
Singurul produs profesional de odorizare ce nu contine alcool (nu irita caile respiratorii). Poate acoperi o suprafata de pana la 150mp (375mc) cu un singur dispozitiv si mentine o aroma constanta si omogena pe toata durata utilizarii.
Produsele pot fi gasite pe http://www.columbiafresh.ro
Am si eu si nu cred ca sunt nocive deloc, toate odorizantele sunt placute mirositor, numai eccesul dauneaza grav sanatati.
alexandra_lapusan întreabă: