Capucino are 1/3 din ce are o cafea obisnuita, ma refer ca si continut de cofeina.
In rest are mai mult lapte, spuma, crema de lapte.
Nu are cum sa aiba 5% ce spune cineva pe aici, atit are.Iti arat un exemplu ca idee.
Cafea si capucino intr-un pahar, deci aceleasi cantitati sa le zic asa, sau vorba vine, ma refer acelaeasi volume mai exact.
Cafea normala poate sa aiba 180 mg pe cand capucino are 65-70 grame.
Este mai slab capucino pentru ca are mai putina cafea in continut, restul e lapte.
Daca de exemplu ai pune cantitati egale de cafea, capucino ar fi foarte puternic, mai puternic ca si cafeaua obisnuita.
Capucino se obtine din cafea fin macinata care este supusa unor presiuni de apa sa rezulte o cafea boagata in ulei, arome, deci am spune ca stoarce mai mult din cafea decat la cafeaua obsnuita.
Eu asa am citit, nu-s expert in cafele, nici nu beau cafele macar dar odata am fost curios ce diferenta, sau ce este ala capucino, cand vedeam pe undeva luam si eu, dar luam asa ca imi placea cum arata nu cas fi bautor de cafele.
Decvi cand bei capucino de fapt bei mai putina cafea, sa zic comparativ cu deai bea acelasi volum doara de cafea.
Ceva asemanator bei vin curat si bei sprit, care e mai slab, spritu normal ca ai pus apa in acel vin