anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cât înseamnă pentru un patron cu o afacere de succes/profitabilă, suma de 200 sau 300 de lei?
Se poate spune, din perspectiva lui, că este un mizilic?

Răspuns Câştigător
| Emma30555 a răspuns:

Pentru mine 200 de lei nu înseamnă mult. Dar depinde de context, pentru un om f bogat dacă într o zi are în buzunar doar 200 de lei ar putea simți ca nu are bani la el, ar fi o problema. Îmi amintesc ca am ieșit în oraș cu o prietena care avea la ea doar 50 de lei, ea era confortabila cu acea suma, eu as fi simțit ca nu sunt safe, ca nu am acoperire pentru orice situație. Nu as ieși din casa doar cu acea suma decât dacă as ști ca am pe cine sa ma bazez în caz de ceva. Asta nu înseamnă că pentru mine 50 de lei sunt un mizilic ci ca sunt puțini, dar tot au valoare.

8 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

200 lei poate fi un mizilic si pentru un angajat

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Din perspectiva ta. Fiecare leu contează.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Patronul cu afacere de succes/profitabila nu are bugetul societatii in buzunar, deci 300 de lei sunt pentru el la fel cum sunt si pentru noi, astia de luam bani de la patroni.
Banii firmei sunt alta mancare de peste, iar tot ceea ce cheltuie in folos personal trebuie justificat in acte, impozitat, etc.

| T0T a răspuns:

Este un mizilic și pentru mine, un amărât de salariat.

| lpavel a răspuns:

Da, se poate spune ca e maruntis sau mizilic cum zici tu DAR asta o spunem noi, cei din clasa muncitoare, oamenii de rand, dar pentru ei nu este asa, ei vad si intr-o moneda de 50 de bani o valoare, pentru ca cei care au mult, vor si mai mult si traiesc numai la gandul cum sa faca si mai mult, sunt nesatui cu alte cuvinte! sa te fereasca Domnul sa ajungi o astfel de persoana ca nu vei mai avea liniste si nu numai...

| Kozi a răspuns:

Numai gloata gen ala care mai sus se declara serios ii considera un mizilic. Patronul, daca nu ar sti sa pretuiasca orice sum ar da faliment imediat.

| SunnyDoe a răspuns:

200 de lei nu inseamna nimic pentru nimeni, eu un cos de cumparaturi pentru doua zile