Atata timp cat sunt sanatos, iar eu simt asta, atunci zic 100%, indraznesc sa spun asta, restul nu mai conteaza( pe plan sentimental, financiar, social).
Cred că majoritatea nici nu știm ce înseamnă a te bucura de viață în adevăratul sens. De exemplu mulți descoperă relativ târziu ceea ce le place să facă cu adevărat (dacă descoperă) sau cred că fac lucruri ce îi distrează, însă oricând poate apărea altceva (necunoscut lor până la momentul cu pricina) care să îi satisfacă și mai mult. Nu cred că omul de rând știe cât de mult poate să îi permită natura sa umană să atingă bucuria sufletească maximă, deci nu cred că putem exprima asta în procente. De exemplu, putem să îl credem pe Buddha și nirvana?
Totuși, în funcție de puterea noastră de înțelegere și de ceea ce ne reprezintă pe noi ca persoane ne creăm anumite repere după care ne ghidăm în drumul nostru croit pentru a atinge fericirea. În funcție de acele repere putem spune dacă suntem acolo unde ar trebui sau nu. Pe baza spuselor dinainte, pot exista totuși puncte pe care nu le cunoaștem (adică cu siguranță există, dacă nu suntem ca Buddha) și la care totuși putem ajunge întâmplător și să fim satisfăcuți de ele, chiar dacă nu erau printre reperele noastre. Trebuie doar să încercăm să fim mai deschiși față de ceea ce ne poate oferi viața.
În ceea ce mă privește nu pot spune că mă bucur prea mult de viață însă cred că e suficient ca să cred că încă mai merită să fiu pe aici (chiar dacă m-am îndoit de multe ori de acest lucru). Interesant la om e că poate și inventa repere cu care să creeze o anumită conexiune. Omul, uneori, își poate inventa fericirea.
Nu stiu pentru ca in raiul care va fi pe Pamant vor fi desfatari la care nici nu visam.
0 că m-a enervat azi
Sincel mă bucur de ea, că numai una avem și e păcat să nu profiți de tot ce-ți pune pe tava buna, rea e faină.
Serios in procente?
Momentul actual poate fi putin sau mai mult, sa ajungi sa te bucuri 100% necesita sacrificii, multa munca si cel mai important disciplina.
Trebuie sa ai doar o viziune, care se rezulva cu intrebarea, cum te vezi peste 10-20-30 de ani? Tot in stadiul de trecere ca un melc prin viata si sa mori trist cu regrete ca nu ai facut nimic? Sau faci ce trebuie pentru a ajunge unde doresti.
Necesita pe dracu sa te gandesti ce faci peste 10-20 ani,, traiesti prezentul, nu viitorul, poate atunci nici nu mai esti, + faptul ca starea de bine e subiectiva pentru fiecare.
Va duceti prea departe unii cu gandirea.
Traiesti prezentul care e? Tu nu vezi ce intrebari are ãsta, are 25 de ani pe anti depresive si se joaca jocuri video.
Tot pune intrebari despre sanatatea, nutritionist etc Dar in loc sa se chinuie sa ajunga unu, sta degeaba ca tristu.
Starea de Bine "suprema" poti s o e când ajuti alti oameni,
Doar nu traiesti ceva ce s-a dus (trecutul) sau ceva ce inca nu exista(viitorul), stai in prezent asa cum este normal.
Am uitat să ne bucurăm de lucrurile mărunte în viață: de mirosul de cozonac care stă să se coacă în cuptor sau de un apus de soare, de ciripitul păsărilor, de persoanele care sunt prezente în viața noastră. Sau poate n-am învățat toate lucrurile astea de mai sus, n-am fost oare învățați să le apreciem și să ne bucurăm de ele?!
Adevărul este că trăim în era vitezei și a tehnologiei, unde este ușor să apreciezi un status sau o poză. Dăm un like sau o inimoară și gata. Suntem conectați pe whatsapp, Facebook și Instagram. Și la finalul zilei adormim butonând telefonul dar rămânem neconectați la viața reală și la cei apropiați nouă.
Cred că schimbarea poate să înceapă cu noi. Acum. Să învățăm lucrurile simple și să ne bucurăm de ele. Să-ncercăm să zâmbim mai mult la mediul înconjurător. Fix așa. Să zâmbim când cerem o pâine la magazin. Să nu mai mergem încruntați. Să îmbrățișăm sincer oamenii din jurul nostru, din senin, și nu doar atunci când e ziua lor. Să le spunem celor apropiați cât de mult înseamnă pentru noi și ce norocoși suntem că fac parte din viața noastră. Hai să fim mai buni cu noi și cu cei din jur.
Tu când ai spus ultimul te iubesc? Când ai mulțumit ultima oară zâmbind atunci când casierul de la supermarket ți-a dat bonul și restul?
Pai hai sa vedem...
Sanatate:Nu (tocmai am aflat ca am probleme destul de grave cu inima, desi sunt tanar)
Bani:Nu (sunt student la bursa si ma intretin singur, lucrez part-time pentru ca parintii nu vor sa ma ajute, desi ar avea posibilitatea)
Dragoste: Valeu Doamne... Tocmai ce mi-am luat una peste cap de la o fata pe care o iubeam enorm si care si-a batut joc de mine...
In concluzie, ti se pare ca ma bucur de "viata"? 0%
Eu deloc. Sunt trista și nefericita și toate din vina creierului meu prost.
marya întreabă:
AvalohAlyn întreabă:
LisaJulie întreabă: