| minime3 a întrebat:

Cat spatiu trebuie sa ii lasi persoanei iubite daca esti femeie? Sa-l lasi pe el sa vina catre tine mai des, sau sa preiei initiativa? Ce apreciati domnilor?

8 răspunsuri:
| dullcat a răspuns:

Destul spatiu cat cere, lucru care se afla numai in urma unor discutii sincere si civilizate.Sunt unele cupluri care prefera sa isi petreaca tot timpul de dupa serviciu impreuna, cat mai mult cu putinta.In acelasi timp, alte cupluri prefera sa aiba anumite zile in care au activitati comune si zile in care isi rezerva timp doar pentru propriul sine, fie ca e vorba de vizionat filme/seriale, un hobby sau iesit in oras etc.Nu e nimic gresit cu niciunul dintre cele doua scenarii, atat timp cat exista un echilibru care nu pericliteaza buna functionare a relatiei.Repet, comunicarea e cheia!

| Hyperion7 a răspuns:

Răspunsul e:depinde.
E relativă chestia pentru că na,bărbații sunt diferiți și au gusturi diferite
In timp ce alții vor iubire necondiționată și să fie tratați ca niste copii,alții vor spatiu pentru că se sufocă de la prea multa atenție.
Cat despre inițiativa din nou,mi se pare relativ, pentru că alții au nevoie de un impuls ca sa impună,in timp ce alții se lasă așteptați,iar alții preferă să facă femeia primul pas.
Personal,eu sunt la mijloc, nu vreau nici foarte multa atenție că simt că mă sufoc, dar nici prea mult spatiu sa îmi dea impresia că nu-i pasa.
Eu unul fac parte din prima tipologie, prefer sa vin eu către ea, dar este total ok sa fie uneori spontană și să preia ea inițiativabig grin

| Miruna333 a răspuns:

Femeile nu preiau initiativa, de asta sunt femei. Barbatul trebuie sa vina spre femeie. Daca preiei initiativa, ii tai orice masculinitate barbatului. Barbatul ofera, femeia primeste

| VoidEternal a răspuns (pentru Miruna333):

Come on, nu crezi ca ideile astea sunt depasite? Barbatul ofera, femeia primeste?

Scuza-ma, dar daca simplul fapt ca femeia face un pas iti anuleaza tie ORICE masculinitate, nu erai "mascul" to begin with. (Stiu ca tu nu esti barbat, ziceam ca idee). Aia e nesiguranta si fobie, nu masculinitate.

Eu sunt de parere ca asa cum femeia se bucura cand e abordata, asa se bucura si barbatul. Iar in primele stadii ale relatiei sa ai pretentia doar de la barbat sa initieze de fiecare data, fie ca e vorba de o conversatie, fie de o intalnire, mi se pare arhaic si stupid. Intr-o relatie sunt 2 oameni, fiecare ofera si primeste nu barbatul ofera si femeia primeste.

| minime3 explică (pentru VoidEternal):

M-ai uns pe suflet cu raspunsul asta! Sunt femeie, iar de cateva ori am facut si eu primul pas, sau macar al doilea..si m-am simtit al naibii de rau stiind toate credintele ce se vehiculeaza pe net si pe couch de tot felul. Multumesc!

| VoidEternal a răspuns (pentru minime3):

Well, foarte bine. E oarecum de înțeles la adolescenți sa aibă atitudinea asta, dar un om matur înțelege că atunci când vrei să obții ceva, faci pași în direcția acelui ceva. O fi vreo rușine să fii într-o relație? Nu asta vrem majoritatea? Daca asta vrem, de ce sa ne fie jenă să acționăm? Că a zis bunica acum 30 de ani că e "rușine" pentru o femeie sa pară interesată? E pur și simplu ilogic, mai ales într-o societate unde se vrea egalitate între sexe.

| dullcat a răspuns (pentru Miruna333):

What? In 2023? Lucrurile se aseaza treptat in balanta si incepe sa te stearga din aceasta mentalitate rigida, fixista, ca numai barbatul trebuie sa preia initiativa.

| Miruna333 a răspuns (pentru dullcat):

Se pare ca a inceput sa se stearga din moment ce femeile in 2023 se plang ca nu au mai primit flori de ani de zile happy... S-a sters grav din masculinitatea lor