| anonimlmao a întrebat:

Cate kg poate ridica un adolescent de 16 ani cu greutatea de 65 kg?
Am o iubita si nu stiu daca o pot ridica sau nu si mi-e frica sa incerc, daca nu pot ma voi face de ras

2 răspunsuri:
| manuemanoil a răspuns:

Dificultatea de a ridica o persoana depinde de mai multi factori, cum ar fi forta si conditia fizica a persoanei care ridica, greutatea persoanei ridicate, pozitia corpului, precum si tipul de ridicare care se face (de exemplu, daca persoana este ridicata de pe jos sau dintr-un scaun).

Este dificil sa se stabileasca o greutate specifica pe care un adolescent de 16 ani o poate ridica, deoarece acest lucru poate varia foarte mult in functie de conditia fizica a adolescentului.

Cu toate acestea, daca iti doresti sa incerci sa o ridici pe iubita ta, ar trebui sa te asiguri ca ai o pozitie stabila si bine echilibrata, sa folosesti muschii corecti pentru a ridica greutatea, si sa te asiguri ca nu exista pericolul de a te face rau sau de a o rani pe persoana pe care o ridici.

Daca te simti nesigur sau daca iubita ta are o greutate mai mare decat te simti confortabil sa o ridici, ar fi mai bine sa o ajuti sa se ridice prin intermediul unor metode mai sigure, cum ar fi prin oferirea de sprijin sau prin ajutorarea ei sa se ridice.

In orice caz, este important sa iti asculti propriul corp si sa te asiguri ca faci totul in siguranta atunci cand incerci sa ridici o persoana. Daca ai orice dubii, ar fi mai bine sa ceri ajutorul unui adult sau sa apelezi la alte metode mai sigure pentru a o ajuta pe persoana respectiva sa se ridice.

| sierra1 a răspuns:

Opintește-te și tot o ridici - ai tot sprijinul ei moral (dacă vrea ea)