| SilentRain a întrebat:

Cateodată noaptea închid becul am senzația că sunt privita din întuneric.
Aprind becul și senzația nu dispare.
Ce sa fac in situația asta?

9 răspunsuri:
| Hammurabi a răspuns:

Dacă senzația apare când stingi becul, lasă-l aprins. Nu-l mai stinge.
Pe lumină, nu mai poți avea senzația că ești privită din întuneric.

| SilentRain explică (pentru Hammurabi):

Nu pot sa dorm cu becul aprins

| Hyperion7 a răspuns:

Uuuum,probabil ai vreo trauma sau ai vizionat conținut sau filme horror, așa mai pățeam eu când eram mai mic și ajungeam chiar sa experimentez paralizie in somn și dacă nu știi ce e aia, nici nu-ți recomand sa știi sad)
Dar chiar și așa, nu știu dacă ai prea multe soluții la îndemână, dar te-as putea ajuta cu câteva idei:
1. Pune-ti niste muzica buna și vizionează ceva ce te liniștește, îți vor obosi ochii și vei adormi până la urmă
2.Roaga-te,poate ajuta!

Deși e un sentiment ciudatel, eu l-am experimentat și nu doar o data! Eu adormeam mai mult de oboseala cauzata de frica, că în rest ...cam greu cu somnul
Chiar îmi pare rău că te confrunți cu asta și chiar îmi pare rău că nu te pot ajuta cu prea multe
Încearcă totuși să discuți cu un preot, poate te ajuta el cu mai multe lucruri!
Numai bine!

| Dismally a răspuns:

Poti dormi cu lumina aprinsa dar nu prea e ok ca te vei invata asa.

| LordCristobal a răspuns:

Exista doua variante pentru situatia ta.
1.Iti cumperi o lampa care sa lumineze putin camera ta dar sa nu lumineze nici foarte tare ca sa poti adormi.Si eu m-am confruntat cu frica de intuneric si de obicei lasam o lampa mica pe hol si trageam putin draperiile de la geam ca sa vina lumina de la stalpii de iluminat public in camera.
Bine eu lasam lampa aia pe hol ca noaptea ma mai duceam la baie si nu voiam sa ma impiedic prin casa.
2.A doua varianta ar fi sa iti infrunti in mod direct frica de intuneric.Cand te culci inchide lumina de tot si gandeste-te ca totul se intampla in mintea ta si nimeni nu iti poate face niciun rau. Daca stai pe intuneric si nu se intampla nimic nu are de ce sa iti fie frica de intuneric.
Ca sa nu mai ai senzatia asta nu te mai uita la filme horror o perioada si spune o rugaciune inainte de culcare.
Din ceea ce am mai citit se spune ca camera in care dormi e bine sa fie mai intunecata pentru o calitate mai buna a somnului.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ai ceva la mansarda

| Kaonashii a răspuns:

Psihiatrie.

| pombar a răspuns:

Nu este o senzatie, trebuie sa gandesti mai mult

| 1997onur97A a răspuns:

Suna ma -_-. Eu accept orice fara sa fie nevoie sa accept numai sa fi orice numai tu sa fi