| syd2 a întrebat:

Cateodata ma indoiesc de egalitatea intre sexe si chiar imi dau seama de banalitatea feminismului deoarece majoritatea fetelor umbla dupa macho / si masculi alfa, iar dupa cand masculul alfa isi bate joc de ea femeia(adolescenta in general) se intreaba de ce nu exista baieti normali care sa se poarte adecvat cu ele, pe cand chiar acei baieti sunt cei pe care i-a bagat in friend zone, de aceea cateodata ma indoiesc de egalitatea genurilor pentru ca, in general masculii isi cauta un scop oarecare in viata iar femeile umbla dupa ei, scopul lor este daca gandim putin mai real lasand tot sufletismul, sustinerea si ingrijirea urmasilor masculului, ce le va ajuta oare lor feminismul? Sau este o metoda de auto-consolare oarecare? Desigur in rare cazuri exista si femei care chiar isi cauta un scop in viata, care doresc sa realizeze ceva, dar vorbesc despre majoritate acum si nu despre 1 % din 99%.

35 răspunsuri:
| syd2 explică (pentru oprescudorin11):

Unica ce am citit saptamana asta au fost diferite articole si biografia lui Himmler si cam atat.

| oprescudorin11 a răspuns (pentru syd2):

Acum, tin minte, am citit si eu aceeasi lucrare a HPB, nici atunci nu m-a impresionat foarte mult, acum nici nu mai tin minte subiectul. Nu am gasit nici o legatura ( la acea vreme cu BACH).
Daca am uitat-o inseamna ca am gasit scriitori mult mai buni.
Face parte din scriitorii de elita, totusi ai romanilor.Pacat ca e fata!
Cand ma plictiseam de un anumit gen, ori faceam pauza, ori macar rasfoiam altele sa vad ce mi-ar mai putea placea.
Pana in 35 de ani am citit cam tot ce stiu (in privinta literaturii), dupa varsta asta deja reciteam sau oricum nu mi-a mai placut mai nimic din restul.Mi se schimbase viata.Doar muzica am insistat sa o ascult pana am epuizat (zic eu) cam toate genurile (desigur - in ceea ce ma intereseaza). Apoi pe la 59 am facut o pauza de 6 luni in care nu am mai suportat nici macar Mathaeus Passion.De Chopin sa nu mai aud, s-a impletit cu viata sentimentala si ma omoara amintirile!
E cam nasol, ca sa zic asa.

Dar hai sa-ti spun o faza din Idiotul vesnicului meu Dostoievskii, care se leaga de intrebarea ta! Si mai ales m-a ajutat sa inteleg femeile (unele dintre ele, cele 'beton'). Scena este absolut uluitoare:fata era curtezana de lux, s-a hotarat sa se marite, cum crezi ca si-a testat ALESUL":I-a adunat pe toti (erau o gramada in Gubiernia respectivatonguerintul Maskin -idiotul nostru, dezinteresat, bolnav de plamani, firav si iubitor, iertator -desi la el iertarea era de fapt UITARE- mult mai Frumos! in sensul christianic, mai era unul, cel mai bogat din zona, analfabet, gen Becali, il chema Grajdanin sau ceva in acest sens-nu stiu cum suna in rusa dar in romana vad) si inca unul, nu-mi amintesc numele, alt gen, bogat si care nu stia sa iubeasca, vroia o femeie proprietate!
Acum fiecare a venit cu argumentele lui: Maskin (mostenise un Milion de ruble de la o ruda), i-a zis ca vrea sa o salveze de prostitutie (nu stiu! se numea Nastasia Filipovna?), al doilea Grajdanin o iubea sincer dar ea nu pe el, caci era fata fina cu o poleiala de cultura) i-a zis ca-i da tot ce vrea si ultimul asta 'fariseu'.In final Natasa noastra ii cere acestui ultim sa-i dea 100.000 de ruble ( la acea vreme, cu banii aia cumparai juma' de gubiernie).Ala scoate banii, Natasa i-a aruncat in foc, dupa ce au cam ars o parte, ii scoata din foc, asta refuza, desi a transpirat tot de disperare!
In final femeia il alege pe Grajdanin.E Cel analfabet, cu bani multi! Caci macar o iubea! De Maskin era indragostita, pe bune, dar nu a suportat mila, alalalt era demn de mila-Grajdanin.
Cam asa am inteles si eu!
desi mai exista cateva tipuri feminine in Demonii si mai ales un tip pe care l-am intalnit in viata ( cea din Crima si Pedeapsa -Sonia).

Mai interesant este Reich Protector Reinhard Heydrich! Era un tip de o inteligenta exceptionala.Muzician practicant si cunoscator, cel mai mare spion, din cati stiu eu! Am fost fascinat in tacere de personalitatea si FIGURA lui NAZI-fizica-( la acea varsta eram innebunit dupa el! O sa vezi de ce?, daca citesti despre el! Dar un criminal teoretic! Eliminat de britanici si rusi! Hitler, care-l aprecia, a ras un sat LIDICE! Din Cehoslovacia, din zina german -predominanta).
Caci...dar citeste!

As mai adauga si pe Arnold Shonberg('o' cu umlaut). Asta a descoperit zona dodecafonica a muzicii.Desi nu m-am omorat dupa muzica de acest gen, mi-a placut la MAXIM VERKLARTE NACHT!(Noapte transfigurata).Cum am ajuns la el? Prin Thomas Mann care a scris, (fiind intr-un mediu muzical), Doktor Faustus! Frumos mod de a trata acest mit faustian, cel mai interesant este Marlowe, contemporanul lui Shakespeare si Goethe! Dar Thomas Mann, chiar daca evreu, Laureat al 2 premii Nobel pentru Literatura, a transferat in Zona Muzicala mitul faustic! Asta ar trebui sa-l consideri obiect de studiu, desi, iti consumi viata pe altceva decat pe menirea ei, poate.