Si cum sa-i ajutam noi... tin sa mentionez k tinerii medici au un salariu de nimic, dp ani buni de facultate, plus ca nu cred ca cer ei spaga, noi le-o oferim...asta e viata!
Nu oamenii de rand trebuie sa ii ajute pe tinerii medici ci statul, e datoria sa. cum stie sa scoata o sumedenie de locuri la medicina si sa incaseze taxele exorbitante ar trebuie sa le ofere atat locuri de munca cat si salarii motivante.
@enigma: inca medicina se mai face din pasiune, dar oameni sunt si ei. trebuie sa traiasca civilizat. de ec doar medicii trebuie sa si afca meseria doar din placere, de ce nu o fac si ceilalti, pe bani putini?!
e usor de aratat cu degetul cand nu esti tu implicat.
Nu te obliga nimeni sa te faci medic, daca nu ai posibilitati financiare.
In general, medicina este o traditie familiala.Este obtiunea personala.
Daca este nevoie de ajutor, pentru un elev sau un student eminent, statul sau organizatiile abilitate, cu asemenea probleme, isi vor face datoria.
Eu cred ca o persoana care isi doreste ceva, sa faca ceva, sa devina cineva, reuseste, daca este interesat.Medicina,avocatura,invatamantul,etc.,nu sunt numai profesii sunt pasiuni.Dorinta de a ajuta oamenii este o pasiune care vine din suflet. Daca ne gandim numai la partea financiara vom fi ca niste roboti.
Munca cu oamenii trebuie sa fie si o pasiune, altfel vom crea monstrii.
Mita, spaga sunt infractiuni.
Stai ca nu inteleg. ei fac facultatea de placere sa ajute oamenii, sau fac facultatea sa fie ajutati de catre oameni? si cu spaga, iar mi se pare puerila explicatia ca nu au suficienti bani.acest lucru este in sange iar noi nu avem cum sa-i dezobisnuim.cine se respecta, nu cere spaga, insa cei ce nu se respecta, vezi si cazul studentei de la medicina de la timisoara, normal ca cer spaga.de ce sa-i ajut eu? sa le mai dau si eu dupa ca mai cer si ei? vax!
@hashe86-este valabil pentru toate categoriile, si pentru judecatori, si pentru profesori si pentrui politisti, etc.in momentul in care te-ai angajat stii ce salariu iei, insa dupa, ca asa suntem noi romanii, vrem mai mult si ne plangem ca nu avem bani.sa-si caute un job unde se castiga, de ex. director la o banca, insa..., si ma uit mai nou la profesori, sunt multi care abia au luat titularizarea, si acum vor si bani. unde oare sunt profesorii din trecut?