Salut valy. Sincer sunt o gramada de motive pentru care as vrea sa plec o gramada pentru care sa raman.
Momentan sunt student la o facultate in Craiova.
Pentru plecat atarna destul de greu in balanta nivelul de trai.
Definitv, niciodata.Pentru specializari, da. N-am sa plec de langa cei care ii iubesc niciodata.Sunt la varsta la care au nevoie de mine, si eu ce fac, plec in alte tari crezand ca acolo umbla cainii cu covrigi in coada? Ce folos au miile de euro daca cand ajungi in tara cumperi un cosciug cu ele? Imi plac banii, vreau sa ii am, ca oricine dar nu sunt in stare sa uit de unde am plecat si cine m-a ajutat de dragul lor.Nu am sa zic niciodata ca sunt romanca cu capul in pamant.Eu nu sunt mandra de Romania prezentului si de romanii care au fost aici in trecut.Pentru ei macar se merita sa avem bunul simt sa nu mai huiduim la imnul national
Buna! Cred ca cel mai bun motiv sa vreau sa plec este curiozitatea de a descoperi si alte locuri.Totusi nu ma grabesc, inca nu am descoperit tot ce este frumos la noi in tara.Multi zic ca tara noastra nu are nimic deosebit, dar care dintre acestia au vazut gradina de lalele din pitesti primavara, muntii carpati, pesterile si multi carpati? Cine a vazut natura din Moldova? Nu cred ca toti.Nu ma grabesc sa critic tara doar pentru ca e prost condusa si pentru ca unele detalii nu sunt inca incheiate. Dar curiozitatea si placerea de a descoperi traditii si locuri straine ma face sa mi doresc sa vizitez si tari precum Germania, China, Japonia, Rusia, chiar daca unele din acestea le pot vedea doar in poze
As, pleca tot ce ma mai leaga de tara asta sunt parintii si fratiii nimic altceva.Cred ca voi face liceul aici si voi face imposibilul sa obtin o bursa in afara tarii[cunosc 2 frati care au primit bursa in Danemarca si le este destul de bine mai ales ca toate cheltuielile se incadreaza in bursa aia si locuiesc intr-un apartament].
Probabil ca m-as mai intoarce in vacante si vizite.
Oricum e foarte greu.fratemiu cel mai mare afacut pregatire in new yorck si in san franciso timp de 6 luni povestea ca a fost foarte greu oricat de sociabil si oricat de bine ai cunoaste limba respectiva nu e ca in tara ta, fiind inginer IT si lucrand pentru Microsoft trebuia sa rabde, ba chiar i s-a oferit un salariu destul de consistent daca se muta cu nevastasa si fata lor in Irac pentru un an de zile, era destul de tentat sa accepte dar atunci am intervenit eu si i-am zis daca e nebun ca tocmai in irac sa gasit sa plece si a renuntat dar in schimb cred ca toate zile adunate cat sta el acasa intr-o luna nu fac o saptamana in total, il gasesti mai mult prin avione si chestii. Iti dau un exemplu cat de nenorociti pot fi strainii uneori. A fost trimis i de firma in grecia la fabrica de coca cola nu stiu ce sa faca el acolo si cat a stat el in brou de la 8 dimineata pana la 6 seara, nu s-ai dea o sticla de suc de 0, 5l nici macar nu l-au intrebat daca i este foame sau vrea un pahar de apa.
E greu asa, inainte sa pleci gandeste ca trebuie sa pui in balanta partea pozitiva si cea negativa si sa vezi si nici nu trebuie sa stai asa pe o ureche ca in tara respectiva chiar iti va fi bine, nu stii ce te asteapta.Cunosc suficienta lume care au regretat enorm de mult ca au plecat din tara si ca strainii i-au muncit pe degeaba si si-au batut joc de ei.
Tre sa ai mare grija ca nu se stie ce se poate intampla.
Fie ca Dumnezeu sa oranduiasca ce-i mai bine pentru fiecare!
p.sNe parasesti?
Da as vrea sa plec deoarece uni oameni sunt... dar nu as pleca de langa familia mea nicaieri nu-i ca acasa
anonim_4396 întreabă: