Printre noi nu exista politeisti daca intrebarea ta e de ordin strict religios fiindca politeisti mai exista poate printe reprezentantii vreunui trib de pe Amazon sau din Africa. Dar daca luam intrebarea ca pe o metafora sunt desigur multi "politeisti":cei ce se inchina zeului BAN, zeului LACOMIE, zeului ORGOLIU, zeului MASINA, s.a.Personal cunosc o faptura feminina care se inchina in fiecare zi sie-si:se uita in oglinda si se roaga acelui chip sa nu dispara. Uita ca exista batranetea!
Da? Eu stiam ca cei politeisti cred in zei pentru ca poli = mai multi. Deci politeist = are mai multi dumnezei. Iar cei monoteisti cred intr-un singur Dumnezeu. Ma rog, poate ai dreptate, desi ma indoiesc.
Da. dar din cate stiu eu, Dumnezeu, Iisus Hristos si Duhul Sfant sunt toti o persoana. Si suntem monoteisti, desi ne rugam si la sfinti. Cauta pe net sau in cartile de religie daca nu ma crezi
Asa e Bu-Bunicule cu toate ca este o problema de nuanta in cadrul crestinismului nu toti accepta ca Sfanta Treime e una si considera cele trei ca fiind entitati separate.