anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cati oameni fug de tine, atunci cand le vorbesti din biblie? Dar cati te asculta cu mare atentie atunci cand le vorbesti despre puterea raului? De ce fugim de Dumnezeu?

Răspuns Câştigător
Zbenguici
| Zbenguici a răspuns:

Nu cred ca se fuge de Dumnezeu ci de cuvantul pe care Biserica si-l aroga ca pe un drept ce nu poate fi pus in discutie, dar care se pare este cam neavenit. Se fuge de restrictii, incriminari fara fundament, se fuge de lipsa de dreptate si sinceritate, de ambiguitate. Se fuge de ochiul critic al bisericii, se fuge de faptul ca nu aduce nici o alinare.

Se fuge pentru ca una din porunci spune sa nu ucizi, dar daca e sa ne uitam in istorie, biserica a folosit Dumnezeu ca lait-motiv sa ucida si sa adune bani si averi. De aia se fuge.

20 răspunsuri:
mumoasa
| mumoasa a răspuns:

Eu una nu fug.Eu voi avea mereu incredere in Dumnezeu.big grin Dumnezeu este cel care ne-a creat si care are mereu grija de noi.happyEl ne priveste de acolo de sus si atunci cand ii cerem ajutorul el ne ajuta.Tocmai de acea cred in el happyCei care nu cred in el este treaba lor asa ca nu cred ca trebuie sa ne bagam noi.Fiecare crede ce vreawinking

| lia a răspuns:

Depinde din ce perspectiva le vorbesti din biblie. Fiecare are o viziune proprie asupra credintei. Nimeni nu fuge, toti avem un Dumnezeu.

| BUBULINA a răspuns:

Poate tu fugi de Dumnezeu eu nu fug de El

| BUBULINA a răspuns:

Cei care fug de Domnezeu il au de diavol in el... e greau sa asculti acei oameni?

| BUBULINA a răspuns:

Supersx nu m-am referit la tine
am vb la general
crezi ce vrei

| BUBULINA a răspuns:

Supersx inceteaza cu jignirile
asta crezi tu ca am vb prost si fara rost
poate nu toata lumea e de parerea ta
acum nu trebuie sa ne jignim

| BUBULINA a răspuns:

Supersx esti clarvazator?

| lifeForJesus a răspuns:

Buna! Majoritatea fug de tine, atunci cand le vorbesti din biblie...adica peste 95%(parerea mea). Cati te asculta atunci cand le vorbesti despre puterea raului? probabil peste 50%...De ce fugim de Dumnezeu? Pentru ca ne place sa traim in pacat! Haide-ti sa va pun o intrebare: Cati dintre noi implinim poruncile lui D-zeu?(indiferent de religie:pocait, ordodox, catolic, crestin dupa evangelie...etc) Oricum nu putem avea doi stapani! E clar ca daca nu santem a lui D-zeu, suntem a ce lui rau! PEACE!

| alexam a răspuns:

Multi fug de tine, aproape nimeni nu te baga in seama... depinde de la om la om, si din ce cult religios face parte cel pe care il abordezi... laughing Stateam la o prietena in gazda si au venit niste ciudati din astia, mormoni sau penticostali, si ot tot tineau la usa sa o convinga. Eu ii ziceam sa ii lase, adica sa inchida usa, ea nu si nu, si le ddadea raspuns alora la toate, de numa'! Deci ea care stia ce invatase de la religie si din Biblia ortodoxa i-a lasat pe aia care erau,, toba,, de invataturi religioase far replica dupa vreo 25 de minute! De Dumnezeu nu fuge nimeni, doar ca unii oameni incerc sa se ascunda de teama pacatelor, sau a lucrurilor mai putin bune si frumoase pe care le fac!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nimeni nu fuge si nimeni nu ma asculta.
Nu ai cum sa fugi de D-zeu.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Aproape toti fug cand vrei sa vorbesti deschis despre biblie si ceea ce cuprinde ea, si prea putini asculta cu multa atentie si placere "Cuvantul lui Dumnezeu" atunci cand ai cu cine sa vorbesti despre El.
Oamenii nu mai cred in D-zeu pentru ca traim momente grele(cum ar fi criza mondiala a economiei, saracia individuala, boli, crime, gelozi...etc), oamenii isi pierd speranta atunci cand se roaga la D-zeu si nu vad nici un ajutor. Daca nu pot sa il atinga sa il vada, ei isi pierd credinta si devin niste persoane la fel ca si "Toma necredinciosu' " pentru ca daca nu il vad nu ii palpabil inseamna pentru oamenii care nu cred in El, ca nu mai exista si de aici pierderea credintei.
Traim intr-o societate in care nu putem sa fim buni pentru ca suntem fortati de imprejurare sa actionam cu rautate. Daca nu te impui si nu actionezi la timp multe lucruri se pierd si ramai in dezavantaj in fata altora. Despre rautate nu vorbesc cu altii, dar nici nu poti sa oferi prea multa bunatate fiindca esti luat de prost si se profita de tine; cum e si aceea zicala: "omul bun ajunge nebun". Eu nu fug de D-zeu, pentru ca stiu ca exista si lumea are nevoie de El, desi majoritatea fug de D-zeu, pentru ca sunt captivi unei lumii moderne, in care nu vrem sa ne facem timp si pentru Dumnezeu.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

D-zeu e pretutindeni, nu ai cum sa fugi de El, nici macar cu gandul.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Dar dumnezeu trebuie cautat? De ce, lipseste?

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu stiu. Dumnezeu spune ca trebuie sa-ti ierti semenii, sa-i iubesti, sa-i intelegi.Chiar daca altii te iau drept prost/proasta, tie nu trebuie sa-ti pese, deoarece este important modul in care ne apreciaza Dumnezeu, nu modul in care ne apreciaza altii.Trebuie sa ne gandim ca, fiind buni, implinim voia sfanta a lui Dumnezeu.Cred ca atata merita si El, dupa sacrificiul pe care l-a facut pentru noi, pentru dragostea si grija pe care ne-o poarta, pentru infinita Lui indurare si iertare.Caci cate pacate iarta Dumnezeu omului intr-o viata? Ce ne-am face daca nu ne-ar ierta? Sau, daca ne iarta, inseamna ca este prost? Nu.Atunci nici oamenii buni nu sunt prosti.Insa,din pacate, unii oameni sunt prea inculti, prea dezorientati, pentru a fi capabili sa distinga bunatatea de prostie.Si sunt oameni prea dezamagiti de viata, pentru a putea crede in Dumnezeu.Insa spune-le sa intre pe www.crestinortodox.ro,la rugaciuni.Sa incerce sa se roage cat mai des, apoi sa vada cum se simt.Este un sentiment unic, care nu poate fi descris in cuvinte.Printre altele sa o spuna si pe aceasta:
"Doamne Dumnezeul nostru, Tata Ceresc, pentru ca bunatatea si puterea Ta sunt fara margini, Te rog din suflet sa faci cu putinta ca saracia si coruptia sa dispara din Romania.
Da-ne, Doamne, sa traim cu totii in armonie sa dragoste, intr-o Romanie prospera!
Faca-se voia Ta! Amin".
Spune-le sa se gandeasca:cum a luat fiinta universul, oamenii? Trebuia sa le creeze cineva, nu? Cum se exlica faptul ca Tu pui o samanta in pamant, si ies niste flori minunate? Cum se explica faptul ca in accidentul aviatic de acum cateva zile in care din cei 250 de oameni care erau in avion a scapat o fata de 13 ani? Si multe altele.Sa se gandeasca si la lucrurile acestea, si la faptul ca pana la urma viata ne va rasplati pentru faptele noastre bune, nu neaparat oamenii.Important e sa fii impacat sufleteste, caci degeaba esti apreciat de altii(fiind rau), daca nu esti impacat cu Tine.Este groaznic sa nu ai liniste sufleteasca.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Bubulina, eu nu fug de Dumnezeu si ma bucur ca nici tu nu o faci. Dar te rog gandeste-te mai bine, unii fug fara sa vrea de El... sa zicem ca pe strada intalnesti o persoana care iti citeste un verset din biblie iar tu esti cu un grup de prieteni, tocmai te intorci de la discoteca, cum il privesti tu pe acel om sau cum il privesc cei de langa tine? vorbesc in general nu ma refer la tine. Majoritatea oamenilor privesc aceste persoane care ne propavaduiesc Evanghelia ca pe niste nebuni, nu te-ai gandit la asta?

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Tocmai, bubulina
ai vorbit la general, dar fara rost si logica.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

@bubulina - esti mica. Succes!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu stiu ce ai vrut sa zici bubulina prin acel comentariu, imi pare rau nu l-am inteles, tot ce vreau eu sa spun este ca: "Lunga si stramta este calea spre Dumnezeu, larga si scurta este calea catre diavol". este foarte simplu sa cazi in capcana diavolului...sad

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Tudor ai dreptate, unii chiar fug de Dumnezeu...Ar trebui sa fim recunoscatori de faptul ca Dumnezeu ne-a dat viata... el este mereu cu noi si ne este alaturi pretutindeni. Dumnezeu este mare... el ne-a lasat biblia pentru a o citi si a lua aminte la ceea ce scrie in ea.

| maryo_2053 a răspuns:

Nu cred ca fug, cred ca nu inteleg cuvintul lui d-zeu, dar cu siguranta toti se vor intoarce cindva cu fata la d-zeu. Cei ce asculta cu atentie sunt cei care il cauta pe d-zeu, cred ca intr-o zi toti ne vom intoarce cu fata la el.

Întrebări similare