| Hammurabi a întrebat:

Câțiva dintre clienții cu care lucrez sunt gay, iar eu nu reușesc să-mi controlez reacțiile homofobe involuntare. Știu că e groaznic.
Ieri, doi dintre ei se sărutau în holul hotelului, iar eu am făcut o grimasă fără să vreau și știu că unul din ei m-a văzut. M-am simțit îngrozitor iar acum mi-e jenă să dau ochii cu ei.
Nu știu ce sau cum aș putea face să-mi reprim reacțiile astea. Aveți vreo idee?

39 răspunsuri:
| NLS a răspuns (pentru Hammurabi):

Sunt hetero, dar dupa ce am vazut prin anii 2005-2006 (nu mai retin exact) doi indivizi (la vreo 28-32 de ani si imbracati cu stil, aratau genul cu studii superioare) lingandu-se cu patima in plina zi pe langa un cunoscut camin studentesc din orasul unde locuiam pe atunci, nici macar nu mai am nevoie de lamaie. Pur si simplu nu am nici o reactie, mi se pare perfect normal- pentru ei, desi perfect anormal pentru mine.
In schimb daca as vedea actiune, cred ca nu as mai iesi din camera si mai ales din baie pana la 50 de ani.

NOname
| NOname a răspuns (pentru Hammurabi):

"Nu. Nu e așa. Nu-i disprețuiesc sub nici o formă. (...) Nu e din dispreț, nu e pentru că îi consider într-un fel sau altul, sau pentru că îi judec sau am o părere preconcepută despre ei. În nici un caz."

Asta îți place să crezi, dar reacția respectivă ("pur fizică", cum zici, deși mai sus ți-am dat exemplu și de un alt tip de reacție de-ale tale, unul conștient cu o încercare de justificare) provine din ceva. În rădăcina ei stă începutul problemei.

Sunt pe undeva, printre altele, niște prejudecăți, care îți crează acel dezgust. Când te vei elibera complet de ele, vei scăpa și de astfel de reacții.

| Hammurabi explică (pentru NOname):

Da, e posibil să ai dreptate. Probabil am un gen de transpunere simpatetică în ceea ce văd.
Și asta ar fi reacția mea normală dacă m-ar atinge un bărbat.

NOname

Da, posibil și asta.

Deși partea cu "ținându-se de mânuță" & "și "ea" zice" (o tentativă, o dorință de a batjocori) mă face să cred că e ceva mai mult la mijloc. Ceva e putred în Danemarca...Grecia, în cazul nostru. big grin

| Hammurabi explică (pentru NOname):

Bisturiul tău e prea ascuțit aici. laughing
Tendința mea de a face mișto de anumite lucruri e universală. N-are de a face cu homosexualitatea.
Acum n-o să o dăm în discriminare pozitivă. Nu fac mișto de ăsta pentru că e și gay și "se interpretează".
Așa că stai liniștită că în Grecia e doar cald și frumos.winking

NOname

Așa să fie! big grin

Eu, cu Grecia sau fără, tot mâine ajung la plajă. tongue

| 90210 a răspuns:

Daca lucrezi in industria hoteliera n-ai ce sa faci. Va trebui sa te obisnuiesti. Daca acei oameni iti vor face recenzie pe net cum ca este un hotel homofob vei avea mari probleme pentru ca sunt foarte multi oameni care sustin comunitatea LGBT si sunt foarte multe persoane gay, lesbi, bisexuale, deci clar clientela pierduta. Conteaza atat de mult orientarea sexuala a clientilor tai atata timp cat platesc pentru servicii?

| Hammurabi explică (pentru 90210):

Tu ai mare dreptate. Mi-am dat seama de lucrul ăsta și tocmai de-aia consider o problemă reacțiile involuntare pe care le am. Pentru că rațional și conștient nu am absolut nici o problemă cu comunitatea LGBT. Problema apare când sunt luat prin surprindere de câte o scenă de contact fizic între masculi. Reacția apare înainte să conștientizez și să mă controlez.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

C***t... cred că nu mai poate lumea când vreo babă îndoctrinată sau cine mai știe ce specie de om face grimase când un cuplu normal face "abuz de afecțiune" în public... I-auzi problemă. Nu-ți convine că fac grimase, îmi întorci c**ul și gata, mare istorie. Care-i treaba, ei or fi mai speciali sau ce, dacă sunt ofensați trebuie făcut acum mare caz sau ce k*at? Nu mai are loc altul' de ei sau cum? Nu-ți convine, asta-i viața, taci si-nghiți, ca toată lumea, doar n-o să se dea acum toată lumea după tine că ești tu cine știe ce "special snowflake".