Bineinteles ca exista. dar nu pentru toate dioptriile, de exemplu la mine pentru 0.70 si 1 nu au fost. depinde
Normal. intereseaza-te mai intai la medic, apoi la magazinele specializate
Multumesc la toti pentru raspunsuri! Dar, as putea sa port lentile de contact de vedere la varsta mea? Am aproape 14 ani. Vorbisem si cu parintii mei despre asta si ei mi-au spus ca sunt daunatoare si ca nu cred ca se poarta la varsta mea...
Da, exista, numai ca pretul il poate calcula un optician, pe baza retetei de la oftalmolog si dupa ce alegeti impreuna tipul de lentila (poate sa fie colorata sau nu etc). Asa ca iti recomand o vizita intr-o optica. Daca esti din Bucuresti, gasesti o opticiana buna vizavi de Facultatea de Drept
Da, exista. Se gasesc si transparente si colorate (cele colorate sunt mai scumpe un pic). Eu am intrebat in mall acum cateva luni de lentile de vedere colorate si costau in jur de 300 lei (nu mai tin minte exact). Mai cauta pe net, ca sa vezi mai multe oferte. Dar ai grija de unde iti iei, ca sa nu ai probleme pe urma.
Eu zic ca e mai bine sa renunti la idee.Acestea sunt foarte pretentioase:nu este voie sa-ti intre praf, apa(trebuie sa ai grija atunci cand ploua), nu ai voie sa stai in curent.In viata nu poti sa te feresti tot timpul de orice.In plus, se fixeaza greu, si, Doamne fereste, poti sa te si ranesti.Deci eu zic ca cel mai bine este sa porti ochelari. Poate ca iti este putin incomod, insa te vei obisnui cu timpul. E mai bine asa.Asculta-ma,caci stiu ce spun!
Eu am tot aproape 14 ani si diopriile sunt de 1. 75 la un ochi si 2. 25 la alt ochi.am fost la oftalmolog iar acesta mi-a recomandat niste lentile, prin care ochiul poate respira si pot fi purtate chiar si o saptamana. am dat comanda si ajung in cateva saptamana...eu am o colega care de 1 an poarta lentile, dar alt tip decat cele pe care le iau eu, ei nu ii respira ochiul si pot fi purtate maxim 24 de ore. ea nu a patit nimic, doar ca dupa ce le-a purtat cam 6 luni, au usturat un pic ochii si a purtat o sap. ochelari dar apoi din nou lentile si nu re nimic...
Eu port lentile de contact de mai bine de un an de zile! Intr-adevar este putin mai greut pana te obisnuiesti sa le pui, de scos este foarte usor, dar cu timpul prinzi experienta! Pot sa spun ca ma inteleg de minune cu ele, folosesc lentile cu 30 zile folosinta! Este normal ca au un moc de ingrijire mai greut, trebuie sa le schimbi solutia des, sa le feresti de impuritati, sa te feresti sa patrunda apa in ochi in timpul purtarii s. a. Eu am dioptriile foarte mari si totusi am gasit lentile...medicul mi le-a recomandat! Oricum nu purtam ochelarii e vedere! Acum sunt fericita ca pot vedea si fara ei! Ieftinesi de folos VA RECOMAND!
Eu port lentile de contact de mai bine de un an de zile! Intr-adevar este putin mai greut pana te obisnuiesti sa le pui, de scos este foarte usor, dar cu timpul prinzi experienta! Pot sa spun ca ma inteleg de minune cu ele, folosesc lentile cu 30 zile folosinta! Este normal ca au un moc de ingrijire mai greut, trebuie sa le schimbi solutia des, sa le feresti de impuritati, sa te feresti sa patrunda apa in ochi in timpul purtarii s.a. Eu am dioptriile foarte mari si totusi am gasit lentile...medicul mi le-a recomandat! Oricum nu purtam ochelarii e vedere! Acum sunt fericita ca pot vedea si fara ei! Ieftinesi de folos VA RECOMAND!
kta_6466 întreabă: