Este ca şi cum ai întreba ce ai alege dintre o vază murdară cu o floare frumoasă în ea sau doar o vază murdară. Dacă fiinţa iubită îţi este alături, nu o să ai niciodată o viaţă mizerabilă, aşa cum o numeşti.
In cazul meu vaza e frumoasa si floarea-i ofilita.
Daca langa persoana iubita ar fi viata mizerabila, as alege mai degraba singuratatea.
Bă, îmi cer scuze.
După ce am citit atâtea întrebări gen:"Ce ați alege dintre un băiat frumos și cu bani și un băiat urât și sărac?", mă gândeam că vrei să spui >Ce ai alege dintre o viață mizerabilă lângă persoana iubită și o viață frumoasă fără ea.<
Întrebarea ta e foarte bună, sincer...nu credeam c-o să te gândești la așa ceva doar pentru simplu fapt că majoritatea userilor de aici nu știu să scrie corect.
Îmi cer scuze încă o dată.
Și ca să-ți răspund, nu prea știu ce aș alege. Orice cale ai alege, viața e mizerabilă oricum, trebuie doar să decizi dacă vrei să treci peste, singur sau nu. Ar fi egoist să o târăsc lângă mine într-o viață mizerabilă, dar ar fi aiurea să n-o las să rămână dacă ea vrea.
Totuși, cred că aș alege o viață mizerabilă fără ea.
Să presupunem că iubești un băiat și vă despărțiți. Ce-o să faci, suferi toată viața? Dacă o lași să plece, îi dai posibilitatea să fie împlinită pe mai multe planuri. Dacă alegi s-o ții lângă tine, o să aibă doar iubirea, care o poate găsi și lângă altcineva. Rănile se vindecă în timp și până la urmă, dragostea trece prin stomac și nu cred că iubirea o să țină de foame cuiva prea curând.
Depinde și la ce te gândeai tu când ai pus întrebarea. Depinde din ce punct de vedere privești și depinde la ce te referi. "O viață mizerabilă lângă persoana iubită" nu se referă neapărat la existența iubirii și lipsa celor materiale, poate fi exact pe dos.
Ideea e ca toti gasesc intrebarea mea stupida pentru ca ei se gandesc la situatia ''perfecta'' cand viata e grea insa preferi sa o traiesti langa persoana iubita. Nu despre asta e vorba...e vorba ca persoana pentru care ti-ai da si viata nu mai exista! Chiar daca inca te iubeste, s-a schimbat atat de mult incat nu o mai recunosti. Viata fara ea e un calvar insa si langa ea e greu de trait.
Pff, grea si interesanta intrebare.
Nu stiu... M-as gandi daca ar merita sa-l fac pe cel de langa mine sa sufere...