As face orice pentru a-l face sa inteleaga ca isi face rau. Nu l-as lasa in niciun caz sa se distruga pentru ca tin la el si nu as suporta acest lucru.
I`as spune ca e gresit ce face, ceea ce am si facut in legatura cu o prietena. Dar nu a avut efect, asa ca am considerat`o cauza pierduta si caz incheiat. Nu are rost sa te zbati sa ajuti pe cineva, daca acel cineva nu vrea ajutorul tau...
Unui prieten trebuie sa-i spui ca a ales un drum gresit si se autodistruge.Trebuie chiar facute eforturi pentru a-l indrepta. Daca persevereaza in viciu se poate merge pana la renuntarea la prietenie pentru a nu fi chiar tu in pericol.Raul se invata usor.Contamineaza.Daca este vorba despre o dragoste nepotrivita, aici nu se prea poate face nimic. Ea trebuie sa se consume pana la ultima flacara si poate urma o revenire la normal.
I-aş spune că nu e bine, i-aş argumenta, i-aş explica de ce nu e bine ce vrea să facă şi ce urmări ar putea avea ceea ce vrea să facă. E prietenul meu... Probabil nu l-aş putea opri, dar nu aş putea să nu încerc.
Intotdeauna voi incerca sa ii arat greselile, sa ii explic unde a gresit, sa ii spun repercursiunile pe care le pot avea greselile lui.Sunt convinsa ca va intelege si nu imi va purta pica, discutia trebuie purtata cu mult calm sa inteleaga ca purtam aceasta discutie pentru ca suntem prieteni adevarati si nu trebuie sa ne mintim unul pe celalalt. La randul meu nici eu nu ma voi supara daca ma contrazice si imi arata unde am gresit.La urma urmei a gresi e omeneste si adevarul nu trebuie sa ne supere.
Normal ca i-as spune ca a luat-o pe un drum gresit si as incerca sa il ajut. Daca tot te consideri prieten te bagi in viata lui cand vezi ca ceea ce face nu este tocmai bine pentru el
Da, i'as spune. Si fara sa stau pe ganduri chiar. Cu riscul de a se supara, prefer sa il/o vad pe o cale corecta decat sa ma mustre constiinta mai apoi pentru ca as fi putut sa schimb ceva dar n'am facut'o.
Da logic ca i-as spune...as incerca sa ii dau sfaturi.
daca nu doreste nici un sfat eu tot insist...nu sunt o fire insistenta, dar de ce un prieten sa sufere mai tarziu cand l-as fi putut preveni.
succes
Daca este prietenul meu, bineinteles ca as incerca sa-l ajut sa-si revina, doar de asta sunt prietenii, nu?!
I-as explica, ca ceea ce face sau ce vrea el doar lui o sa-i faca rau.
Si repet, daca suntem asa buni prieteni'bune prietene banuiesc, ca o sa ma inteleaga si o sa renunte la acel drum gresit, daca nu pentru el, macar pentru mine.
Daca nu reusesti sa il convingi, atuci da-te pe langa el dar atentie sa nu te distrugi si tu, fi foarte prudenta, sti acea zicala "daca nu iti poti ivinge dusmanul, da-te pe langa el". inteleg ca nu iti este dusman, si ca iti este prieten, dar ceea ce face el este "dusmanul" asa ca pentru a distruge acest dusman trebuie sa "fi " la fel ca el, iar treptat incearca fara ca el sa isi de-a seama, sal indrepti spre calea ce buna, dar fi foarte atenta sa nu devi ca el, e foarte riscant.
Eu konsider ca ar trebui sai spui ca nu o luat-o pe o kale buna ci pe una gresita.ckear si daca ek se va supara
Spune-i, normal! Datoria ta ca prietena e sa comunici cu el sau ia, datoria lui e sa te asculte. Numai asa poti sa vezi daca mai ramane prietenul tau sau nu! Depinde si in ce s-a bagat!
Din nefericire sau din fericire, eu am rupt relatia de "cunoastinte" cu o fata romanca pe care prietenul o batea ca pe un hot de drumul mare, am chemat politia iar ea s-a suparat si a spus:"imi faci si mai multe probleme "daca o sa chemi politia! Nici acum nu vorbim, si de cateva luni nu am mai auzit de nimic de ea.Eu sunt linistita, pentru ca am vazut cazuri cand sotul sau prietenul si-a maltratat sotia sau prietena, si psihologic si fizic, aud zilnic la tv de femei omorate datorita unor psihopati, femei care nu stiu pe unde mai merg si sunt in depresii grave.
EMYnescu întreabă: