Ce-ai face intr-o situatie care necesita acordarea primului ajutor?

Ce-ai face intr-o situatie care necesita acordarea primului ajutor?

Te-ai intrebat vreodata cum e sa fii pus intr-o situatie limita, in care ar trebui sa salvezi pe cineva de la moarte? Cat de mult conteaza sa stii ca ai oameni pe care te poti baza langa tine, atunci cand e nevoie?

Toate intrebarile si raspunsurile pe care ni le dam atunci cand ne gandim la situatiile neobisnuite, ce ar putea aparea pe nepregatite, pot fi cunoscute dinainte si controlate, atunci cand stim cu ce avem de a face si cum sa reationam! 

Asa este si in cazul acordarii primului ajutor, cand trebuie sa intervenim pana la sosirea medicilor/ambulatei si sa mentinem victima in viata. Poate fi vorba de cineva drag, apropiat, sau de un necunoscut, importanta este viteza de reactie si cunostintele necesare. Așadar, te intreb, tu stii sa acorzi corect primul ajutor?

Daca deocamdata nu stii cum se face, nu te alarma, nimeni nu s-a nascut invatat… In plus, acum poti accesa informatia mult mai usor si exista un program dedicat special acestor situatii – programul Lectia de prim ajutor

Pe http://www.lectiadeprimajutor.ro vei afla cum se procedeaza corect in cele mai frecvente situatii de urgenta. Ai la dispozitie solutii cu ilustratii, tutoriale video si chiar o aplicatie gratuita, pe care o poti accesa oricand si in orice imprejurare de pe smartphone-ul tau! ( in plus, la fiecare descarcare a aplicatiei ING Asigurari de Viata doneaza 1 euro pentru voluntarii SMURD)

Nu uita ca, daca inveti sa actionezi corect, poti salva vieti. Iar asta e o mare calitate care face pe oricine sa fie respectat si iubit, il transforma intr-un om responsabil si bun. Nu de putine ori am intalnit oameni care povesteau cat de bine se simt ca au salvat pe cineva de la inec, de la sufocarea cu resturi de mancare sau chiar de la electrocutare si accidente rutiere. Alte cazuri povestesc despre cum e sa fii salvat, sa fie cineva in preajma care te ajuta si caruia sa-i multumesti din suflet. 

Daca vrei sa intri in lumea salvatorilor care stiu sa acorde primul ajutor sau vrei pur si simplu sa te implici, gasesti si pagina de Facebook Lectia de prim ajutor, care te va invata mai multe. 

Lectiadeprimajutor.ro

46 răspunsuri:
| Anonima264 a răspuns:

Buna!
Intr-o situatie care necesita acordarea primului ajutor as suna la 112.

| PedoBarbie a răspuns:

Bună!
L-aş ajuta cât aş putea apoi aş suna la 112.
Pe curând!

| A1W3WHATSUP a răspuns:

Eu si cu unchiul meu suntem salvamontisi deci stim ce sa facem happy

| Brokk a răspuns:

Doua palme si trei pumni sa vad daca reactioneaza (daca e constient)batting eyelashes

| AniCasi a răspuns:

Probabil m-as descurca sa dau primul ajutor in caz de urgenta unei persoane. Sunt studenta la "facultatea de asistenti medicali generalisti"! happy

| 8mariastar a răspuns:

As cere ajutorul celor din jur si as suna la 112

| xXDianaAlexandraXx a răspuns:

Pai as lua repede telefonul si as suna la 112 sa vina ambulanta repede si as ruga oamenii sa vina sa ma ajute

| valentin0cibotaru a răspuns:

Apelez la 112

| dutzaaa12 a răspuns:

Abia acum am vazut intrebarea dar chiar si asa raspund.intai si intai se vrifica pulsul se face respiratie gura la gura/nas(daca e nevoie)tii de vorba pacientul pana vine salvarea.este bine sa punem putina apa pe frunte si pe rani

| CryChristiAN a răspuns:

In primul rand nu m-as pierde cu firea si as incerca sa-i spal fata cu apa ( ca mereu iau apa la mine, in every day) si dupa, as suna la 112. BIneinteles, i-as verifica de-asemenea in fiecare secunda starea de sanatate pana la venirea ambulantei.

| S1L3nT a răspuns:

E foarte usor as suna la 112... salvare si l-as intretine chiar eu pentru ca am luat lecti de prim ajutor... cand vine ambulanta le dau bani si merg stiind ca am facut o fapta buna si ca dumnezeu imi va intoarce favoarea poate cu un bilet spre rai!

| Marin_Roberto_1998 a răspuns:

Ai putea suna la 112 si daca moare cada s-a stins.

| Blade50 a răspuns:

1. ii dau primul ajut-o;
2. sun la 112;
3. strig dupa ajutor.

| SavaAndrei a răspuns:

As intra in panica, as sta 5sec. degeaba si apoi as suna la 112.

| KATALYNNKOWX a răspuns:

Ii dau primul ajutor!

| AvalohAlyn a răspuns:

Multumim de linkuri.Sincer,m-as pierde si m-as speria si ma rog la Dumnezeu sa nu fiu pus intr-o astfel de situatie.NU,nu ca nu vreau sa ajut, as face-o cu mare placere dar m-as pierde, mi-e frica sa nu actionez gresit, sa nu gresesc, Doamne fereste.Insa tot respectul pentru cei ce cunosc si fac astfel de fapte.Jos palaria!