Daca esti un impatimit al cafelei, atunci cu siguranta urmatoarea opera de arta iti va face pofta!
Artistul rus Arkady Kim este cel care a creat cea mai mare pictura murala din lume, alcatuita doar din boabe de cafea. “Trezirea” este alcatuita dintr-un milion de boabe de cafea, cantareste 181 de kilograme si acopera 30 de metri patrati. Lucrarea a intrat in Cartea Recordurilor.
Pentru a obtine toate nuantele, boabele au fost prajite si ulterior lipite unul cate unul. La aceasta lucrare, artistul a avut parte de ajutorul a cinci asistenti. Mozaicul incredibil a fost expus in Parcul Gorky din Moscova.
Mai multe detalii sunt si aici.
Alexandra - TPU
N-are cine sa-mi faca si mie o cafea, poate se ofera unul din pustii aia.Se pricep cu boabele!
Numai mie formele astea de artă New age mi se par meaningless? Da, ok, talent, muncă din plin, răbdare, dar de ce ai face așa ceva? Ca să zici că faci ceva ce n-a mai făcut și altul? Și apoi? Cât o să aranjezi boabele de cafea și cât o să reziste o astfel de operă de artă și, mai ales, formă de artă? Mie mi se pare genul de artă perisabilă, de weekend, căci nu are cum să reziste, atât fizic, cât și spiritual, în mentalul populației. Omul vede o astfel de operă - zice "da, excelent, superb!", mai vede una - "da, tare!", se mai uită la una - "aham...", apoi, la a 4-a, deja se va gândi: "ok, și acum?" Și se va duce să admire un Picasso sau Dali. O formă de artă trebuie să fie capabilă să se reinventeze, să se extindă, ori nu văd cum asta ar fi posibil în cazul de față. Doar dacă n-o să vină cu opere gen billboard, pe clădiri, la zeci de metri înălțime. Dar, din nou: "și apoi?"
Da,e genul de chestie pe care o vezi, te miri, dar treci mai departe fără să te gândeşti preamult la asta, sau s-o aduci în vreo discuţie.